ANNONS
Integritet på Tailsweep

Himmelsk Lingonparfait med pepparkakskross

/


Hallå på er!
Vill börja med att säga stort tack igen för alla fina hälsningar till Annica. Hon är så tacksam. Hon kommer även göra ett inlägg här inne på lördag och i morgon ska hon ner till Sahlgrenska igen. Vi tänker på henne så mycket vi kan nu.
Många undrar över recepten från helgens middag o0h det första kommer här: Laxen kommer lite senare el i morgon.
Magisk  himmelsk Lingonparfait som passar perfekt att bjuda på nu i adventstider. Gästerna säger att ni måste göra den. Ni kommer inte bli besvikna. 🙂


Årbro pepparkakor- Har ni testat dom? Dom är bäst.



Lingonparfait med pepparkakskross
4 ägggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl rårörda lingon
4 dl vispgrädde
ca 150 g pepparkakor, krossade till pulver
Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Häll ett lager av smeten i en  form, (täck med plastfolie botten så lossnar den lätt). Strö över hälften av pepparkakskrosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross.


Dra palstfolie över och frys i minst 4 timmar.
Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl farinsocker
Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar.
Stjälp upp parfain på ett fat, låt den stå en stund före servering. Ringla över lite kolasås och garnera gärna med hela lingon. Frysta lingon över blir så gott till. Jag serverade en kall, vit glögg med is i. Smakerna var perfekta. (Vi hade även en stor skål med extra kolasås bredvid, hehe)




Njut av en ”julig” dessert!

11

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00