ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdig kladdkaka med mint och hallon

/


VAD slår en himmelsk kladdkaka? Till helgen——->


Jag har bloggat i ca 5 år och i början var det mycket recept. Jag älskar nämligen att baka och laga mat. Det har jag gjort sedan jag var liten och drog igång bak sent på kvällarna även fast mamma blev tokig på mitt stök i köket. Men

det är roligt, avkopplande och gott. För bakar man äter man. Punkt. 😉 Därför bakar jag inte lika ofta längre men ibland så! Till kalas eller till något extra är det roligt och framförallt ge er lite tips. Jag har MASSOR av recept jag fått från vänner och familj. Vill ni att jag bloggar mer recept? Det finns mycket både i mitt arkiv här på bloggen (skriv i sökrutan längst upp)  och hemma i mina pärmar.
Här kommer kladdkakan!
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör
ca 75 g  grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)
8-10 bitar After eight
Hallon till garnering, florsocker

Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält  after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen.  Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.
Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!
Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.
Trevlig tisdag vänner!
kram


11

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00