• 2014-12-06, 13:09
  • 12

Tjo vänner den här underbara Laxen är mitt allra bästa tips just nu. Passar till vilken middag som helst. Jag får så fina recept från min kund Kristina och här kommer det jag gjorde till mina tjejkompisar för ett tag sedan.

Jag köpte färsk lax och kvantum i Skövde var även snälla att skära bort skinnet direkt. Vilken fin lax!

Hel laxfile (Funkar med fryst men färsk blir mycket godare)

1 tsk salt

2 msk sweet chili

4 msk mandelspån

2 paprikor, röd och gul är fint även som dekorationen.

Fryst sparris

Ruccola

Lägg laxen i en form som du oljat eller smörat. Salta, peppra och pensla på sweet chilin. Strö över mandeln. Skär paprikorna i små bitar och strö över. Ugnsbaka laxen i 225 grader ca 20 minuter.

Efter du tagit ut den lägg på sparrisen som du kokat innan. Jag lade på den över hela, blev jättefint. Lägg sist på ruccola.

Limesås

2 1/2 dl vatten

1 fiskbuljong

2 dl creme fraiche

2 msk mjöl

Rivet skal av lime

1/2 msk pressad lime

1 tsp sweet chili (jag tog lite mer)

2 msk dill (fryst för dom är i små bitar)

Vispa ihop allt utom dill. Koka under omkörning och låt sjuda minst 5 minuter. Rör ner dill och salt.

Jag serverade med pressad potatis till. Den här rätten är jättegod och är så glad att få tips från min snälla kund. Hoppas ni också gillar detta! Smaken av chili, gott med mandelspån på laxen… och fisken smälter i munnen. Limesåsen……

DSC_0592

DSC_0583

Alltid trevligt med middagar med familj och vänner.

Nu kom vi precis ner till Göteborg och det blir en heldag med först lunch/middag på Farellis sedan retromatchen och i kväll galamiddag med Frölunda på Clarion post. Skönt att vilat upp sig på väg ner i bilen och jag är som vanligt trevligt sällskap.

unnamed

Puss och kram från soligt Göteborg vi kanske ses om ni är här?!

 

2014-12-06 Recept

Relaterade inlägg

En dag kvar! I morgon fotar vi sista dagen till min bok. Har varit igång från 8.30 till nu så jag ville bara säga tack för att ni finns och att ni…

Så usel bloggerska dessa dagar men ni vet varför. Kommer blogga järnet som vanligt när vi plåtat klart till boken. Har ni instagram? Klicka på min profilbild så kan ni se massor…

Innehåller annonslänkar Vilken sommarvärme! Jag och Lisa-Marie har varit ute på en runda med Lucy, hon badar och går i vatten så fort vi hittar en bäck. Svalka av sig är skönt.…