• 2014-10-22, 14:00
  • 18

Nu måste jag visa hur Annicas hår blev! Ni som följer bloggen vet säkert vad Annica drabbades av för ett år sedan och idag tänker vi extra mycket på henne då hon ska göra en MR röntgen. Håret har hon tack och lov fått behålla även om hon tappade väldigt mycket. Hon har mått jättedåligt av detta och hon gästbloggar här inne hos mig ibland och där skriver hon om känslor kring att få ett sådant tungt besked. 33 år med tre små barn och få ett cancerbesked. Trots det är hon  är en livsglad kämpe och har en enormt positiv inställning till livet. Hon har alltid haft väldigt tjockt och långt hår, därför känner hon sig sjukare med det tunna och korta. Hon mår bra av att få känna sig fin och kropp och själ hör ihop. Man bestämmer ju helt själv hur man vill göra med peruk mm. Ni hittar hennes gästinlägg här och så här såg hon ut när hon kom till mig första gången. Jag satte extensions och färgade i somras och då såg hon ut så här.

20140707-231436-83676009

Det var en ledsen Annica som kom in till mig för att fråga om jag kunde hjälpa henne på något sätt. Hon talade om att mediciner påverkar ingeting om vi skulle bleka mm och hon kände- Ingenting kan bli värre. Hon hade tappat mkt hår på flera ställen så hon gick med peruk men i somras var det också väldigt varmt hon mådde dåligt över ifall någon skulle se. Hon frågade om det fanns möjlighet att sätta extensions på något sätt vilket vi också gjorde.

Jag klippte extra små fästen som jag på något vis fick fast. Det får inte bli en “dragning” för då tappar man håret. Efter mycket pill och trix fick vi i nästan 100 slingor på ett skonsamt sätt och Annica blev så glad! Hon var en heldag hos mig på salongen och det värmer i hjärtat att kunna hjälpa henne och hon “vågade” visa sig och kände sig så fin. Det hör verkligen ihop med skitcancern att man får må bra, känna sig fin och glad. Det stärker och gör att man orkar. Ni hittar det inlägget här.

Men igår när vi plockade ut dom gamla hade håret blivit SÅ mycket tjockare och bättre. SÅ KUL!!!! Titta vilken skillnad!

DSC_0332

Fantastiskt kul! Här är det före jag färgade hennes utväxt och före jag satte i nya extensions.

Hon är fortfarande ovan vid det korta och det är betydligt tunnare än vad hon är van vid.

IMG_9284

DSC_0337

Mitt hår är allt annat är blankt och mjukt om jag inte gör något haha. Frissigt, stort burr.

DSC_0355

Jag satte i ca 130 stycken och blandade två olika nyanser. Jag klipper ihop allt förstås och sedan lockade jag med vår nya SUPERGRYMMA locktång från ghd som äntligen kommit. Herregud vad den är bra! Jag sprayar först med deras Curlhold som gör att lockarna håller ännu bättre. Det är tre sensorer på varje sida som jobbar individuellt och är oberoende av varandra- Därmed har man alltid rätt temperatur- 185 grader som är skonsamt för håret. Detta ger även en glans och spänst in dina lockar. Hur bra som helst.

Det finns olika tänger och jag lockade med ghd soft curl. Blir vackra lockar och jag gillar att borsta ut som som jag gjort nedan. Låt dom svalna, sedan borsta med en svinhårsborste, spraya och krama ihop. Det blir vackra vågor och naturligt “svall” när det inte “ligger i tampar” eller slingor tycker jag.

Du snurrar på håret som vanligt med en traditionell locktång, sedan släpp. Det går på en sekund…

DSC_0317

Dom kostar 1599kr och jag fick en låda igår men sedan är det väntetid på leverans för dessa har sålt slut överallt!

DSC_0367

DSC_0366 2

DSC_0360

Tack fina Annika för en heldag på salongen, så glad att kunna hjälpa dig. Vi ser fram emot ditt blogginlägg här inne snart och tänker på dig idag extra mycket.

Massa kramar!

 

 

Kommentarer

Emelie 6 år sen

Hej! Vet du hur det fungerar med microringar med silikoninsida för skydd av håret? Är de bra? Hur stora är de jämfört med vanliga microringar? Hälsn Emelie

Ulrika 6 år sen

Hej! Såg vid nått inlägg som du la upp för länge sen att du drack nått som heter kolloidalt silver när du känner att börjar bli förkyld. Jag googlade detta och har läst hur bra det är mot olika bakteriella, virus och svamp infektioner, men även folk med cancer som blivit friska av att använda detta. Jag tänker då nartuligtvis på din kund här som har fått ett sånt tragiskt besked att är inte detta nått som kan hjälpa henne? Bara en tanke som flög förbi :) / tack för en annars bra och väldigt inspirerande blogg!

Therese 6 år sen

Kanonfint blev det,du är så duktig

Pernilla 6 år sen

Åhh va fint det blev. Håller tummarna att det går bra för Annica. Fick själv veta att jag hade hudcancer som höggravid 25-åring. Men som tur var blev jag friskförklarad efter operationen, men en viss oro finns fortfarande kvar. fuck cancer!

Lina 6 år sen

SNYGGT! Måste ju kännas supergott att bli så fin i håret. Det gör det för alla men speciellt om man inte mår bra. Det gör så himla mycket!

Kram

Ramona 6 år sen

Hon är jättefin <3 Och jag håller tummarna att det går bra på röntgen.
Duktig du är Johanna. Stor kram och ha det bäst

Karriärkvinna & mamma 6 år sen

Så fint det blev! Jag förstår att hon blev glad. Jag håller tummarna och tänker på henne idag. Skickar varma tankar! Kram!

Lena 6 år sen

Kan du inte göra en film på hur du lockar?

Ninni 6 år sen

WOW SÅ FINT!! Åh så snyggt gjort!

Melita Maars 6 år sen

Så himla fint :) blev tom sugen på testa få längre hår själv. Detta gör mig glad när jag ser hur fin Annica blir :) en vacker kvinna på insidan och utsidan. Du är grym Johanna :)

Marita Holm 6 år sen

Snälla söta Johanna. Hoppas du hinner svara mig. Om man inte har ekonomiska möjligheter och gå till frisör och tona håret. Har du då ngt tips på någon bra hemmatoning ? ❤️

Annica 6 år sen

Underbara Johanna! TACK! Jag känner mig som Annica igen! Du är en fantastisk människa! Så glad som “har dig”! KRAM

TS 6 år sen

Precis som Barbro och Marita Holm skriver, härligt att du finns för Annica o kan göra så hon känner sig fin. Men det tror jag beror på att du är den du är Johanna <3

Elin 6 år sen

Åh vad fint det blur med extensions.

Hur tjock är GHD locktången? Jag skulle vilja ha eb som ger lite större lockar… Och de ser väldigt fina ut de du gjort :)

Barbro 6 år sen

Annica kan vara lycklig lottad att ha dej som frisör. Ha nu en fortsatt bra dag både du Johanna och Annica.
Kram

Svar på kommentaren:
Annica 6 år sen

❤️️❤️️

Marita Holm 6 år sen

Så fin du gjort Annica ❤️ tänker så klart på henne idag ❤️

Svar på kommentaren:
Annica 6 år sen

❤️️❤️️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…