Kycklinggryta med apelsin och curry- Fantastiskt gott!


God morgon vänner!
Vill tipsa er om en jättegod kycklinggryta jag gjorde igår. Jag fick receptet av pappas Lena för längesedan och har även skrivit om den för några år sedan på bloggen. Smak av apelsin och curry och ni kan inte ana vilken god gryta för den gör succé varje gång.
Kyckinggryta med curry och apelsin 
3 kycklingfiléer, stek i mindre bitar
Färska Champinjoner
1 msk Curry
1 Gul lök
4 dl Grädde
1 msk Tomatpure
Rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft
Salt, svartpeppar
Kokosolja
Strimla kycklingen och stek i kokosolja Salta, peppra. Ta upp kycklingen. Fräs hackad lök ihop med curryn. Stek champinjonerna i bitar och lägg sedan i resten. Häll på grädden och sänk plattan. Lägg i tomatpuren, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. (Finrivet förstås.) Låt koka på svag  värme i ca 15 minuter. Smaka av.
Servera med ris eller sallad. Vi brukar även ha skålar med jordnötter och annanans. Det blir ljuvligt gott och brukar få toppenbetyg!
Bon apetit!


Nu är jag snart i Göteborg. Linda kommer ner från Stockholm och vi ska umgås i två härliga dagar och ha möten, äta god mat, SPA på fina hotellet jag och tjejerna bodde på, äta middag med Janne i kväll och planera spännande saker. SÅ kul det ska bli!
Vi hörs snart och trevlig torsdag!

5
0

Extensions trots cancer och så här får du hållbara lockar!


Nu måste jag visa hur Annicas hår blev! Ni som följer bloggen vet säkert vad Annica drabbades av för ett år sedan och idag tänker vi extra mycket på henne då hon ska göra en MR röntgen. Håret har hon tack och lov fått behålla även om hon tappade väldigt mycket. Hon har mått jättedåligt av detta och hon gästbloggar här inne hos mig ibland och där skriver hon om känslor kring att få ett sådant tungt besked. 33 år med tre små barn och få ett cancerbesked. Trots det är hon  är en livsglad kämpe och har en enormt positiv inställning till livet. Hon har alltid haft väldigt tjockt och långt hår, därför känner hon sig sjukare med det tunna och korta. Hon mår bra av att få känna sig fin och kropp och själ hör ihop. Man bestämmer ju helt själv hur man vill göra med peruk mm. Ni hittar hennes gästinlägg här och så här såg hon ut när hon kom till mig första gången. Jag satte extensions och färgade i somras och då såg hon ut så här.Det var en ledsen Annica som kom in till mig för att fråga om jag kunde hjälpa henne på något sätt. Hon talade om att mediciner påverkar ingeting om vi skulle bleka mm och hon kände- Ingenting kan bli värre. Hon hade tappat mkt hår på flera ställen så hon gick med peruk men i somras var det också väldigt varmt hon mådde dåligt över ifall någon skulle se. Hon frågade om det fanns möjlighet att sätta extensions på något sätt vilket vi också gjorde.
Jag klippte extra små fästen som jag på något vis fick fast. Det får inte bli en ”dragning” för då tappar man håret. Efter mycket pill och trix fick vi i nästan 100 slingor på ett skonsamt sätt och Annica blev så glad! Hon var en heldag hos mig på salongen och det värmer i hjärtat att kunna hjälpa henne och hon ”vågade” visa sig och kände sig så fin. Det hör verkligen ihop med skitcancern att man får må bra, känna sig fin och glad. Det stärker och gör att man orkar. Ni hittar det inlägget här.


Men igår när vi plockade ut dom gamla hade håret blivit SÅ mycket tjockare och bättre. SÅ KUL!!!! Titta vilken skillnad!


Fantastiskt kul! Här är det före jag färgade hennes utväxt och före jag satte i nya extensions.
Hon är fortfarande ovan vid det korta och det är betydligt tunnare än vad hon är van vid.Mitt hår är allt annat är blankt och mjukt om jag inte gör något haha. Frissigt, stort burr.


Jag satte i ca 130 stycken och blandade två olika nyanser. Jag klipper ihop allt förstås och sedan lockade jag med vår nya SUPERGRYMMA locktång från ghd som äntligen kommit. Herregud vad den är bra!

Jag sprayar först med deras Curlhold som gör att lockarna håller ännu bättre. Det är tre sensorer på varje sida som jobbar individuellt och är oberoende av varandra- Därmed har man alltid rätt temperatur- 185 grader som är skonsamt för håret. Detta ger även en glans och spänst in dina lockar. Hur bra som helst.
Det finns olika tänger och jag lockade med ghd soft curl. Blir vackra lockar och jag gillar att borsta ut som som jag gjort nedan. Låt dom svalna, sedan borsta med en svinhårsborste, spraya och krama ihop. Det blir vackra vågor och naturligt ”svall” när det inte ”ligger i tampar” eller slingor tycker jag.
Du snurrar på håret som vanligt med en traditionell locktång, sedan släpp. Det går på en sekund…


Dom kostar 1599kr och jag fick en låda igår men sedan är det väntetid på leverans för dessa har sålt slut överallt!
Tack fina Annika för en heldag på salongen, så glad att kunna hjälpa dig. Vi ser fram emot ditt blogginlägg här inne snart och tänker på dig idag extra mycket.
Massa kramar!

18
0

6 timmar kvar!


Jag har en GRYM tävling ihop med Inreda.com där du kan vinna dessa tre ljuvliga Voluspaljus.
Jag ÄLSKAR Voluspa och har minst två i varje rum. 😉
6 timmar kvar på tävlingen och ni hittar mitt instakonto -Johannatoftby (Tävlingen gäller bara på instagram)
Puss!

4
0