• 2014-09-29, 20:55
  • 23

Måndag, ny vecka och nu kör vi!

Denna veckan är minst lika fullspäckad som förra och jag kommer vara i Sthlm några dagar i veckan för spännande möte, event och en fantastisk 50 årsfest för en kompis och Janne ska också med upp. Ser fram emot den!

Nu ska jag berätta vad jag gjorde i fredags på Löfvfingkliniken som ligger i Göteborg.

Jag har ett stort förtroende för Håkan, Caroline och Jenny som arbetar där. Tjejerna på main har flera ggr gjort samarbeten med dom och haft trevliga och intressanta mingelkvällar där dom ger 20 %rabatt och Håkan som är ansvarig läkare kommer dit och berättar om deras behandlingar. Nu har vi ev en till kundkväll på G på main men jag kan redan här ge er 20% rabatt på alla hudvårdsbehandlingar och estetiska injektioner. Det gäller hela oktober ut och ni kan boka längre fram men ni behöver göra era bokningar i oktober sedan spelar det ingen roll om ni har er tid något annat datum.

Håkan är SÅ duktig! (Läs nedan)Jag har ofta en hemsk spänningshuvudvärk för jag gnisslar tänder och även om man gör allt man kan- Har man en gång “börjat”  eller biter ihop som jag gör är kroppen van vid det säger tandläkarna. Jag skulle inte klara en dag med den förbannade huvudvärken om jag inte tog botox i käken. Nu är jag alltid smärtfri, thank god.

DSC_0022

Det roliga är som Håkan sa att “man pratar gärna om tex Tom Cruise botoxbehandlingar men man pratar aldrig om barnen som blir hjälpta av botox på Drottning Silvias barnsjukhus….

 Över 110 olika användningsområden för Botox har publicerats vetenskapligt och även om läkemedlet gjort sig mest känt för estetisk användning mot t ex rynkor så används faktiskt ca 90% av all Botox för medicinska ändamål, innefattande t om behandling av muskulärt betingade felställningar hos CP-skadade barn ner till 2 års ålder. Användningsområdena för Botox blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt. Vissa behandlingar har kosmetisk karaktär men föranleds av olika former av nervpåverkan. Vanligast är önskemål om korrigering av asymmetri i ansiktet efter en halvsidesförlamning efter t ex Borrelia- eller virusinfektioner. Vid all medicinsk behandling är de behandlingsmål man önskar uppnå av central betydelse och diskuteras alltid noga i detalj innan eventuell behandling påbörjas.

Jag har träffat så många som blir hjälpta medicinskt av botox och och man väljer att göra skönhetsförändringar är det precis upp till var och en som allt annat. Varför skulle man inte kunna göra det?

I fredags iaf var jag hos duktiga Caroline som är hudterapeut.

 Caroline har många års erfarenhet och utbildats i en av landets bästa skolor. Hon håller sig hela tiden uppdaterad med det senaste inom branschen och genomgår ständigt fortbildning avseende teknik, metoder, produkter och maskiner. Med hennes långa erfarenhet i kombination med exklusiva produkter; skräddarsyr hon behandlingarna för alla hudtyper. Caroline har tidigare drivit eget företag men är sedan maj 2012 på Löfvingkliniken. Hon är medlem i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) och har CIDESCO examen. CIDESCO är världens mest ansedda diplom inom hudvårdsbranschen.

Jag har som en del vet som läst bloggen ett par år redan gjort hårborttagning med IPL. Jag gjorde 3 behandlingar för 1-2 år sedan och nu är det inte mycket kvar. SÅ SKÖNT. Finns inget som är så tråkigt att raka benen varje dag. Nu är allt snart borta, jippie!  Jag kör hela benen och bikinilinjen.

IMG_8165-1.JPG

Röda prickar kan det bli efter en behandling men försvinner snabbt. Ljuger om jag säger att detta inte känns för det gör det. ;) Men smärta klarar vi ju, eller hur? Det är helt klart överkomligt och inte alls farligt. VÄRT det.  Hatar hår på andra ställen än huvet, haha!

