• 2014-11-18, 22:29
  • 19

Nu vänner måste jag tipsa er om en grym drink. Mamma gjorde den här till mig igår och vill visa er nu när jag gjorde den här hemma. Passande namn, vi behöver extra mycket sol nu när det är så mörkt och grått ute.

Uppiggande hälsodrink-Solskenssmoothie! 

1-2 apelsiner-Skär bort det vita i skalet och ta bara i “köttet”

2 dl fryst mango-så blir det kyligt och gott eller köp färsk och skär ner- frys in.

2-3dl äpplemust (kullamust) Funkar förstås med vatten men tillsätt 1 tsk honung eller kokossocker.

1 liten morot -kan skippas för den ger en speciell smak, jag tar i lite grann.

1 tsk riven ingefära- Så det blir lite “bitigt”

Kör länge i mixer så det finfördelas. Mängden vätska beror på hur stora apelsinerna är. Tillsatt mer om ni tycker den blir för tjock. Jag och Lisa-Marie har precis druckit varsin och den är både mättande och väldigt nyttig.

DSC_0557

DSC_0571

Iskall…

DSC_0579

Mums! Skål och njut av en härlig energidrink.

Kram!

 

2014-11-18 Hälsa

Kommentarer

Stina 5 år sen

Äntligen kom jag mig för att prova denna drink! Har tänkt göra det ända sedan du skrev om den. Försöker så sakteliga leva lite hälsosammare, men det är inte så lätt. Jättegod drink, tack för tipset! Du får allt att låta så bra och positivt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad kul!! Visst är den god!

kram Johanna

Diana Svensson 5 år sen

Om du vill hitta Zebralyktorna så googla på Baobab collection home! De är tyvärr grymt dyra

Svar på kommentaren:
Malin 5 år sen

TACK!!

Jeanette 5 år sen

Finns det sockerfri äppelmust eller använder du nån vanlig sort?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Jeanette- det är enbart äpplen- INGET tillsatt överhuvudtaget!!

Den är bäst!

kram

Anki 5 år sen

Gjorde kycklinglasagne idag, himmelskt god! Tack för dina mattips. Kanske, kanske börjar träna oxå ;-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad kul! Ja, den är så god. Klart du ska börja :)
kram <3

Mia 5 år sen

Vad gott det ser ut! Måste testa detta. Underbara bilder också.
Kramar

Catharina 5 år sen

Ser supergott ut…måste testa…tack för tipset, grym e du!
Kram Catharina

Maria Axring 5 år sen

Hej,
Ville bara ställa två frågortill dej som tränar så pass mycket och tänker på vad du äter :-). Jag försöker träna 3-4 gånger i veckan (löpning och styrketräning/tabata) och målet är att tajta till kroppen och öka muskelmassan (plus i kanten om jag går ner lite i fettvikt också). Äter idag enligt LCHF med lite inslag av Herbalifes proteinpulver men jag kan ibland verkligen sakna vanligt bröd, lite fikabröd och godis och som det är nu så äter jag exemplariskt i ett antal veckor för att sedan balla ur och möla i mej allt sådan som jag saknat i några dagar för att sedan vara tillbaka på spåret igen (och då med ett dåligt samvetet för att jag ballade ur). Frågan är om det kanske för mej skulle vara bättre med inplanerade “ätardagar” då jag får äta det jag längtar efter. Det blir ju inget som jag då gör som är fel utan jag äter enligt min “plan” och jag tror då det är lättare att både äta med gott samvete och att jag bara äter den dagen för då vet jag att nästa tillfälle kommer om x antar veckor igen. Vad tror du om detta både vad gäller min träning samt önskan om att minska något i fettvikt? Sedan ytterligare en fråga: Om jag skall träna på kvällen efter jobbet tycker du då att jag har fördelat min mat bra under dagen?
Frukost – naturell yoghurt med herbalife proteinpulver
Mellanmål – 1 ägg och 2 rullar skinka med majjo
Lunch – 1 kycklingfile med squaschgratäng
Mellanmål – 1 ägg
Innan träning – proteinpulver utblandat med mjölk
Efter träning – 1 laxfile med lite sallad
Borde jag även tagit en proteindrink efter träningen och i så fall skippat kvällsmaten??
Tack för en helt underbar blogg!!

Lotte 5 år sen

Gu så gott och fräscht det lät, denna ska jag testa :-) Tack för receptet!!
Ha en kanonbra onsdag

http://lotte4.blogspot.com

Pernilla 5 år sen

God morgon måste verkligen prova.. Ha en fin dag kramiz

Ramona 5 år sen

Låter jättegott. Måste jag testa :)
Älskar att göra olika sådana nyttiga drinkar.
Hoppas du får en fin dag, kram <3

Rebecca- piccole cose 5 år sen

Det låter verkligen som en fantastiskt god och fräsch drink. Ska absolut testa! Såg dessutom att en vän hade lagt ut ett recept på chiapudding med just fryst mango som jag också måste testa.
Kram och sov gott!

Svar på kommentaren:
Sussie 5 år sen

Vad intressant med chiapudding med mango, dela gärna med dig, låter gott

Malin 5 år sen

Ser gott & nyttigt ut!! Frågar igen…var kommer de fina “zebra-lyktorna” ifrån?

Svar på kommentaren:
Diana 5 år sen

Gjorde en miss och skrev svaret ovan. Googla på Baobab collection Home så hittar du lyktorna! Extremt dyra tyvärr

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vänner! Den här krämiga oxfilepastan lagade jag idag, gillar ni pasta med oxfile, gorgonzola- gör denna. Oh my god! Jag hade ostronskivling som är gott ihop med kött men funkar även med…

Har ni ätit någon semla idag på Fettisdagen? Jag har faktiskt inte gjort det men smakade lite på den här himmelskt goda semmelglassen jag gjorde i helgen. Fick se Jessica Frej förra…