ANNONS
Integritet på Tailsweep

Negerkyssar i gamla kokböcker

/


I kväll gjorde vi lite mer julgodis men först drack vi glögg och konfererade vad vi skulle baka. Skrattade ihjäl mig när jag hittade mammas fina kokbok hon fick av oss på sin 30-årsdag. Jag var 11 och twinsen var 9. Det är så sjukt roliga bilder och texten ska vi inte tala om.
”Mat och fest i glada vänners lag”. Den här boken har så mycket bra recept och jag har gjort mycket gott från den. Roligt med en del som man inte hittar ute på nätet.
Sedan kan man väl säga att tiderna förändras. Om man säger så.


Tänk vad annorlunda, jag har massor av kokbocker där det står negerbollar, negerkyssar mm… och skulle man säga fel enbart pga misstag för det ”går bara av farten” tex på ett fik så blir man nog nästan nerslagen för man är rasist.
I alla fall. Vi gjorde lite allt möjligt idag, hade redan gjort mozartkulor och nutellapraliner så idag blev det pepparkakstryffel, snickers och änglakola som Lisa-Marie gjorde. Hon är en hejare på att baka för det var dom godaste jag smakat.
Marilyn gjorde fina pepparkakor och vi hittade deras gamla mått från när dom var små.
Jag har tyvärr inte mitt batteri till systemkameran och ogillar att blogga enbart från mobilbilder, mer foton och recept kommer.
Nu har jag släckt ner, tjejerna har lagt sig och jag ska också vara duktig och lägga mig före halv tolv. Den här veckan är den allra tuffaste i år men samtidigt också mycket roliga projekt och jobb. Janne åker med mig ner till Köpenhamn på onsdag kväll och 7.30 torsdag morgon kör vi igång. Jag ska berätta vad vi ska spela in när jag vet det är grönt.
Ta hand om er och era nära. Snart är det JUL!!


14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00