• 2014-12-11, 10:33
  • 23

Efter jul ska jag köra i gång med träningen och fram till dess ska jag njuta av god mat och bara vara ledig. Finns ingen anledning att börja nu ändå”. Jag sitter på tåget och råkar höra när två kvinnor i min ålder prata om julen och deras framtida planer inför 2015.

Varför vänta? Kicka i gång er själva på en gång i stället för att skjuta upp det. Ingenting blir lättare för att man gör det i morgon.

Vad är det som gör att vi väljer att skjuta upp saker? Jag tror ändå på något sätt det tillhör livet och det är slags beteende vi alla har något av. Hur många gånger har man till exempel inte väntat med städningen in i det sista och röjer järnet strax innan gästerna kommer. Varje gång jag ska ha middag är det precis som om jag måste vänta ut mig själv. Så jag står där sönderstressad och genomsvettig precis innan de kommer. Jag lär mig aldrig. Men jag tror också att vi presterar bäst under stress. Stress behöver inte vara negativt utan kan också göra att du faktiskt levererar.

Som mina krönikor. Det är sällan jag sätter mig i god tid och det är nästan som om kroppen vill jävlas ordentligt för det går inte få fram något förrän några timmar före. Då sprutar det stress ur öronen på mig och inom en timme är jag klar.

Men vad händer med oss när det kommer till träning?

Veckans krönika i GT idag. Här. 

IMG_0553.PNG

 

 

2014-12-11 Hälsa, Krönikor

Kommentarer

Katja 6 år sen

Precis! Jag tränade 10h/ v många år. Bara för att jag gillade det. Balans! Och inga moralprediknigar! Det råder skönhetshysteri och det är inte bra enl forskare! Tv 4 Nyhetsmorgon!

malin 6 år sen

Ja, den endorfindusch du får av dina intensiva pass motsvarar 10 mg morfin. Tror inte att det är hållbart att prestera på det sättet och sorgligt att du måste jaga den där ” morfinkicken” hela tiden . Säger mycket om vilken hög stressnivå du befinner dig på – därför blir det skevt att skriva krönika om det.

Svar på kommentaren:
malin 6 år sen

Min slutsats var nog lite drastisk. Det råder nog delade meningar om endorfiner är dåligt oxå. Det är bara nåt jag hört att det är lätt att hamna i en slags träningsnarkomani om man ska “piska sin kropp” för att den ska ge kroppen smärtlindring genom endorfinerna som frigörs.

Madde 6 år sen

Håller med dig fullt ut. Fick själv lära mig den hårda vägen och idag prioterar jag min hälsa. Många är lediga under jul så då är det väl perfekt att börja? Sen håller jag med om att det är allas egna val, men då är det ens egna ansvar den dagen man blir sjuk också…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Helt rätt inställning.
Ta vara på din kropp…

kram!

anneli 6 år sen

Nu har jag sparkat iväg mig till gymet :) Har haft ett uppehåll på över en månad och det kändes verkligen skönt att vara igång igen !!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

KUL!!!
Visst är det helt underbart!
kramar

Hanna 6 år sen

Förlåt men vet vi hur det har gått för Annika? Tänker på henne… Ha en go helg allihop!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Det har gått bra!!!! Hon skulle bloggat men det blev för mycket … Hon har faktiskt ett inlägg på G.

kram

Lee 6 år sen

Hoppas att du snart kan överhöra några positiva samtal eller se några kundvagnar fyllda med grönsaker och liknande. Dina krönikor är väldigt enformiga och fulla av moralpredikan vore kul med lite variation.

Svar på kommentaren:
B 6 år sen
Agneta 6 år sen

Håller med, bra krönika !!!

camilla 6 år sen

Nää Johanna nu får du variera dina texter lite…. Vet att du ogillar lata människor men moralpredikningar blir också lite tröttsamt i längden.

Svar på kommentaren:
Stina 6 år sen

Känner precis likadant, dessutom tycker jag det har större betydelse hur en människa är mot sina medmänniskor än hur hon ser ut, jag uppfattar dig som väldigt ytlig!

