Kladdkaka med Nougat och kokos och Kladdkaka med After eight
Jag lovade ju er två till recept nu när det är Kladdkakans dag och allt. Dessa har jag skrivit om innan och många gillar dom. Nougaten är min favorit men After Eight med hallon är också mums. Ni får göra alla helt enkelt. 😉
Kladdkaka med nougat och kokos
Ingredienser:
- 1,5dl vetemjöl
- 4msk kakao
- 1-2tsk vaniljsocker
- 3dl socker
- 2ägg
- 100g smör
- 50g mörk, fin choklad
- Smör och kokos till formen
- 100g nougat
Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.
Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
Himelskt…
Kladdkaka med After eight och hallon
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100 gram smält smör
ca 75 g grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)
8-10 bitar After eight
Hallon till garnering, florsocker
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen. Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.
Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!
Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.
Den brukar också bli succé!
Nu har jag jobbat klart för idag och ska strax stänga salongen. Har haft städhjälp hemma idag, helt underbart skönt när man jobbar mycket. Varje fredag! Finns inga ord för hur skönt det är. Ska åka och handla, köpa färska blommor och börja laga mat. Lisa-Marie är nere i Göteborg och gör praktik på Main varannan fredag. SÅ KUL! Skumt när dom blir så stora.. Vi ska äta middag hemma med tjejerna och det blir Kycklinglasagne (färska lasagnelattor)med soltorkade tomater, spenat och vitlök. Jättegod! Ska ge er receptet.
Puss så länge och njut av fredag, det ska jag göra efter en intensiv vecka. Koppla av, träna och bara vara.