• 2014-11-09, 00:13
  • 44

Varför finns det människor som motarbetar dom som vill göra skillnad? Jag har ett öppet kommentarsfält och låter var och en ta sitt ansvar här inne på bloggen. Men ibland känns det som om det ansvaret är för stort för vissa individer här inne…. Framförallt “emilias” kommentar.  När jag gick in i kväll och läste i kommentarsfältet ramlade jag nästan baklänges. Janne driver sedan några veckor tillbaka ( han gör ett fantastiskt jobb!)en insamling för Movember- En välgörenhetsorganisation som är verksam i många länder och som jobbar för att samla in så mycket pengar som möjligt för att driva forskningen framåt kring prostatacancer och testikelcancer. HÄR kan ni läsa mer fakta. Därför måste vi agera: • Prostatacancer är den näst vanligaste cancerformen hos män globalt • Två tredjedelar av alla fall av prostatacancer diagnostiseras i mer utvecklade områden • Prostatacancer är den femte vanligaste dödsorsaken relaterad till cancer hos män, med cirka 307 000 dödsfall globalt under 2012 

“Allt för många män dör av prostatacancer varje år. Vi behöver inte acceptera detta. Tillsammans kan vi skapa förändring. Movembers finansiering genom GAP har fört samman forskare med kompletterande forskningsexpertis från hela världen. Ett utbyte av idéer och protokoll föder nya upptäckter.  Här är två kommentarer skrivna i kväll som egentligen borde censurerats  men jag väljer istället att plocka upp dom i detta inlägg:

emilia

Hörru..nu är det ju så att på denna blogg användet man cancer som en del av deras affärsverksamhet..ja å då menar jag för att J o J skall tjäna pengar…ledsamt!! Svar:  “emilia”. Din anklagelse är allvarlig! Du anklagar mig för att tjäna pengar på cancer. På riktigt?? Jag har fått sitta en timma utan att svara dig för hade jag inte samlat mig hade det spårat ur ordentligt med ord jag inte vill använda här inne. Du menar att jag skriver blogginlägg om cancer tex om min vän Annica Thimberg, 33 år gammal som lever med en fruktansvärd cancer- för att tjäna pengar? Jag vill göra allt jag kan för att hjälpa henne- och alla andra som drabbats- menar du då att JAG TJÄNAR PENGAR PÅ DET????? Jag tror fan inte du är klok någonstans. Du är egentligen skyldig en ursäkt- men den viktigaste ursäkten du är skyldig är att gå och läsa på lite vad just insamling till både Rosa bandet, Movember och alla andra insamlingar handlar om. En blogg handlar inte om att samla in pengar till sig själv för att man skriver om cancer. Det handlar ENBART om att sprida och nå ut med budskapet. Att göra skillnad. Jag blir ledsen men framförallt förbannad på en sådan ärekränkande kommentar. SKÄMS på dig. Nästa kommentar: Eva

Kommentarer

annika 6 år sen

Men ganska enkelt dom som inte tycker om att läsa detta skit i de istället för att fälla taskiga kommentarer och påhopp !

maria 6 år sen

Bästa sättet är att strunta helt i elaka okunniga
kommentarer t bara energi dom vill provocera
o bäst då att ej läsa eller stoppa kommentarerna så
slipper ni fina att bli stressade.

maria 6 år sen

Kära du att människor kränker en mrd ord eller slag
är så elakt. J blivit misshandlad i relation m jag
överlevde m ärren är kvar. Liter ej mer på män.
om människor gör så dom h stora problem. Bra att du
tar upp sånt här. Mab får aldrig kränka andra så fult
Såklart man ska stötta vi ska vara systrar o bröder
men j 50 o h märkt klimatet blivit tuffare fattar ej det
saknar 60 o 70 talet snällare samhälle kramis.

carin 6 år sen

Hej Johanna! Tycker att de är hemskt att människor kan skriva såna kommentarer till dig, min farbror gick bort i sommras i cancer. Tycker de är jättebra att ni samlar in pengar. Kram

