• 2014-10-05, 23:21
  • 8

God kväll!

Har ni haft en skön söndag? Vilket underbart höstväder, jag njuter den här årstiden. Vi struntade i passet på gymet för det var alldeles för fint väder. Tog en runda på berget istället och fick ännu mer frisk luft och sol. Får passa på.

Jag har missat visa er hur den nya sänggaveln blev Janne satte upp i söndags. Jag älskar höga, maffiga sängar och den här Carpe diem, sandö är den bästa möbelinvesteringen jag någonsin gjort. Jag njuter varje gång jag går och lägger mig. Fluffigt, högt, skönt som bomull och sover som en stock. Sömnen är viktig. Svindyr men värt varenda krona för det är den viktigaste möbeln du har. Lägger man så mycket på en säng vill jag även att den ska vara snygg- tyget är grått randigt, (svag för randigt) Jag har även letat efter en hög och snygg sängram och TineK på inreda hade den. Kritvit emot det grå kalklitir (lute primo, två lager) blev toppen! Elegant är coolt att bryta av till “betong” känslan.

Valde kromade ben extra höga till sängen. Så nu är det tre madrasser, höga sängben och hög gavel. Haha! Ska det va så ska det va. Man sover bättre när man kommer upp, vet inte varför men det är en skön känsla bara….

Så här såg det ut när vi ställde gaveln på golvet.

DSC_0156

..och så här när vi höjde upp den och satte fast på väggen.

Lätt att man kanske inte sätter upp den för det är ändå ett “litet projekt”… och sedan blir det ståendes. Men ta upp den högt. Gaveln gör hela rummet och ramar in.

DSC_0304

DSC_0289

DSC_0280

Letar fortfarande sängbord men tror jag snart bestämmer mig. Dom måste ju vara högre än normala och det var inte lättaste att hitta…. har jag vanliga ramlar jag ner om jag ska lägga mobilen eller ta en bok, haha. Man får tänka om lite när man ställer till det och ändrar….

DSC_0274

Har sovit i sängkläderna från Lovely linen och ni hade rätt ni som har dom. MY god så sköna och coola när dom är skrynkliga. Tack för det, för det spar även tid. Lakanet som jag sover på är från asif. Inte hittat något annat underlakan som slår det. Precis som hotellkänsla. Nu letar jag även tyg att hänga över hela väggen vid fönstret, golv till tak som man även kan dra för hela fönstret och väggen. Tips på bra tygaffärer kanske? Helst inte ett alltför dyrt meterpris  för jag behöver måånga meter.

Lite kvällstips när det ändå är dags att gå och sova. Gavel kan man ju faktiskt även göra själv. Finns massor av idéer och gör det ni själva tycker om. Kanske ett vackert tyg, färger ni gillar mm. Jag tycker sovrum ska vara en “lugn känsla” och goa, mysiga färger man trivs i. Inte massa plåtter, stök överallt. Mina smycken mm har jag i badrummet och har inte mycket på väggarna. TV är BIG, BIG NO. ;) Kommer inte innanför mina dörrar till sovrummet. Där sover man och har det mysigt med sin kärlek och inget annat.

Önskar er därför en skön natts sömn och vi laddar energi för en ny vecka!

Puss och god natt!

 

 

Kommentarer

Vic 3 år sen

Hej! Är sänggaveln i tyg eller skinn? Du har stylat så fint!

pernilla 5 år sen

hejsan tänkte höra med dig vad du har för gardinstång i sovrummet,ska göra om i vårat sovrum o vill ha gardinstängen uppe vid taket …..Ha en bra dag fina du <3

Liz 6 år sen

Hej Johanna :-)
Var har du hittat den fina sänggaveln????

Mvh,

Liz

Laila 6 år sen

Hej,
Kolla Ohlssons tyger på nätet. http://www.ohlssonstyger.se
annars har du Myrins i Göteborg på Övre Husargatan.
Lycka till!

EvaLotta 6 år sen

Kolla in min väninnas blogg villatretton!!
Tips på jätte snygga bord hon själv tillverkar i precis det
Mått just du önskar tror det skulle vara snyggt hos dig

Anna 6 år sen

Har samma lösning hemma. Köpte vaxbehandlat tyg eg en duk på hemtex 4 st á 2,50 m vilket passade mig exakt från golv till tak. Sydde bara på en remsa för krokarna som sitter i skenan. Hade väldig tur, betalade under 200kr för 10 meter Lisa Bengtsson tyg…. Ikea har väl annars billigast meterpris om du inte orkar åka till Skroten i Skene.

Ramona 6 år sen

God morgon <3

Blev verkligen jättefint. Älskar inredning och att få inspiration bland bloggar är toppen. Kan tro att man sover som en prinsessa ;)
Hoppas du får en fin start på nya veckan, kram

Maria 6 år sen

Vad fint det blev. Tycker också det är roligt med inredning och roligt med att få inspiration till olika projekt man själv gör i sitt hem.
Ha en fortsatt fin dag
Kram
Maria

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hej hej! Jag tittar in lite snabbt för äntligen har vi en rabattkod som min vän Annelie har fixat till er. Ni är många som undrar över dessa grejer nämligen. Här hittar…

God morgon! Skönt med söndag och kunna sova ut, även om vi vaknade före 8 så är det underbart att slippa gå upp. Igår var det en fantastisk vårdag här nere och vi…