• 2014-10-23, 09:19
  • 5

God morgon vänner!

Vill tipsa er om en jättegod kycklinggryta jag gjorde igår. Jag fick receptet av pappas Lena för längesedan och har även skrivit om den för några år sedan på bloggen. Smak av apelsin och curry och ni kan inte ana vilken god gryta för den gör succé varje gång.

Kyckinggryta med curry och apelsin 

3 kycklingfiléer, stek i mindre bitar

Färska Champinjoner

1 msk Curry

1 Gul lök

4 dl Grädde

1 msk Tomatpure

Rivet skal från en apelsin, pressad apelsinsaft

Salt, svartpeppar

Kokosolja

Strimla kycklingen och stek i kokosolja Salta, peppra. Ta upp kycklingen. Fräs hackad lök ihop med curryn. Stek champinjonerna i bitar och lägg sedan i resten. Häll på grädden och sänk plattan. Lägg i tomatpuren, pressa saften från en apelsin samt rivet apelsinskal. (Finrivet förstås.) Låt koka på svag  värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Servera med ris eller sallad. Vi brukar även ha skålar med jordnötter och annanans. Det blir ljuvligt gott och brukar få toppenbetyg!

Bon apetit!

DSC_0419

Nu är jag snart i Göteborg. Linda kommer ner från Stockholm och vi ska umgås i två härliga dagar och ha möten, äta god mat, SPA på fina hotellet jag och tjejerna bodde på, äta middag med Janne i kväll och planera spännande saker. SÅ kul det ska bli!

Vi hörs snart och trevlig torsdag!

 

2014-10-23 Recept

Kommentarer

Tanja 5 år sen

Halkade in här på jakt efter ett apelsinkycklingrecept. Det blev jättegott! Ny kombo med curry o apelsin för min del. Tack för det!
Hälsningar,
Tanja

Linda 6 år sen

Låter jättegott måste prova. Brukar göra jordnötssås med lime till kycklingen som är poppis. Lätt att fastna i samma vardagsmat om och om igen.

Anne-Lie 6 år sen

Det låter gott! Måste prova detta recept. Gjorde din kyckling i ugnen häromdagen och det var verkligen supergott. Tack för bra tips i bloggen!

Camilla 6 år sen

Dina sallader ser alltid så himla goda ut även fast det bara är typ salladsblad och tomater! Har du någon dressing eller vinegrette på?

Lotte 6 år sen

det lät spännande med apelsin i kycklingen :-) Men det lät himla gott!
Hoppas du får bra dagar i Göteborg. Själv ska jag förbereda mig så mycket jag kan inför imorn, jag har aldrig varit på begravning förr och vill verkligen inte gå, men måste, det är ändå min farmor……..
Kram

http://lotte4.blogspot.com

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…