ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ugnsbakad färsk lax med sweet chili och limesås

/

Tjo vänner den här underbara Laxen är mitt allra bästa tips just nu. Passar till vilken middag som helst. Jag får så fina recept från min kund Kristina och här kommer det jag gjorde till mina tjejkompisar för ett tag sedan.
Jag köpte färsk lax och kvantum i Skövde var även snälla att skära bort skinnet direkt. Vilken fin lax!
Hel laxfile (Funkar med fryst men färsk blir mycket godare)
1 tsk salt
2 msk sweet chili
4 msk mandelspån
2 paprikor, röd och gul är fint även som dekorationen.
Fryst sparris
Ruccola
Lägg laxen i en form som du oljat eller smörat. Salta, peppra och pensla på sweet chilin. Strö över mandeln. Skär paprikorna i små bitar och strö över. Ugnsbaka laxen i 225 grader ca 20 minuter.
Efter du tagit ut den lägg på sparrisen som du kokat innan. Jag lade på den över hela, blev jättefint. Lägg sist på ruccola.
Limesås
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk mjöl
Rivet skal av lime
1/2 msk pressad lime
1 tsp sweet chili (jag tog lite mer)
2 msk dill (fryst för dom är i små bitar)
Vispa ihop allt utom dill. Koka under omkörning och låt sjuda minst 5 minuter. Rör ner dill och salt.


Jag serverade med pressad potatis till. Den här rätten är jättegod och är så glad att få tips från min snälla kund. Hoppas ni också gillar detta! Smaken av chili, gott med mandelspån på laxen… och fisken smälter i munnen. Limesåsen……Alltid trevligt med middagar med familj och vänner.
Nu kom vi precis ner till Göteborg och det blir en heldag med först lunch/middag på Farellis sedan retromatchen och i kväll galamiddag med Frölunda på Clarion post. Skönt att vilat upp sig på väg ner i bilen och jag är som vanligt trevligt sällskap.Puss och kram från soligt Göteborg vi kanske ses om ni är här?!

12
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00