Caroline är så duktig och gullig. Jag gillar när man går till någon som man inte bara tycker gör ett proffsigt jobb utan också känns så där bra. Ni vet kemin och att man känner sig lugn och avslappnad. Jag kan annars störa ihjäl mig om någon tex babblar för mycket under en behandling eller om någon är för hårdhänt mm, mm.

DSC_0011

Mitt tips från hjärtat- Caroline, Håkan är super. Om ett litet tag ska vi köra en kemisk peeling =) Så spännande! Tack för ert fina mottagande och det är roligt att skriva och tipsa om sånt man är verkligen tycker om. Jag ÄLSKAR skönhet och eftersom jag själv arbetar att fixa andras hår njuter jag av att ibland få fixa mig själv.

Ni hittar mer info och telefonnummer HÄR. 20 % rabatt gäller när ni bokar till och med oktober ut. Rabatten gäller alla hudvårdsbehandlingar samt estetiska injektioner.

Idag har jag efter en morgonPW jobbat på salongen och hade även ett filmteam med som filmade en grej. Kommer på TV ganska snart och jag ska berätta mer om vad det handlar om. Kommer bli bra!

IMG_8351.JPG

Fina Annica var hos mig för att fylla på sina extensions <3

IMG_8360.JPG

Jag, Annica och härliga Daniel som även var med på slottet och filmade oss för ett tag sedan.

Nu är jag snart framme i Göteborg med paket och massa kärlek till min darling för att fira hans födelsedag.

Puss så länge

 

 

 

 

 

 

2014-09-29 Hälsa, Johanna Toftby

Kommentarer

anneli 5 år sen

Hej ! Jag har oxå stora problem med huvudvärk pga att jag gnisslar tänder under nätterna, det hjälper inte med bettskena. Skulle vilja testa botox, men jag vill absolut inte att det ska förändra mitt utseende, syns det mycket eller inte alls ?

Svar på kommentaren:
Jenny 5 år sen

Läkemedlet injiceras i tuggmuskulaturen så mimiskt syns inget i själva ansiktet dvs du har kvar full rörlighet. På sikt pga muskelatrofi kan ansiktet smalna av över käkarna, så om du från början har ett fyrkantigt ansikte blir det lite mjukare i konturen (muskelmassan blir tunnare). Detta är en långsam process som sker under 4-6 månader och om man inte upprepar behandlingen återfår muskulaturen full kraft och därmed storlek.
Mvh Jenny DSK Löfvingkliniken

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Exakt! Jag har märkt det!! Mycket bra :)

kram Johanna

Mia 5 år sen

WOW vilken tavla på Janne och dej du gav till Janne. Såg på instagram.
Jättefina!

Marita.S 5 år sen

Vad fick Janne? :-))

Glamour-Psykologen 5 år sen

Älskar såna här inlägg – bra med rekommendationer om proffsiga kliniker! Jag är också nyfiken på att höra mer om kemisk peeling – vet du om man kan göra det även om man har lätt att få sk keloid-ärr i huden? Varma kramar!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja visst är det intressant!

Kanske Håkan eller Caroline kan svara på detta? :)

kram Johanna

Caroline 5 år sen

Hej, om din hud är benägen att bilda keloid ärr bör du undvika kemisk peeling på grund av att huden riskera att bilda keloider under läkningsprocessen. Hälsningar Caroline Hudterapeut löfvingkliniken

Modevärlden 5 år sen

Hej Johanna! Åh jag hade så gärna velat gå men lite lång bort. Har funderat på permanent hårborttagning men har nog inte riktigt trott på det. Kanske ska testa det ändå.

Jag hade blivit så glad om ni ville kika in på http://www.modevarlden.se, en nystartad blogg med massor av inspiration!

Kram Johanna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Ja det måste du testa! Man överlever och det är så VÄRT det.

Kramar

Mia 5 år sen

Hoppas du och janne hade en mysig kväll. Spännande med programmet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

<3

Annelott Johansson 5 år sen

Hej Johanna!

