• 2014-10-07, 14:45
  • 10

Kikar in lite snabbt, är hemma och lagat mat (enkelt idag, tacosallad!) och ska strax ner till salongen igen för ta hand om kunder några timmar till. Var inte nådigt trött i morse eftersom jag fick se när jag la mig att jag hade en tid hos min sjukgymnast i morse som hjälper mig med mina knän. 7.30 var jag på plats och när jag ändå var uppe gick jag en morgonpw direkt efter. Urtrist väder idag men ut måste man ändå så det var skönt efteråt. När jag gick upp bestämde jag mig för att gå hem igen efteråt och krypa ner en timma till men man piggnar till tack och lov.

Vill tipsa er om en busenkel rätt vi gjorde igår- Lax med fetaostkräm och soltorkade tomater. MY GOD. Gör detta om ni älskar ost som jag. Nästa gång ska jag testa chevre.

Har gjort detta förut men nu blev det ännu bättre.

Lax 4 bitar i en form, jag lägger alltid i lite kokosolja.  Nyttigt och bra för förbränningen. Även som ett “smörjmedel” för din kropp invärtes.

Rör ihop:

En hel bit fetaost

2 dl creme fraiche

1/2 burk soltorkade tomater, skär i små bitar

1 msk färskfrysta Provencane kryddor

Salt peppar, jag har Black and White santa marias. Jättegod.

Thats it!

DSC_0317 2

Rör ihop, lägg över fisken som jag även saltade och pepprade lite innan. Lite lime över är också gott.

Ca 15-20 min i ugnen , 200 grader men fisk går fort och det ska bara “gratineras”.

DSC_0327 2

Lovar. Smakade mycket godare än det ser ut. Tjejerna vräkte i sig. Gott tecken och jag gillar enkel mat som smakar mycket.

Jag lade fisken på en salladsbädd med avocado för ännu mer “bra fett”. På veckorna äter jag inte så mycket kolhydrater, men helgen desto mer. ÄlSKAR pasta och potatis men detta funkar perfekt för mig. Drar även in smörgåsar, inget vitt mjöl mm på veckan och helgen njuter jag av lite god pasta eller en god fralla. Vem kan leva helt utan det? ;)

Dags att rusa ner till salongen. Vad roligt att ni gillade kläderna jag tipsade om. Väldigt snart kommer tävlingen!

Bild 2014-10-07 kl. 14.43

Puss

 

 

2014-10-07 Recept

Kommentarer

Jeanette 7 år sen

Gjorde den här i lördags. Supergod :-) Tack för receptet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 år sen

Vad kul!! Roligt ni gillade den :)

kramar

Edit 7 år sen

Snabbt och enkelt men supergott. Älskar “snabb”mat när man kommer hem.

Eva 7 år sen

Hej snäckan…ser ju super gott ut & jag bara undrar följer du lchf helt å hållet? medtanke på att testa dina smarriga recept :) hoppas på snabbt svar då jag är sugen att testa dina recept på allt gott :)

Ha en ljuvlig dag kram på dig

Ramona 7 år sen

God morgon <3

Vilket gott recept. Ska jag testa :) Älskar sådan mat.
Tack för tipset, stor kram

Mia 7 år sen

Åh mer recept tack!! :)

Barbro 7 år sen

Alltid gott med lax har aldrig provat med soltorkade tomater men det får bli nästa gång.Färsk timjan är också gott till till.
Kram från en som gillar din blogg.

jenny grönvall 7 år sen

Precis ett sånt recept jag behövde idag. Detta ska testas på torsdag. Vad tror du om att linda en baconskiva om laxen?

Maria 7 år sen

Oj, rätten ser riktigt smarrigt ut och kommer troligtvis att serveras hos oss på fredag.

Åh vilka fina vita tallrikar, är nyfiken på vad det är för märke och eventuell modell på dem.

Kramis Maria

lotta 7 år sen

tack för inspiration av mat so jag precis skrev till dig att ville ha , jag har gjort något liknade själv faktiskt så kul man ej e helt ute med maten . jag försöker äta nyttigt å bra för min värk å vikt som e stort problem . tack för en underbar blogg ha en bra dag å ser frameot tävlingar . å jag har bokat hotellet i göteborg spa 6 februari 2015 . samma dag du la ut den här på bloggen . tack

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…