Ramona 6 år sen

God morgon :) Härlig läsning.
Hoppas du får en toppen dag <3 kram

Nella 6 år sen

Toppen krönika och fin blog !
http://www.nattstad.se/gratis_drottning

Helena 6 år sen

Om någon trivs med att vara “lat” så är det upp till den personen. Man kan ju aldrig veta varför personen i fråga “valt” att vara “lat”. Balans är bra i livet, att njuta av god mat, tillåta sig själv att vara lat i bland… att njuta av godis och choklad. Att njuta. Lika mycket som du tycker det är konstigt med “lathet” kan jag tycka att det är konstigt att fokusera så mycket på höljet vilket kroppen faktiskt är. Man behöver inte ge järnet på gymmet var och varannan dag för att må bra. En promenad i friska luften räcker. Allt i lagom doser. Balans.

LottaF71 6 år sen

Toppen krönika :).

Jag tror vi alla har känt, gjort så vid några tillfällen då man inte orkar, då man känner sig stressad.

Jag har jätte lätt för att hamna där då. Nu har jag hamnat i icke träningsläge för att jag är skadad. Går på rehab med min fot. Men jag är sakta men säkert på väg tillbaka … Jag har liksom inte valt min svacka just nu. Har fått ordinationer av sjukgymnasten att INTE springa och ingen belastning på foten. Har försökt köra crosstrainer men kände faktiskt av i foten när man vill trampa ner “pedalen” … har i alla fall startat cxworks passet nu igen :) och hoppas foten håller :D

Ha en fortsatt fin dag!
Kram Lotta

Sofia Lenneeér 6 år sen

Håller delvis med. Vi är lata i vår natur, det är nåt vi aktivt måste jobba på!!! Jag har i min egen blogg hejat på och uppmanat då jag själv tränar 5-6 dagar i veckan. De livet är så självklart för mig, det är en livsstil jag har. Sen började jag fundera lite på vad jag ville förmedla…..jag kan förstå idag att man inte alltid PRIORITERAR träning. Jag lever ett hektiskt liv med 5 barn och sjuksköterskestudier och en man som ägnar stor del åt CrossFit. I perioder är det “inte värt det”…att trolla med tid. Ändå,trots det så har jag “trollat” ihop det för att JAG vill och mår som bäst då. Men jag tror inte latmasken kryper på alla,man bara prioriterar annorlunda under en tid…jag kan tycka det är GALET skönt med en hel vilovecka nu mer. För MIg är det ett sundhetstecken. Jag gör ingen stor grej av att varken träna eller vila. Men att tror att förändringen sker 1 januari 2015 kanske är att bli besviken, så kommer det ju inte bli mer än under “rivstartens” 3 veckor. Jag tillhör dock dom som inte skjuter upp nåt för övrigt, det vågar inte jag….haha! Tack för en bra blogg annars Johanna!!!

Angie 6 år sen

Procastrination heter detta uppskjutande beteende inom psykologin.

Ann 6 år sen

Bry dig inte om allt du hör på tåget. Låt kvinnor göra som de vill och latträsket var väl lite att ta i.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

;-)

Lotte 6 år sen

Jag verkligen LÄNGTAR tills jag kan ut och springa igen!! Bebisen är två månader och jag läste att mjölken kan sina om man tränar… Så nu ska jag amma klart SEN ska jag ut! Men tills dess tänker jag hyfsat på kosten och är ute och går under tiden :-)
http://lotte4.blogspot.com

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

När jag var ute på min morgonrunda i dag så kände jag något nytt i kroppen. Jag hade energi igen! Jag kände mig piggare och kunde pressa på utan att känna mig svimfärdig,…

  17.30 ringer det på telefonen från ett dolt nummer. Jag blir skakig i kroppen, men samtidigt lättad. Hoppas det är läkaren! Jag ska äntligen få besked på mina provsvar. I tre månader har jag ätit…

Jag läser när Jonas Gardell skriver i Expressen om varför en teater inte kan vara fullsatt när Ullared kan vara fyllt till bristningsgränsen. Om kulturministrar ska avgå eller inte bryr jag mig…

Nu är vi i Göteborg efter några mysiga dagar i Varberg. Älskar hänga med tjejerna, vilka mysiga dagar vi haft. Det är inte så lätt att få till datum som passar alla,…