ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med Polly!

/


Kladdkakans dag idag! I morse svängde jag ihop den som är mest populär här hemma. Pollykladdkakan!
Gick jag en runda på 45 min sedan hem och äta frukost och in med kakan i ugnen så ska vi njuta av en bit i kväll när Janne kommer hem. Detta recept fick jag av en bloggläsare för några år sedan och ni måste bara göra den. Lätt och hur god som helst. Kladdig och seg.


Älskar vackra böcker men även en platta med recept är bra när man ska leta efter gamla recept på min gamla blogg. =)


Jag smörar en form sedan ströar jag med kokosflingor.



 Kladdkaka med Polly!
Du behöver:
1 påse Pollykulor
1st Mörk Chokladkaka 250g
175g Smör
3 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg och socker poröst.
Rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten.
Rör tills det blir en slät smet.
Häll sedan i en påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämt i smeten.
Häll sedan smeten i en rund form med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter. Den ska vara riktig kladdig.
Servera med en klick grädde eller vaniljglass.



Lite senare kommer två till. Dags att jobba och hoppas ni får en fin fredag!
Puss

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00