Eva 6 år sen

Menade inte illa Johanna men när du lägger ut mitt inlägg vill man försvara sig. Du är driven och duktig, gillar att läsa dina inlägg. Du skriver dock krönikor där du har egna åsikter om saker och ting, där dina åsikter är helt fria och ok. Då tycker jag att det ska vara ok att kommentera dina inlägg, inte bara på ett positivt sätt. Jag tycker du gör mycket gott men reagerar på att alla ska tycka och tänka som dig. Du får ha fria åsikter och tankar men andra ska tänka sig för när de kommenterar dig. Då kommer genast en klan och vräker ut sig att man är en elak, bitter kärring. Sådana kommentarer biter inte så bra på mig längre, jag tar inte åt mig.
Tycker det är bra att både du och Janne engagerar er även om jag har svårt för FBhysterin med alla utmaningar ibland men det är reklam och ger pengar. Och cancerforskningen behöver all hjälp som finns. Och jag vet att många är drabbade av denna hemska sjukdom så inget illa ment. Kritik behöver inte alltid vara elakt/ skadeglatt ment. Ha det bra!

Svar på kommentaren:
Emilia 6 år sen

Hmm..tror de är så enkelt som att miafiaanna.s är ingen anna än Johanna själv. Här mörkar man på hög nivå…tyvärr.

Eva 6 år sen

Jag är själv drabbad och min pappa gick bort i denna sjukdom förra året. Det jag reagerar mot är denna hets, ex att man skulle hälla iskallt vatten mot huvudet. Alla ska göra lika på FB, alla ska göra det som är “inne”. Därav reagerade jag på Jannes mustach. Att mycket är medialt, göra allt för uppmärksamhet. Johanna reagerar negativt och offensivt alltid medan Janne är mer förlåtande och ser andra sidor, samtidigt som han ge en liten känga. Du har mycket att lära av honom, han har ödmjukhet, känsla, takt och känsla. Ta väl hand om honom, han är mycket värd. Och du kan lära av hans goda sidor.

Svar på kommentaren:
T. 6 år sen

Så bra skrivet!! Tror dock dom är ganska mediatörstande båda två …

Annica 6 år sen

Varför T?! Så konstiga kommentarer! Blir SÅ ledsen! Hoppas jag slipper massa kängor nu. Bara undrar VARFÖR?! Känns det bättre att skriva massa tråkiga nervärderande kommentarer till människor. Vad ger det?! Jag bara undrar för jag är nyfiken! Finns massoooor jag stör mig på hos andra bla på Facebook som folk skriver här och där. Men det ger mig INGET att kommentera massa nervärderande till de. Utan jag scrollar vidare. Och om ni båda stör er sååå mycket VARFÖR I ALL VÄRLDEN läser ni Johannas blogg! Det Johanna gjort och gör för mig, det gör hon från hjärtat INGET ANNAT! Är så otroligt tacksam!!!!!

Janne 6 år sen

Hej
Tråkigt att höra om din pappa. Men det faktum att Johanna och ibland jag drar nytta av att många ser, hör och tar intryck av det vi gör för att påverka människor till att göra gott. Hur kan det på något vis vara fel?
Hoppas att du håller med om det.
Sedan Tant T, dig gillar jag inte… T står för TROLL antar jag. Starta egen blogg så slipper du läsa här.

Ni andra, som ännu inte gjort någon insats… Gå in på http://mobro.co/jannefors och skänk en slant till forskningen.
Janne

T. 6 år sen

Hej Annica! Har förstått att Johanna har ett stort och gott hjärta som ni som känner henne ser. Vi som läser hennes blogg känner henne inte “personligen” utan bara genom bloggen och då kan hon uppfattas som ganska bitsk ibland fastän hon har många bra åsikter oxå såklart. Det var det jag menade… Lite mer ödmjukhet bara och då tänker jag på andra diskussioner i tidigare inlägg .

Maja 6 år sen

Håller med dig Eva, speciellt detta med att bemöta sina läsare på bästa sätt.

Anna.S 6 år sen

Förstår verkligen att johanna svarar eller biter ifrån er bittra otrevliga läsare i bland. Beter ni er så i verkliga livet också?

Hade själv inte kunnat hantera en del hemska kärringar här inne….

