Kladdkaka med Nougat och kokos och Kladdkaka med After eight


Jag lovade ju er två till recept nu när det är Kladdkakans dag och allt. Dessa har jag skrivit om innan och många gillar dom. Nougaten är min favorit men After Eight med hallon är också mums. Ni får göra alla helt enkelt. 😉
Kladdkaka med nougat och kokos
Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.


Himelskt…
Kladdkaka med After eight och hallon 
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör
ca 75 g  grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)
8-10 bitar After eight
Hallon till garnering, florsocker

Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält  after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen.  Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.
Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!
Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.
Den brukar också bli succé!Nu har jag jobbat klart för idag och ska strax stänga salongen. Har haft städhjälp hemma idag, helt underbart skönt när man jobbar mycket. Varje fredag! Finns inga ord för hur skönt det är. Ska åka och handla, köpa färska blommor och börja laga mat. Lisa-Marie är nere i Göteborg och gör praktik på Main varannan fredag. SÅ KUL! Skumt när dom blir så stora.. Vi ska äta middag hemma med tjejerna och det blir Kycklinglasagne (färska lasagnelattor)med soltorkade tomater, spenat och vitlök. Jättegod! Ska ge er receptet.
Puss så länge och njut av fredag, det ska jag göra efter en intensiv vecka. Koppla av, träna och bara vara.

0
0

Kladdkaka med Polly!


Kladdkakans dag idag! I morse svängde jag ihop den som är mest populär här hemma. Pollykladdkakan!
Gick jag en runda på 45 min sedan hem och äta frukost och in med kakan i ugnen så ska vi njuta av en bit i kväll när Janne kommer hem. Detta recept fick jag av en bloggläsare för några år sedan och ni måste bara göra den. Lätt och hur god som helst. Kladdig och seg.


Älskar vackra böcker men även en platta med recept är bra när man ska leta efter gamla recept på min gamla blogg. =)


Jag smörar en form sedan ströar jag med kokosflingor. Kladdkaka med Polly!
Du behöver:
1 påse Pollykulor
1st Mörk Chokladkaka 250g
175g Smör
3 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg och socker poröst.
Rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten.
Rör tills det blir en slät smet.
Häll sedan i en påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämt i smeten.
Häll sedan smeten i en rund form med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Den ska vara riktig kladdig.
Servera med en klick grädde eller vaniljglass.Lite senare kommer två till. Dags att jobba och hoppas ni får en fin fredag!
Puss

10
1

Hemmamys, Bilder från fotografering Melrose och Endlesshair


God afton!
Här har vi precis haft räkfrossa jag och tjejerna. Jag är så lättad. Dom sista gångerna jag kommit hem efter jobb är allt helt i sin ordning här hemma. Låter kanske som om jag är militärisk men jag klarar verkligen inte av disk på bänken, kläder överallt och det allra värsta jag vet- när man slänger skor huller om buller DIREKT framöver dörren när man kliver in. Jag får panik. När man snubblar på skorna för man inte kommer fram. Hatar rörig hall och tål inte tallrikar med intorkad mat. Jag har varit galen på dom här hemma när det är rörigt för här hjälper vi till. Sedan ett par veckor är det äntligen ordning. Jag är lättat och när jag kommer hem så blir det därför inget tjafs. Vi har istället haft en mysig och trevlig kväll och ätit massa goda räkor. Stämnigen blir ju så mycket trevligare utan tjaffs. Det tycker dom också. 🙂 Ni som har tonåringar i samma ålder kanske känner igen er..  Säger man inte till dom klart att dom aldrig lär sig.

Jag är inte världens bästa mamma på något sätt. Verkligen inte. Jag bara vill att vi ska hjälpa till för att allt ska fungera. 15 och snart 17 år. Puh, det går verkligen framåt, haha. Längtat efter den här känslan som alla som har äldre tonåringar beskriver- när man börjar ha roligt igen med sina ungar. Som när dom var små. Man kan ha dom i knät och mysa, skratta, prata om julen och prata om killar. 😉
Äntligen!


Till något helt annat.
I tisdags var jag nere i Kungsbacka och var med och jobbade hela dagen inför en julfotgrafering. Det var vårt hår Endlesshair samt kläder från Melrose och Lodge living. Det var ett hårt slit och vi höll på konstant i 9 timmar men det var helt fantastiskt roligt! Jag gjorde håret på modellerna med lite assisterande från en utav modellerna eftersom det var ganska mycket att fixa. Frida gjorde smink och hade även gjort snygga naglar innan som är Jessicas dotter  som driver butikerna. ÅH vilken rolig dag vi hade. Men efteråt var vi helt slut.

Huset vi fotade kommer i ett separat inlägg. Jag som är galen i inredning, färg och form kunde knappt jobba den första halvtimmen. Jag var TOTALT knockad över detta hus- som var det snyggaste jag sett. Exakt den stilen jag gillar och har men inte alls i så många rum, hehe. Våra160 kvadratmeter blev plötsligt ganska litet.
Nu kommer mina egna bilder från vår dag. Henriks proffsbilder ska ni också få se. Alla har vårt hår, Endlesshair. Kläderna finns ute nu och även på webbshopen, blueco.se  Här kommer lite fest och julinspiration! ‘Fräckaste skidstället!Nyår! Ni ska se resten av gänget… oj oj! Jag älskar maskerna. DET är verkligen nyår.  Sist men inte minst-Tomtefotograferingen. När jag fick frågan om jag ville vara pepparkaka skulle ni sett min min. =) Dom söta tomtetjejerna hade redan lagt beslag på dom söta, sexiga tomtedräkterna och där stod jag med min bruna pepparkakedräkt. Fattades bara en hatt.Men den här kakan fick bli en lite roligare kaka. 🙂


Resten av fotograferingen kommer. Tack vänner för en grym dag! 
I morgon bitti ska jag träna, sedan jobba och ni ska även få tre utav mina allra bästa kladdkaketips. Ni vet vad det är för dag i morgon va?
Sov gott och vi hörs snart.
Puss

5
0