Kladdig kladdkaka med mint och hallon


VAD slår en himmelsk kladdkaka? Till helgen——->


Jag har bloggat i ca 5 år och i början var det mycket recept. Jag älskar nämligen att baka och laga mat. Det har jag gjort sedan jag var liten och drog igång bak sent på kvällarna även fast mamma blev tokig på mitt stök i köket. Men

det är roligt, avkopplande och gott. För bakar man äter man. Punkt. 😉 Därför bakar jag inte lika ofta längre men ibland så! Till kalas eller till något extra är det roligt och framförallt ge er lite tips. Jag har MASSOR av recept jag fått från vänner och familj. Vill ni att jag bloggar mer recept? Det finns mycket både i mitt arkiv här på bloggen (skriv i sökrutan längst upp)  och hemma i mina pärmar.
Här kommer kladdkakan!
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör
ca 75 g  grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)
8-10 bitar After eight
Hallon till garnering, florsocker

Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält  after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen.  Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.
Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!
Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.
Trevlig tisdag vänner!
kram


11
0

Ni missar väl inte tävlingen med Siemens?


Ni har väl inte missat att Siemens tävlar ut höstfina plagg från välkända designers som Acne, Whyred, Dagmar och Noir et Blanc på Instagram varje dag under tio dagar? En lycklig person vinner också deras nya iSensoric tvättmaskin till ett värde av 13 190 SEK.
Såhär gör du för att tävla:
Följ @SIEMENSISENSORIC på Instagram och ta del av ledtrådarna som publiceras under dagen för att lista ut vad som orsakat plaggets fläck och var plagget blivit nedfläckat. Den som först listar ut fläck och plats vinner plagget, ett fläckfritt sådant såklart. Du gissar genom att kommentera på bilden. Glöm inte hashtagen #ifeelisensoric.
Idag är det en tröja från Nike ni kan vinna!
Under tävlingens sista dag kan du vinna en iSensoric tvättmaskin genom att motivera i kommentarsfältet på instagram varför just du borde vinna den!

1
0

Rivstart och kalas!


Hur mår ni?
Måndag morgon kan vara en jobbig dag för många men vänd på det- Försök komma igång redan dag 1. Du kommer få en rivstart på veckan och sedan går det av bara farten. Du kommer hjula ut från gymet för att du få en sådan kick, endorfiner och blir pigg! I morse körde jag uppvärmning sedan 40 min styrka- idag blev det ben och rumpa. Du kommer känna-dig -så-nöjd!


Pilatesbollen funkar alltid även om man har massa maskiner och vikter så gillar jag att variera med den. Du tränar balans, styrka och hela kroppen får jobba. Dra bollen mot dig som jag ligger på bilden ovan- Det är en grym övning för baksida lår och rumpa. DEN vill vi inte ha ner till knäna och vi vill få en stark rygg. Tänk på att inte ”tappa ryggen” och håll ryggen rak i en linje. Titta i spegeln när du gör övningen eller ta hjälp av en kompis eller instruktör.
I morgon blir det kondition för mig och jag ska börja med en PW före frukost och lite senare blir det gymet och intervallträning. Planera er träning så kommer ni inte misslyckas.
Här kommer bilderna från Marilyns  kalas med släkten igår.
Min fina 15 -åring <3 Hur har tiden gått så fort…Världens bästa mormor och barnens gamlamormor. <3


Vår familj! Mormor, morfar, pappa och mamma, Carl, Linnea, Maria (systrar och bror) En syster med hela hennes familj kunde inte komma och Janne var i Gbg tyvärr men han firade Marilyn i fredags när hon fyllde. Vi hade lite enkelt smörgåsplockmat, lite röror mm.
Så kul att ses!
Himmelsk  kladdkaka med mint och hallon. <3 (Recept kommer i morgon)Nu har vi firat Marilyn ordentligt och nästa kalas är för Lisa-Marie som fyller…. 17! =)
Dags att krypa ner och sova gott. Jag har börjat med alla era frågor som kommer i veckan och även lite recept ni efterfrågat så håll utkik.
Kram!

8
0