Emilia 6 år sen

Svarta Hjärtan.
Dumt, ja dumt av mig att skriva något som kan misstolkas… men man ser och hör bara det man vill se och höra. Men ännu dummare är väl att dra upp detta till en storm av Johanna. Din blogg kan bara redigeras av dig… empati eller häxjakt? Ja det är bara du som väljer då du är ansvarig utgivare. Kritiken är riktad mot dig, bara dig Johanna. Svarta hjärtan… hur kan någon tro att man vill någon annan svårt sjuk illa? Ja, undra vem som har ett svart hjärta egentligen?
Mvh Emilia Aschberg / Bloggkritiker
[email protected]

Svar på kommentaren:
Sofia 6 år sen

Du verkar helt kocko. Ursäkta….men var tvungen att skriva det.
Jösses..

Anna.S 6 år sen

??
Ärligt, hur tänkte du nu?

Emilia 6 år sen

Hämnd, gotta sig i skvaller…kalla det vad du vill men det drabbar bara tredje part som just i detta fallet. Kritik kan vara befogat i vissa fall och man skall lyssna och ta lärdom för det är kritik som gör dig till en bättre människa. Negativ kritik behöver inte alltid vara dåligt utan kan vara positivt om du hanterar den rätt.
Svart hjärta eller rent hjärta-man väljer hur man vill tolka en text, är du negativt inställd då tolkar du den så och om du är positiv inställd så tolkar du den annorlunda.
Johanna – jag tycker inte reklam och hjälpa människor som mår dåligt passar ihop, det ser inte bra ut! De du kan göra är att ta pengar ur egen ficka såsom att skänka en viss procent av din inkomst (precis som vi andra) på tex dina tofsar & hår. Jag tyckte just det inlägget var förnärmande då jag levt med cancer från 12 års ålder och hela mitt vuxna liv.

T. 6 år sen

Vet att jag skrev en kommentar igår som lät negativ och står fortfarande för den. Ska alla som jobbar med serviceyrken som tex säljare och restaurangpersonal bita ifrån när dom får negativa kommentarer av en kund det går ju inte . Du biter inte den hand som föder dig. MEN måste säga att Emilia det känns som du har något personligt agg mot Johanna och nu börjar du faktiskt låta lite läskig…

Emilia 6 år sen

Tyck vad du vill.. men jag tycker att det är onödigt att hänga ut tex kommentarer i sitt flöde speciellt när det drabbar någon som inte har med saken att göra. Jag har inget emot Johanna.. jag tycker bara det är så himla onödigt att det drabbar Annica genom att hänga ut kommentarer..har hon inte redan massor av annat att tänka på? Vet inte hur ni kan försvara det. Men det är som att prata med tomma skal. Suck..shit en massa moraltanter…

Rakel Thimberg 6 år sen

Jag blir så otroligt ledsen när jag läser dessa påhopp. Jag vet att Johanna lagt både tid och egna pengar på att hjälpa drabbade personer. Varför stöttar man inte dem som försöker göra gott då man inte är kapabel att göra det själv. Avundsjuka är en av de mest hemska sjukdomar som finns! Du som inte har förmågan att glädjas med andras framgång kommer aldrig själv få någon framgång! Jag hoppas av hela mitt hjärta att du eller någon i din närhet ALDRIG drabbas av denna hemska sjukdom men skulle det ske tror jag att du skulle vara tacksam för alla som hjälper till att samla in pengar till forskningen. FORSKNING RÄDDAR LIV! Jag har nära anhöriga som drabbats av cancer och inte längre leve. Min mans syster blev lämnad ensam med 2 små barn. Den yngsta var bara 1 år då hennes pappa gick bort i hjärntumör. Jag hade varit otroligt lycklig om forskningen då hade kunnat rädda honom så han fått se sina barn växa upp men framför allt att barnen hade haft en pappa. Jag är svärmor till Annica som Johanna låtit skriva blogginlägg. Ni skall veta att Annica gått och går igenom något som ingen vill gå igenom chock, rädsla, smärta mm. Det som hon önskar mest av allt är något de flesta tar för givet, att få se sina pojkar växa upp och leva ett långt liv tillsammans med sin Kristian. Tack vare forskningen ser det ljust ut för henne nu och det är vi otroligt tacksamma för! Jag vill avsluta med att rikta ett jätte tack till Johanna & Janne och alla andra som gör en insats för att samla in pengar till cancerforskningen! TACK, TACK, TACK!!! Kram Rakel

