Middag med vänner och födelsedagsfirande


Förlåt min frånvaro i helgen men det har varit fullt ös med matlagning och fix inför min middag med vännerna och kalas idag.
Hur har ni det? Hoppas ni haft en fin helg!
Så trevligt vi hade det på middagen. Nu var det längesen vi sågs! Vi har känt varann i många, många år och lika roligt att ses varje gång. Vi har barn i samma åldrar och har även rest en del ihop. Barnen har lekt mycket och vi har firat en del högtider tillsammans. Det är så mysigt att ses för att babbla gamla minnen och det är även vi som har ”halv 8 hos mig klubben”. =) snart drar vi igång igen!
Här kommer några bilder från middagen igår. Jag bloggar om allt i morgon, ni ska även få recepten.


Jag valde en Valerieklänning i guld/svart. Även hårbandet är från melrose-finns massa olika och sitter på bra. Klänningen  finns Här. Håll utkik nu i dagarna. Vi kommer skriva om en fantastisk rolig grej som kommer hända på melrose. Ni är inblandade. 😉


Nu har jag även fått upp gardiner i matsalrummet. Det tar sig och det blev så fint! Janne är gullig och hjälper mig, så fort han kommer till Skövde är det alltid massa att fixa med. Snart blir det klart hoppas jag.


Dukade lite ”vintrigt” eftersom jag tycker den här tiden är så kort och älskar julen. Snart Advent!

Jag fick recept av min härliga kund Kristina som ofta ger mig dom bästa tipsen som man inte kanske hört om innan. Hon som gav mig oxfile, smördegsknyten med chevre och rödbetor. Nu gjorde jag hel, färsk lax i ugnen och det blev sjukt, galet gott! Lovar ge er recep för detta måste ni göra. Till det, pressad potatis och limesås.Fina vänner!Har ni fått mitt recept på Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås? Kan vara top 3 på desserter. SÅ gott. Smakerna gifte sig så det blev en fullträff med vit glögg till. Duktiga som kan hjälpa till på systemet. Den kombon …!


Köp denna vitvinsglögg om ni ska ha liknande desserter. Kall med is. (God även varm)Lite senare kom även Magnus och Mats upp. Dom är ute och far land och rike runt för nu är Christmas night turnén igång! (Klicka på länken för att kolla in vilken stad dom spelar i- finns biljetter till vissa kvar) Så kul att hinna ses! Vi satt läääänge uppe och pratade och det var en trevlig kväll. Magnus behövde även klippa sig så det fixade vi idag. Vi ska se showen i Göteborg. Julstämning och härlig show.Nyfixad 🙂
Sist men inte minst- Idag fyller fina pappa år och vi har varit där och firat honom. GRATTIS!! Tack för ett trevligt kalas.


Deras söt lilla Effi sover gott.
Nu ska jag släcka lampan, i morgon är det jobb på salongen och ska börja måndag med ett pass på gymet först.


God natt och kram så länge.
(Mer bilder och alla recept mm kommer)


21
0

En del borde gå isär


Janne kom hit runt halv åtta, Marilyn är hemma och L-M är med kompisar efter hon kom hem får Main i Göteborg.
Kvällens middag blev grillad färsk tonfisk. Fantastiskt gott och fräscht. Hittade så fin bit på kvantum i deras fiskchark. Inte ofta man hittar fin tonfisk. Jag marinerade den i en god olja, vitlök, chili, lime, lite soja och kryddor. Vi hade krispiga grönsaker, potatis och wasabikräm till. (Wasabi, kryddor och turkisk yoghurt)  GALET gott.
Dagens oufit- Säby kavajen från melrose och Just R jeansen. Åh vad jag älskar dom jeansen. Bästa passformen och roligt med lite bling. Stövletter är frye.
Veckans krönika i GT har jag inte lagt upp ännu men den kommer här:
Hösten är den årstid då flest svenskar skiljer sig. Att gå skilda vägar speciellt när man har barn är tungt.

