• 2014-10-29, 00:04
  • 19

Tack snälla ni för alla fina hälsningar till Annica! Såg ni cancergalan? Så mycket känslor så det gick knappt att ta in men detta är ändå verkligheten.

Igår var även en jobbig dag för mig, Louis skulle fyllt 18 år och det är lika tungt varje år. Man lär sig att leva med sorgen och det bleknar men dessa dagar är verkligen jobbiga. Jag begraver mig i massa jobb så tiden går fort, efter salongen igår åkte jag upp till minneslunden och tände ett ljus. Just idag minns jag som igår. Trauma, läkare, kaos, förlossning, förtvivlan, ångest, mjölkstockning utan barn, blodförlust. Det är som om jag går igenom alltihop igen.

Det finns många änglamammor där ute och vi känner nog samma frustation och sorg. Livet går dock vidare och jag är övertygad om att jag kommer träffa min pojk igen.

Jag tränar varje dag och det är den bästa medicinen och positiva energiner- Körde ben på gymet igår och visst är det allt lite kul att gå in och träna nu när det är rusk ute.

Helgens middag var fantastiskt god och vi tjuvstartade faktiskt med glögg och pepparkakor. Jag älskar julen så jag vill även mysa långt innan. Har ni testat pepparkakorna som finns hos inreda.com? Dom är himmelskt goda!

DSC_0545

Tips på en god ostkräm: Blanda philadelphiaost med rårörda lingon. Det blir supergott till pepparkakorna om man vill ha något annat än ädelost. Min duktiga kompis Helene som bjöd på det för ett par år sedan.

Jag gjorde även oxfile med goda tillbehör till och receptet på det och glassen kommer i nästa inlägg.

DSC_0552

Söndagsmiddag med hela familjen! Perfekt med rester. DSC_0556

Tips på en grym vattenkanna: asif har denna snygga och praktiska. Vi dricker gärna citronvatten och smart med röret inuti kannan.

Flera frågade efter mina nya stolar. Har jag missat kanske skriva det? Dom är iaf från MIO men tror dom tyvärr utgått? (Osäker) Passade så bra in i stilen och jag har även handtag liggandes som jag ska sätta fast i ryggen. Kul med förändring.

DSC_0407

DSC_0402

Litet tips- jag ser ofta bilder på när folk fotar sina matsalsgrupper och trycker in stolarna på bordet. Testa att dra ut dom istället. Jag har aldrig mina stolar inkört tätt in mot bordet. Tycker inte alls det blir snyggt och  det är SÅ mycket finare att dra ut stolarna lite. Testa får ni se,  ;) det blir mer luft och man ser sina möbler.

DSC_0400

Speglar gör rummet större…

DSC_0408

Nu måste jag sluta skriva och krypa ner i sängen. Ska bli skönt att sova efter dom här dagarna och i morgon blir det en ny dag och jag är nere på main. Lite senare på kvällen är det även eventet ihop med Löfvningkliniken. Det ska bli kul!

Vi hörs snart.

Puss och kram

2014-10-29 Johanna Toftby, Mitt liv, Recept

Kommentarer

Nina 5 år sen

Hej vart har du köpt bordet och stolarna ifrån ??

eva 6 år sen

Hej! Du får sörja precis som du vill!
Strunta i andras kommentarer.
Varma hälsningar Eva

Marie T 6 år sen

Tack för det goda receptet på kyckling i ugn. Otroligt gott. Så trevligt och snyggt du bor, god smak. Funderar på att klicka hem Tunikan från Marlin osäker på storleken vill ju inte att siden skall sitta tajt. Är den tajt i storlek?
Önskar dig och din familj en trevlig allhelgona helg, tid för eftertanke. Viktigt i dessa stressiga tider.
Kram
Marie bloggläsare fr Stockholm

AnnMarie 6 år sen

En liten undran…… Hur kan du i samma inlägg tala först om en otrolig sorg & vidare bara gå vidare med reklam & tränings inlägg! Kanske bara jag….. Men, kan ses lite konstigt för oss vanliga människor… Helt otroligt…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

För att livet går vidare och jag hanterar/bloggar/skriver på mitt sätt. Sorg har ju FÖRSTÅS inget med hur jag skriver ett inlägg att göra..
Jag kanske inte orkade skriva enbart om honom i ett inlägg?

Helt otroligt dock hur du kan ställa den frågan.

Anna 6 år sen

Tänk om du hade låtit bli att skriva den där sista meningen så bra ditt svar hade varit men du ska alltid hugga tillbaks jämnt så trist.

Ninni 6 år sen

VEM fan hade inte svarat tillbaka. Fattar verkligen inte fenomenet- #bloggarenskahållakäften

Susanne 6 år sen

Hej Vackra människa.
Tack för din fina blogg.
Undrar bara var du köpt din fina Zebra matta.

Kram Susanne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej Sötis :)
Det är min pappa som fixat den. Det är en äkta komatta men färgat zebra… finns oftast i möbelaffärer… kolla mio kanske?

kram

Kerstin 6 år sen

Hej vackra Johanna!
En styrkekram till dig i din sorg!
Tack för en jättetrevlig och inspirerande blogg och jag har en fråga också. Du kan ha svarat på den tidigare men var är speglarna i matsalen ifrån?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack snälla!

Dom är från Jysk ;) kram

maja 6 år sen

All denna sorg, sorg över cancer & alla liv den tar,sorg över förlorade barn föräldrar syskon släktingar vänner..sorg över barn en del aldrig får.. all denna sorg, och ändå ler man.. vem har sagt att det är lätt att leva, men vi gör så gott vi kan

Maja 6 år sen

Undrar om det kommer fler svar på din frågestund då de tidigare hette del 1.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

PÅ G… :)

Mia 6 år sen

Förstår den dagen är jobbig…
Vad fint ni fått. Älskar ert matsalsrum!
Kramar

Åsa 6 år sen

Kramar!

Ninni 6 år sen

Vilken underbar tavla du fått Johanna! Såg på instagram igår. Förstår du blev rörd.
Kram

Eva A 6 år sen

Ja cancergalan var känslosam med mycket tårar. Underbar tavla du fick…o snyggt med stolarna, pampigt o elegant blev det men det var även snyggt med de låga vita. Stor varm kram till dig Johanna o Tack för en bra blogg o alla fina inspirerande bilder!

Agneta 6 år sen

Styrkekramar❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…