• 2014-11-07, 17:59
  • 0

Jag lovade ju er två till recept nu när det är Kladdkakans dag och allt. Dessa har jag skrivit om innan och många gillar dom. Nougaten är min favorit men After Eight med hallon är också mums. Ni får göra alla helt enkelt. ;)

Kladdkaka med nougat och kokos

Ingredienser:

  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1-2tsk vaniljsocker
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk, fin choklad
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg med handvisp och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten.

Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat  är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

DSC_09671-670x445

Himelskt…

Kladdkaka med After eight och hallon 

2 ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

100 gram smält smör

ca 75 g  grovhackad vit choklad ( jag skippar det ibland och den funkar utan också)

8-10 bitar After eight

Hallon till garnering, florsocker

Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Smält  after eight över ett vattenbad. Och tillsätt detta i smöret. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.

Strö över hackade chokladen när du hällt smeten i formen.  Grädda i mitten på ugnen i ca 15-20 minuter. Den ska vara kladdig.

Kladdkakan bör stå kallt minst en timme innan servering. Kladdig och seg. MY GOD!

Garnera med färska hallon och pudra florsocker över. Servera med lättvispad grädde.

Den brukar också bli succé!

IMG_9025-670x670

DSC_03991

Nu har jag jobbat klart för idag och ska strax stänga salongen. Har haft städhjälp hemma idag, helt underbart skönt när man jobbar mycket. Varje fredag! Finns inga ord för hur skönt det är. Ska åka och handla, köpa färska blommor och börja laga mat. Lisa-Marie är nere i Göteborg och gör praktik på Main varannan fredag. SÅ KUL! Skumt när dom blir så stora.. Vi ska äta middag hemma med tjejerna och det blir Kycklinglasagne (färska lasagnelattor)med soltorkade tomater, spenat och vitlök. Jättegod! Ska ge er receptet.

Puss så länge och njut av fredag, det ska jag göra efter en intensiv vecka. Koppla av, träna och bara vara.

 

 

2014-11-07 Recept

Kommentarer

Detta inlägg har inga kommentarer ännu. Använd formuläret nedan om du vill bli den första att skriva en kommentar till detta inlägg.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar  Vilken sensommar! Vilket väder, åh så härligt idag. Vi åkte ut till Näset och badade, friskt men skönt. Det är sånna här dagar man minns längre fram i höst. Hoppas…