Svar på kommentaren:
Annica 6 år sen

Svärmor ❤️️❤️️❤️️

katja 6 år sen

Som sjuksköterska som vårdat och sett svårt sjuka så skäms jag också!
Offentliga personer kan på detta sätt påverka och vi inom vården vårdar.
Och kvinnan som har cancer och gjort enstaka inlägg här tycker jag är fint!
Det skulle kunna vara grunden till egen blogg om hon skulle orka eller ha intresse för det!
Fortsätt Johanna!
Kram och tack! Katja

Svar på kommentaren:
Annica Thimberg 6 år sen

Tack fina katja

Glamour-Psykologen 6 år sen

Heja er, och alla andra som gör det dom kan för att bidra! <3

Carolina Bohman 6 år sen

Ja herregud vilka människor det finns. Att folk bara ORKAR anklaga er för än det ena och än det andra!!! Ni gör ett jättebra jobb och alla pengar som kan komma in till forskning om hemska sjukdomar är toppen. Fortsätt ert fina arbete och strunta i alla dumma kommentarer. Handlar nog mest om att de är avundsjuka. Johanna, keep up the good work! Kram❤️

Carina H 6 år sen

Hej
Ja. man undrar hur en del folk är funtade, kan man inte förstå b akgrunden av Jannes rakning , så tycker jag att man inte ska kommentera i detta ärende, jag stödjer fullt ut er kampanj, har en son som haft barncancer och som tur är blev frisk, min man fick cancer för 3 år sedan, avled år 2012, har nu erfarenhet av både barn och vuxen cancer och det är en jävlig sjukdom, tro mig jag vet, stödjer både barncancerfonden samt cancerfonden, hoppas att det kommer in mycket pengar. Lycka till!!

Karriärkvinna & mamma 6 år sen

All kärlek till dig Johanna som drar ditt strå till stacken och gör vad du kan för att bidra! Du är grym!

Mia 6 år sen

Blir så ledsen o besviken när jag ser dessa bittra o elaka kommentarer om att Johanna o Janne skulle ha för avsikt att tjäna pengar på detta. Johanna har en stor blogg vilket betyder att hon når ut till många=många som kan hjälpa till att skänka pengar till detta ändamål!!!
Jag har själv en pappa som drabbats av prostatacancer inte bara en utan två ggr o blivit behandlad o opererad. Nu är han under utredning för att han som det ser ut tyvärr drabbats för tredje gången

Ulrika 6 år sen

Svårt att svara bra utan att tappa huvudet själv helt sant. Emilia jag tror inte du har helt sunda tankar i huvudet men det är nog mera synd om dig i ditt eget liv som du antagligen blandar ihop med andras tankar och åsikter för att stödja cancer.

Ullis 6 år sen

“Cancer” menar jag förstås…

Ullis 6 år sen

Hej Johanna! Jag har skrivit inlägg här tidigare, som har framstått som negativa; t ex din medverkan i TV-program i ett spökhus. Den åsikten har jag fortfarande… Men att anklaga dig och Janne för att tjäna pengar på canser är rent bedrövligt!!! All information som finns är viktig att sprida och ju mer pengar vi kan samla in till forskning om denna förfärliga sjukdom, desto bättre är det! så fortsätt kämpa, men strunt i spökena…

Mia 6 år sen

Du har en stor blogg med väldigt mycket trafik, det finns alltid riktiga puckon.
Tack för alla tips, jag som gillar inredning tittar extra mycket på dom bilderna.
kramar

pia 6 år sen

Johanna!! Det ginns skit stövlar överrallt som bara ska tycka . Men det är också det ända dom gör, tycker. Inte skulle dom komma på eller klara det du gör för cancer forskning. Fortsätt o lägg din energi på bra saker inte på skitstövlar, det är dom inte värda, o det är det dom vill , reta upp dig/ oss. Kram

Mia O 6 år sen

Säger som min svärmor: -Lägg ingen energi på idioter. Det är jobbigast för dom själva. Det är bättre vi lägger vårt fokus åt det positiva hållet!