Man kanske är överens men det är ändå ett misslyckande. Ångest över julen, ångest över ekonomin, ångest över vad alla andra ska säga. Men de som det är mest synd om är barnen. Hur kommer man vidare? 

Barnen har inte valt att få skilda föräldrar. Eller behöva flytta. Men ibland kan det också vara det bästa. Stanna kvar i ett dåligt förhållande kan vara oerhört påfrestande. Att tvingas leva i ett slags trygghetsförhållande för man inte vill låtsas om något utåt är heller ingen bra lösning för någon.
En del kanske egentligen borde gå isär? Som knappt pratar. Som ofta bråkar. Som inte tar i varann och tvingas umgås med andra för de inte kan vistas i samma rum själva. Sådant känner barnen också av. Eller också är man goda vänner men känslorna försvunnit.
Många tycker det är svårt på grund av familj och vänner. Vad ska alla säga? Ska vi inte ha kontakt med våra gemensamma vänner längre? 
Jag tror mycket på närhet i ett förhållande. Jag tror att om du kommer längre och längre från varandra kommer också er relation till slut glida isär. Jag tror inte någon mår bra av att leva med någon enbart för det praktiska, eller ”för barnens skull”. Jag tror också en del därför väljer och är otrogna av just den anledningen.
Det är alltid känsligt att prata om samlivet. Allt går upp och ner i en relation men ett förhållande helt utan sex kommer dö ut till slut.
För barnen är det allra värst. Dom älskar båda sina föräldrar lika mycket och därför tror jag det gör ännu ondare att se mamma och pappa bråka. Många säger att de inte bråkar inför barnen. Men stämningen finns i luften. Har man inte kärleken kvar känner barnen av det.
Jag tror mycket på att prata. Kanske även med barnen om de är tillräckligt stora. Det viktigaste är att man aldrig lägger skulden på dem. Det är inte deras fel.


Jag tycker heller inte att man ska ha dåligt samvete eller ångest om man måste gå isär. Har man gjort allt man kan så kanske det ändå är det bästa alternativet. Som vän eller familj behöver man bara finnas till. Lyssna, kanske erbjuda hjälp med något. Jag är evigt tacksam till mina fina vänner som alltid bjöd hem mig, som alltid fanns. Jag och barnen hittade ofta på roliga saker och en separation behöver inte betyda att man gräver ner sig. Man måste kämpa, våga ge sig ut. Våga fråga om man kanske kan få vara med på den där parmiddagen – ensam singel med barn. Alltid femte hjulet. Men jag tycker inte man ska behöva känna så.
Riktiga vänner bryr sig om och det spelar ingen roll om man är singel eller gift. Nästa gång kanske någon annan vän behöver din hjälp.
Jag har respekt för alla som går igenom en skilsmässa. Det är jobbigt. Jag tycker inte på något sätt att det är den första utvägen. Det kan ta lång tid innan man känner att det faktiskt var ett rätt beslut. Det finns inga genvägar eller recept på hur man kan gå vidare, den enda lösningen tror jag är att du lyssnar och följer ditt hjärta.
Johanna Toftby

11
0

Smygstartar julen


Jag smygstartar julen lite! I morse tände jag favoritljuset-Voluspa Mandarino Cannela. Doftar så juligt. Jag tände även nya ljusstakar från en butik i Skövde som ni måste besöka om ni åker hit. Den heter Encore-  Massor av fin inredning och jättebra service. Stor butik som ligger ute vid stallsiken. Det är även en fröjd för ögat om man som jag gillar att titta på vacker inredning och tex dukning. Inspiration.


Färska blommor på fredagen inför helgen gör mig glad.
Nästa inlägg kommer krönikan och nu ska jag åka iväg för att handla och greja. Alltid ledig från salongen på fredagar så det är skön känsla att hinna med allt annat. Träning, hemmet och allt jobb vid datorn.
Trevlig fredag på er alla!
KRAM

15
0