• 2014-10-23, 20:27
  • 19

Hämta först på dagis. Ständigt känna stress över lov. Planering och dyra pengar. Känner ni igen er?
I veckans krönika tar jag upp problematiken över att vilja vara överallt, hela tiden, ständigt hitta på aktiviteter och alltid få dåligt samvete.
Känner ni igen er? Hur hanterar ni detta?

Veckans krönika hittar ni här.

2014-10-23 Krönikor

Kommentarer

Jenny 6 år sen

Det är så sant det du skriver. En på mitt jobb tycker SÅÅÅ synd om alla barn som går på dagis o fritids länge . Själv jobbar hon 75% och har en man som tjänar bra. Det är nästan så jag önskar ibland att hon blir lämnad och själv får jobba heltid o hämta sist!!
Det jag vill säga är att det finns så många som dömer andra. Och vi själva dömer oss själva för hårt. Vi är bra allihop :)

Susanne 6 år sen

Mycket bra krönika Johanna! Det finns många ensamstående som i det tysta kämpar på för att få det att gå runt och kanske kunna ha möjlighet att ta ledigt någon dag på lov.

Katja 6 år sen

Ja, alla har olika möjligheter men det lilla är stort nog! Kärlek och närhet! Kram

Maria 6 år sen

Jättebra krönika! Känns igen! Nu är det ju så att alla är inte två, vissa av oss är ensamstående med barn och KAN INTE gå ner i tid! Men vi klarar oss bra ändå!:)

Cissi 6 år sen

“Satan i gatan” vilken bra krönika!
Barn blir sannerligen inte lyckliga för att vi föräldrar går runt med ångest över allt vi inte har möjlighet att göra. De är nöjda med det enkla och med din odelade uppmärksamhet och massor av kärlek!

Lotta 6 år sen

Så hög igenkänningsfaktor i den krönikan! Minns ett år när jag inte kunde ha semester i juli o barnen fick gå på fritids “hela sommaren”. Hade jätte ångest men de hade det jättebra i liten grupp o fritidspersonalen ordnade utflykter till bad m.m. varje dag.

Mis.S 6 år sen

Jag håller verkligen med. Alltid ångest när man måste arbeta på lov om man man inte har möjlighet att ta ledigt.

Jossan 6 år sen

Fast man måste inte jobba JÄMT….

Svar på kommentaren:
B.ek 6 år sen

Just prec

Ninni 6 år sen

jösses….

Ullis 6 år sen

Fantastisk bra krönika! Tror vääldigt många känner igen sig i det.

Lina 6 år sen

Jag håller inte med om att vi ska strunta i att hämta tidigt och ist njuta av de korta stunderna efter jobbet, jag tycker att man KAN prioritera sina barn när de är små, gå ner i tjänst/inte göra värsting karriär just då.

Svar på kommentaren:
Ullis 6 år sen

Nu tror jag faktiskt Johanna tänkte på de ensamma som Inte kan gå ner i tid pga ekonomin. Och de som inte har förmånen att ha tex mor och farföräldrar på samma ort som kan hjälpa till.
Jag har haft “förmånen” att vara två så jag har kunnat gått ner i tid men tycker ändå det dåliga samvetet finns där, att hämta ändå liiite tidigare.

Lina 6 år sen

Ja, vi har också varit två. Ingen hjälp av morföräldrar dock. Jag har gått ner i tjänst, det ger ju mindre pengar såklart, men har prioriterat tid med kidsen. Johanna menar kanske när man är ensam, och då är det såklart inte lika lätt, men om man ska prata generellt så tycker jag många drar på sig höga lån och andra kostnader som gör det svårare att minska arbetstiden

Kajsa 6 år sen

Man kanske inte kan VÄLJA att gå ner i tid. Tror inte det handlar om att göra karriär utan att överleva!

Lina 6 år sen

Fast “överleva”, hur hårt är livet för de allra flesta i detta land? Handlar det om att slita för att kunna köpa märkesjeans till sina barn, ja då är vi där Johanna reagerar, varför jämföra sig med andra?

Annika 6 år sen

Så bra skrivet och så igenkännande. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

annelie 6 år sen

Bra skrivet håller helt med men känner igen mig själv lite. Det ska pusslas o trixas så alla blir nöjda :)

Lotte 6 år sen

visst stressas det alldeles för mkt! Å hur många barn har inte aktiviteter 4-5ggr i veckan?

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…

God morgon från en solig morgonrunda! Vi är kvar i Varberg i pappas familjehus, igår morse kom även min syster Linnea ner, även om det var lite regn och blåst hade vi…