• 2014-11-07, 12:39
  • 10

Kladdkakans dag idag! I morse svängde jag ihop den som är mest populär här hemma. Pollykladdkakan!

Gick jag en runda på 45 min sedan hem och äta frukost och in med kakan i ugnen så ska vi njuta av en bit i kväll när Janne kommer hem. Detta recept fick jag av en bloggläsare för några år sedan och ni måste bara göra den. Lätt och hur god som helst. Kladdig och seg.

DSC_0535

Älskar vackra böcker men även en platta med recept är bra när man ska leta efter gamla recept på min gamla blogg. =)

DSC_0505

Jag smörar en form sedan ströar jag med kokosflingor.

DSC_0508

DSC_0520

 Kladdkaka med Polly!

Du behöver:
1 påse Pollykulor
1st Mörk Chokladkaka 250g
175g Smör
3 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg och socker poröst.
Rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten.
Rör tills det blir en slät smet.

Häll sedan i en påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämt i smeten.
Häll sedan smeten i en rund form med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Den ska vara riktig kladdig.

Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

DSC_0518

DSC_0539

Lite senare kommer två till. Dags att jobba och hoppas ni får en fin fredag!

Puss

2014-11-07 Recept

Kommentarer

Susanne 5 år sen

Det här blir efterrätten i kväll. Kladdkakan står i ugnen.
Trevlig helg!

Den kladdkakan är supergod!
Ha en skön kväll!

Barbro 5 år sen

Din kladdkaka påminner om min nästan men jag har också i rostade cashewnötter och färskost .
Kram och ha en bra helg.

Mia 5 år sen

TACK! Ska baka i kväll ;)

Carina 5 år sen

Har precis slängt in en Pollykladdkaka ugnen å sätter mej å tänkte läsa din blogg!!! Oops var visst kladdkaka här oxå :))
Har skrivit de förut men kan inte skrivas för mycke……..
Tack för en super bra o inspirerande blogg!!
Ha en super mysig helg, kram

Linda 5 år sen

Det går även jättebra att byta ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri “fin mix” så kan fler äta av kakan :-)

Svar på kommentaren:
anneli 5 år sen

Tusen tack för tipset !

Kaja 5 år sen

När kommer resten av svaren på frågorna från din frågestund?

TS 5 år sen

Har stått i o bakat sen 08.00 imorse…..o nu ser jag att jag ska baka mera :-)
Vi var ju till Zakynthos i maj och lärde känna ett par som jobbar på hotellet, och vi kom så bra överens och hade så roligt, när dom hade lite day-off, så vi bjöd hit dom. Och nu på söndag är det dags. Jag ska hämta dom på Arlanda och dom stannar 10 dagar. Ska bli så himla mysigt…..
Blir till att prata engelska i 10 dgr….herregud vilken tur det finns Translation-appar….
Vi ska ut o turista dom, då de aldrig varit i Sverige, men det känns svårare när det inte är sommar….annars får vi mysa hemma och dricka vin..

Kram o ha en skön helg

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

De godaste lussekatterna får man med extra mycket saffran och smör! Gör de extra fina med pärlsocker så har du de godaste lussebullarna till andra advent. Lisa-Marie önskade sig lussebullar till frukost…