• 2014-10-07, 23:05
  • 16

En utav mina goa kunder i eftermiddag. Hon har en mörk botten, några ljusa som tittar upp (Visst låter det bättre, hehe) och hon ville fixa utväxten mm. Jag har gjort henne många ggr innan och ibland gör vi massa folieslingor ljusa, utan bottenfärg.

Det där med att vilja vara ljus med en mörk botten och sedan lite vita strån som tittar upp när det växer-Hur gör man för att få det snyggast och mest praktiskt-Har man det väldigt ljus kommer den mörka, skarpa utväxten redan efter 2 veckor synas. Inte så kul. Gör man det mörkare så det går ihop med den mörka egna färgen och då trivs inte kunden. (Plus att dom vita syns mer) För har man en gång varit ljus är det ofta ganska svårt att bli mörk. Även om jag försöker och vi testar så går kunden tillbaka åt det ljusa.

Men då får man trixa lite och göra en mellanvariant. Jag älskar den här mer dämpade blonda. Jag ljusade upp botten med 7N och 7A (När den mörka utväxten kommer blir den inte så skarp) och vävde sedan folieslingor i utväxten för att inte ” få en kant”. Jag lade även några breda partier ljusbrunt/varm nyans i underhåret.

Före:

IMG_8784.JPG

Solblekta längder blev höstfräscht.

IMG_8788-0.JPG

IMG_8789.JPG

Visst blev det härlig färg?!

Hur tänker ni när det blir höst, vill ni förändra er hårfärg? Nu har jag suttit och jobbat sedan jag kom hem. Krönika är inskickad och mailen avklarade så jag tänker hoppa i säng före 23.30 jippie!

Har även smusslat och slått in Marilyns presenter. Fredag fyller min lilla skritt 15 år.

Puss och god natt

 

 

Kommentarer

katta 6 år sen

Åhhhh så snyggt!!! Vilken skillnad. Nu blev jag sugen på att bli lite mörkare i håret än som alltid slinga det…

Maria B 6 år sen

Hej! Var köper du de snygga svarta strumpbyxorna du har på La Redoute-inlägget? Ser lite blanka ut. Märke?

Agneta 6 år sen

Jättesnyggt Johanna vilken skillnad på hårfärg!! Skitsnyggt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack Agneta! kram!

Susanna 6 år sen

Fint!
Jag vill oftast gå åt det röda hållet på hösten. I år har jag inte riktigt vågat det eftersom jag har kortfrisyr för första gången. Fundersam på hur det blir.
Till vår/sommar blir det som regel ljusa slingor.
Egentligen är jag en typisk halvdanblondmellanbrun. Skitsnyggt. Not.
Tycker det är klurigt med ögonbryna när man går åt det röda hållet på håret.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack! Man kan lägga på lite varm brun på brynen så det stämmer… eller rödbruna… det hjälper din frisör med!!
Kul med höstfärg!

Kramar

anette 6 år sen

Du är otroligt duktig!!!
Verkligen !!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

TACK! kramar

Veronica emilsson 6 år sen

Vad du är duktig kvinna! Jag ska till min dotters skola imorgon och få håret fixat( hon går sista året frisör) hoppas man blir lika fin;) . Jag tävlar om ditt löshår åt henne , så man hoppas på tur! Ha en bra dag!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack snälla!
Åh vad roligt att din dotter går frisör! Du kommer garanterat vara jättefin!

Kram Johanna

Jenny 6 år sen

Så snyggt!!! När du pratar 7N och 7A undrar jag vad det är för färgmärke du har?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack! Joico!
kram

Mikaela 6 år sen

Hej Johanna! Vad kostar en behandling av dig på Main? Klippning plus slingor i långt hår, finns det något cirkapris? Såg nämligen att du hade lediga tider nästa vecka och jag är lite intresserad av att boka in en tid hos dig.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej!

Beror lite på vad du har för hår… jag har tyvärr inte en minut över nästa vecka… den återbudstiden gick snabbt. :/ Hoppas du hittar någon mer tid!

Färg/sling/folie m klipp brukar ligga på 1700-2200kr men beror som sagt helt på.

KRAM Johanna

Lena 6 år sen

Såååå snyggt

karin 6 år sen

Så snyggt.Tycker om när det är lite mer naturligt.Din dotter som studerar till frisör är väldigt fin håret med slingor.
Själv kommer jag aldrig iväg vågar aldrig hittar ingen bra frisör.Så det slutar alltid med klippning.Trist.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…