• 2014-10-14, 13:44
  • 11

VAD slår en himmelsk kladdkaka? Till helgen——->

DSC_0399

Jag har bloggat i ca 5 år och i början var det mycket recept. Jag älskar nämligen att baka och laga mat. Det har jag gjort sedan jag var liten och drog igång bak sent på kvällarna även fast mamma blev tokig på mitt stök i köket. Men det är roligt, avkopplande och gott. För bakar man äter man. Punkt. ;) Därför bakar jag inte lika ofta längre men ibland så! Till kalas eller till något extra är det roligt och framförallt ge er lite tips. Jag har MASSOR av recept jag fått från vänner och familj. Vill ni att jag bloggar mer recept? Det finns mycket både i mitt arkiv här på bloggen (skriv i sökrutan längst upp)  och hemma i mina pärmar.

Här kommer kladdkakan!

2 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

100 gram smält smör

ca 75 g  grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)

8-10 bitar After eight

Hallon till garnering, florsocker

Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält  after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.

Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen.  Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.

Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!

Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.

Trevlig tisdag vänner!

kram

 

 

2014-10-14 Recept

Kommentarer

Karin 6 år sen

Dina recept är så fantastiskt goda och inspirerande! Tack vare dig har jag provat göra massa nya rätter. Det hade varit jättekul om du ville lägga upp fler recept här i bloggen! Kram

Stina 6 år sen

Å, minns dina första blogginlägg med glädje. Mer recept, du har så himla bra smak!

Ullis 6 år sen

Oj så god…!

Ylvali 6 år sen

Johanna, du inspirerar många med din härliga blogg. Jag vill jätte gärna har goda recept som du äter, både vardagsmat och inte bara fest. Tips på frukostar och mellanmål tas gärna emot. Har följt dig sedan din tid på Ensam Mamma och jag diggar dig skarpt. Du bjuder på dig och din fina familj vilket vi uppskattar <3 Kram fina du <3

AnnaE 6 år sen

Den måste man ju bara baka! :)

Fia.s 6 år sen

Måste göra denna! Vill gärna ha fler recept!

Lotte 6 år sen

Tack för receptet!!!! Nu när lillan är en vecka gammal och besökarna trillar in lite då och då ska jag allt testa detta recept. Jag har en stående kladdkaka annars men aftereight i bara måste jag testa!!
http://lotte4.blogspot.com

lotta r 6 år sen

jag ska träna på torsdag å måndag då jag e ledig . så nu måste jag hållla dett träna 2-3 gr veckan minst 1 i alla fall bero på värk mm . men minst 1 gång . ha en fortsatt bra dag å me tränigen ikväll

lotta r 6 år sen

hej denna kommentar passa väl ej här men måste få säga tack johanna du har gett mig en spark i rumpan inte bara me dina squats som jag gör utan varit å tränat 1 timme idag guuud va skönt , så tacksam du insirera mig med din blogg mat å träning allt . blandad kompot härlig blogg, va trött efter jobbet men tänkte nej gå å träna me dig , å de ångra jag en trotts värk å trött e nu pigg å alert

Maria 6 år sen

Vad mumsigt med kladdkaka. Gott med något extra till kalas eller något annat speciellt tillfälle.

Ha en trevlig dag.
Kram
Maria

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Äntligen! Kantarellsäsongen är igång! Kantareller med lök och grädde, toppa med parmesanost och lägg på rostat bröd. Himmelskt gott! Fick hur många meddelanden som helst på inststories när jag filmade och lade…

Idag kom tjejerna ner från Skövde, vilken mysig dag vi haft ute på Saltholmen där vi har båten. Just därför jag ville ha den där i år för det är ett bra…

Igår kväll kom vi till Saltholmen efter fyra ljuvliga dagar ute med båten. Vilket väder augusti bjuder på, helt underbart! Vi stannade tre nätter med båten ute på Käringön och vilken idyll.…

Innehåller annonslänkar till Odd Molly och Ellos Hoppas ni mår bra! Vilken start vi fick på augusti, vilket väder, vilken värme! Nu är vi på Käringön, västkusten levererar verkligen. Får nästan nypa…