Jag läser din blogg dagligen och tycker den är kanon. Jag har fått botox mot skelning, fick det 1997 och har inte behövt “fylla” på än och skelningen är borta :) Jag tycker det är kanon att man kan få det för besvär som t ex skelning eller spänningar i käkarna. Hoppas du slipper spänningsvärken för den är inte rolig.

Ha en kanon dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Härligt! Ja blir man hjälpt är det riktigt bra. Tack och lov…

Ha en fin kväll!

kram

Lina 5 år sen

Sprutar man in botox som en slags “ledvätska” i käkarna. Som skall smörja och lindra att käkarna inte gnider mot varandra? Bettskena har man ju hört att det skall vara bra… Men du gnisslar ff tänderna?
Spännande.
Tjingeling :-)

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Lina! Johanna bad mig svara. Botox blockerar nervimpulser och kan inte användas som “smörjmedel” i leder. Däremot kan man med Botox styra muskelkraften så man inte biter så mycket. Vi får många många patienter från tandläkare och bettfysiologer för det. Bettskenan är ju i första hand till för att skydda tänderna – inte för själva bitproblemets skull.
När du talar smörjvätska tänker du nog på det där vi använde på 80- och 90-talet och sprutade in i lederna för att smörja (Artzal). Det var precis samma substans som numera finns i Restylane t ex men det hade (förstås) annan konsistens.
Hälsningar från,
// Håkan Löfving

Ramona 5 år sen

Jag är jättenyfiken på programmet :)
Hoppas din darling hade en strålande dag.
Stor kram <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Det kommer snart men ska hojta här inne :)

kram!

Åsa 5 år sen

Hej fina Johanna! Har läst din blogg i ett år nu och vill bara säga att du verkar vara en glad och positiv person! Alltid kul att titta in här och se vad som händer. En helt annan konstig fråga kommer här men är på jakt efter en klänning till ett oktoberbröllop. Vill verkligen ha en m färg som rosa, klarblå eller liknande. Du som jämt har så snygga klänningar.. Har du tips på roliga och snygga märken?.. Svart går ju bort på bröllop. Har även kollat på Pernilla Wahlgrens klänningar men tyvärr är de från i våras slut. Kram från desperat klänningsjakt…

Katja 5 år sen

Jodå, det vet vi sjuksköterskor att sådana medel används inom medicin, men det är vid vissa sjukdomstillstånd. Det är lite skillnad på det! Ska bli intressant att se effekterna av all insprutning här och där efter 20 år.. Man ser ju skräckexempel och fina resultat.. Ha en bra vecka!

Svar på kommentaren:
Håkan Löfving 5 år sen

Hej Katja!
Johanna bad mig svara på ditt inlägg.
Tack för din både vettiga och intressanta kommentar. Det är helt rätt att Botox används vid vissa specifika sjukdomstillstånd (även om de börjar bli rätt många nu..) Tandpressning/-gnissling är ett bra exempel. Överdriven svettning, kronisk migrän mm mm.
Det som jag tror du tycker är intressant veta är att jag började använda Botox för 25 år sedan. Den enskilda patient som jag behandlat längst, och fortfarande behandlar, har gått hos mig i 19 år nu! Och det fungerar lika bra då som nu och utan konstigheter. Så jag känner mig väldigt trygg med läkemedlet.
Många hälsningar från,
// Håkan Löfving

Lotte 5 år sen

jag är mest nyfiken på tv-programmet haha ;-)

Adela 5 år sen

Så skönt för dig att få hjälp! Huvudvärk och ofta/jämt är ju vidrigt!
Nyfiken på det med kemisk peeling, berätta mer om det sen!
Snygg är du som alltid och spännande med filmningen;) Nu är vi nyfikna!
Grattis till din Janne idag med såklart:)
Min honey och jag var i Götet med hela helgen och hade det toppen!
SPAade på St Jörgens hela helgen. Har ni inte varit där så MÅSTE ni!!

Kramar
Adela

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg