• 2014-11-22, 00:32
  • 11

Janne kom hit runt halv åtta, Marilyn är hemma och L-M är med kompisar efter hon kom hem får Main i Göteborg.

Kvällens middag blev grillad färsk tonfisk. Fantastiskt gott och fräscht. Hittade så fin bit på kvantum i deras fiskchark. Inte ofta man hittar fin tonfisk. Jag marinerade den i en god olja, vitlök, chili, lime, lite soja och kryddor. Vi hade krispiga grönsaker, potatis och wasabikräm till. (Wasabi, kryddor och turkisk yoghurt)  GALET gott.

DSC_0633

DSC_0598

DSC_0626

Dagens oufit- Säby kavajen från melrose och Just R jeansen. Åh vad jag älskar dom jeansen. Bästa passformen och roligt med lite bling. Stövletter är frye.

Veckans krönika i GT har jag inte lagt upp ännu men den kommer här:

Hösten är den årstid då flest svenskar skiljer sig. Att gå skilda vägar speciellt när man har barn är tungt. Man kanske är överens men det är ändå ett misslyckande. Ångest över julen, ångest över ekonomin, ångest över vad alla andra ska säga. Men de som det är mest synd om är barnen. Hur kommer man vidare? 

Barnen har inte valt att få skilda föräldrar. Eller behöva flytta. Men ibland kan det också vara det bästa. Stanna kvar i ett dåligt förhållande kan vara oerhört påfrestande. Att tvingas leva i ett slags trygghetsförhållande för man inte vill låtsas om något utåt är heller ingen bra lösning för någon.

 En del kanske egentligen borde gå isär? Som knappt pratar. Som ofta bråkar. Som inte tar i varann och tvingas umgås med andra för de inte kan vistas i samma rum själva. Sådant känner barnen också av. Eller också är man goda vänner men känslorna försvunnit.

Många tycker det är svårt på grund av familj och vänner. Vad ska alla säga? Ska vi inte ha kontakt med våra gemensamma vänner längre? 

Jag tror mycket på närhet i ett förhållande. Jag tror att om du kommer längre och längre från varandra kommer också er relation till slut glida isär. Jag tror inte någon mår bra av att leva med någon enbart för det praktiska, eller “för barnens skull”. Jag tror också en del därför väljer och är otrogna av just den anledningen.

Det är alltid känsligt att prata om samlivet. Allt går upp och ner i en relation men ett förhållande helt utan sex kommer dö ut till slut.

För barnen är det allra värst. Dom älskar båda sina föräldrar lika mycket och därför tror jag det gör ännu ondare att se mamma och pappa bråka. Många säger att de inte bråkar inför barnen. Men stämningen finns i luften. Har man inte kärleken kvar känner barnen av det.

Jag tror mycket på att prata. Kanske även med barnen om de är tillräckligt stora. Det viktigaste är att man aldrig lägger skulden på dem. Det är inte deras fel.

Jag tycker heller inte att man ska ha dåligt samvete eller ångest om man måste gå isär. Har man gjort allt man kan så kanske det ändå är det bästa alternativet. Som vän eller familj behöver man bara finnas till. Lyssna, kanske erbjuda hjälp med något. Jag är evigt tacksam till mina fina vänner som alltid bjöd hem mig, som alltid fanns. Jag och barnen hittade ofta på roliga saker och en separation behöver inte betyda att man gräver ner sig. Man måste kämpa, våga ge sig ut. Våga fråga om man kanske kan få vara med på den där parmiddagen – ensam singel med barn. Alltid femte hjulet. Men jag tycker inte man ska behöva känna så.

Riktiga vänner bryr sig om och det spelar ingen roll om man är singel eller gift. Nästa gång kanske någon annan vän behöver din hjälp.

Jag har respekt för alla som går igenom en skilsmässa. Det är jobbigt. Jag tycker inte på något sätt att det är den första utvägen. Det kan ta lång tid innan man känner att det faktiskt var ett rätt beslut. Det finns inga genvägar eller recept på hur man kan gå vidare, den enda lösningen tror jag är att du lyssnar och följer ditt hjärta.

Johanna Toftby

 

 

 

2014-11-22 Krönikor

Kommentarer

Madeleine 6 år sen

Snygg outfit! Jag får massa inspiration av dig till min egen träning.

Irma 6 år sen

Äger du hårfin i Skövde? Isåfall, piercar du navlar och hur mycket kostar det?
Jätte tacksam för svar! ☺️

Marita 6 år sen

Fin du är Johannna och bra och tänkvärd krönika. Vissa kommentarer kan man ju bara tycka är blääää. ❤️

Stina 6 år sen

Hej Johanna!
Jättefin outfit! Tänkte bara fråga om du har några tips på vart man kan köpa “baskläder” med kvalité som inte kostar allt för mycket. Med baskläder tänker jag främst på kort- och långärmade toppar som är lite mer oversize och lite längre . Har handlat en del på hm men dom kläderna krymper ofta efter första tvätten. Tjänar nog på att köpa lite dyrare ..
Tack för en inspirerande blogg

Mats 6 år sen

Sorry att jag inte har svarat dig tidigare men har legat på sjukhuset där jag för övrigt skrev min förra kommentar ifrån och måste göra dig besviken att jag inte känner igen de andra som du skriver är jag. Har ju tyvärr inget svar på den fråga du fick gällande bloggtävlingen som du bad mig svara på annat än att du kanske tycker det är pinsamt ofta brukar det ju vara så när man undviker något du vill vara i centrum men vann inte och då lade du liksom ner och vet inte hur du ska förklara det nu. Ja det var mitt svar på din fråga, vad ditt är får vi nog aldrig svar på men tack för förtroendet.

Malin 6 år sen

Vilken fin outfit

Helen 6 år sen

Så bra skrivet, har oxå gått igenom en skilsmässa men är en av få som har en bra vänskap med exet och det är oxå viktigt för barnen men väldigt få som får det att fungera. Gillar din blogg skarpt, skulle oxå vilja ha lite tips på sköna häng i Gbg då vi ska dit o fira en 50 åring nu i dec. Kram på dig snygga kvinna!

Pernilla 6 år sen

Vad bra skrivet… Ha en fin lördag kramiz

Mia 6 år sen

Vad smal du är!

B. 6 år sen

Äter du

Ann-Sofie 6 år sen

Det bästa jag läst på länge!
Och fasen så snygg du är!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vilket väder! Idag är det helt underbart ute. Jag har tagit en långrunda och måste ut igen snart, luften är skön, solen steker idag. Vilken höst! Sitter och skriver fakturor…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…