Camilla 6 år sen

Tråkigt med såna kommentarer,har man inget positivt att säga behöver man inte säga något alls, jag tycker i alla fall att ni gör ett fantastiskt jobb och gillar din blogg. Mycket inspirerande. Inte inne varje dag för hinner inte, utan brukar kolla många inlägg i taget och inte brukar jag kommentera så ofta heller, men nu kunde jag inte låta bli. Bra jobbat både Johanna och Janne och kämpa på Annica Thimberg och alla ni andra som drabbats av denna hemska sjukdom! Kram!

Svar på kommentaren:
Annica 6 år sen

Tack fina du! Jag ska försöka kämpa på vidare

TS 6 år sen

Jag har social kompetens, därför skriver jag inte vad jag tänker till de två som uttryckte sig så galet dumt om att Janne Fors m.fl skulle tjäna pengar på detta.
Jag banne mig skäms över i..o ter till uttalande.
Annica m.fl all kärlek till er, som kämpar med era sjukdomar.
Janne Fors m.fl samma till er som engagerar er i insamlingar.
Kram
(jag bidrar varje månad då min pappa fick prostatacancer, blev “frisk”, men skitsjukdomen lurade sig kvar o tog sen hans liv)

Svar på kommentaren:
Annica 6 år sen

Tack snälla

Blezz Hansson 6 år sen

Att anklaga dessa för att tjäna pengar på cancer är verkligen riktigt korkat. Kolla cancerindustrin o Big Pharma . Då kan vi tala om att tjäna pengar! Stora pengar!

Annie 6 år sen

Hej Johanna!

Läser din blogg dagligen och du är en sån inspirationskälla. Men blir chockad över all skit du får utstå i kommentarerna. stå på dig ! Avundsjuka kvinnor. så tråkigt. Älskar din blogg och hoppas du orkar fortsätta ge oss inspiration ! Kramar Annie

Anna 6 år sen

Hej Johanna

Jag läser din blogg varje dag och tycker mycket om den. Du inspirerar med din energi och din ärlighet.

Jag har aldrig kommenterat tidigare men känner nu att jag blev riktigt ledsen över hur folk ens kan antyda något om att ni skriver om cancer för att tjäna pengar.

Tack för att ni gör detta!

Kram Anna

Annica Thimberg 6 år sen

Åh det där gjorde ont “Emilia”! Riktigt superont!!!!! Hur kan en människa skriva nåt så FRUKTANSVÄRT? Det träffar ju även mig! Jag skriver och blottar mig rätt så rejält med mina berg och dalbanekänslor pga att jag innerligt hoppas att det kan hjälpa någon annan! Johanna hjälper mig genom att jag får gästblogga här. Jag tror det fingerar lite som terapi för mig. Och så skriver du något så jätte elakt! Även “Eva”?! Såna kommentarer. Dumma, ogenomtänkta rent av sagt elaka!!!! 1 av 3 får cancer alla blir mer eller mindre påverkade. Där ville Johanna och Janne göra en skillnad. Hjälpa till. Vilket forskningen behöver all hjälp den kan få! Nästa gång kanske det berör era närmaste. Jag blir helt skakis när jag läste detta för blir så frustrerad när någon attackerar så fina människor som faktiskt försöker göra en skillnad!jag hoppas ju givetvis att mina inlägg kan hjälpa någon inte bli ett medel för någon att hacka på Johanna, för då finns det INGEN anledning för mig att skriva längre! Jag önskar att ni båda ger Johanna och Janne en offentligt ursäkt! Med det sagt godnatt och hoppas innerligt att ni med rent hjärta kan sova gott!// Annica

Marie 6 år sen

Johanna, ni är superduktiga båda två! Tyvärr tror jag att det är oundvikligt att få skitkommentarer på en såhär pass stor blogg. Idioter finns överallt tyvärr. Tänk statistik, hur många kommenterar illa i förhållande till hur många som läser? Vi är desto fler som verkligen uppskattar din blogg! Stor kram till er båda

Maria 6 år sen

Självklart gör ni det ni gör för att ni har hjärtat rött. De som kommenterar har något mörkt, skavande där istället. Otroligt fula anklagelser de spytt ur sig. Kram på er och tack för att ni finns där för de som behöver det nu eller kan komma att behöva det.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vi mår alla bra av att träna och ha ett aktivt liv. Det gäller även Annica, som äntligen orkar med att skriva till oss igen. Mellan cellgifter och vardagsbekymmer är det svårt…

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…