Negerkyssar i gamla kokböcker


I kväll gjorde vi lite mer julgodis men först drack vi glögg och konfererade vad vi skulle baka. Skrattade ihjäl mig när jag hittade mammas fina kokbok hon fick av oss på sin 30-årsdag. Jag var 11 och twinsen var 9. Det är så sjukt roliga bilder och texten ska vi inte tala om.
”Mat och fest i glada vänners lag”. Den här boken har så mycket bra recept och jag har gjort mycket gott från den. Roligt med en del som man inte hittar ute på nätet.
Sedan kan man väl säga att tiderna förändras. Om man säger så.


Tänk vad annorlunda, jag har massor av kokbocker där det står negerbollar, negerkyssar mm… och skulle man säga fel enbart pga misstag för det ”går bara av farten” tex på ett fik så blir man nog nästan nerslagen för man är rasist.
I alla fall. Vi gjorde lite allt möjligt idag, hade redan gjort mozartkulor och nutellapraliner så idag blev det pepparkakstryffel, snickers och änglakola som Lisa-Marie gjorde. Hon är en hejare på att baka för det var dom godaste jag smakat.
Marilyn gjorde fina pepparkakor och vi hittade deras gamla mått från när dom var små.
Jag har tyvärr inte mitt batteri till systemkameran och ogillar att blogga enbart från mobilbilder, mer foton och recept kommer.
Nu har jag släckt ner, tjejerna har lagt sig och jag ska också vara duktig och lägga mig före halv tolv. Den här veckan är den allra tuffaste i år men samtidigt också mycket roliga projekt och jobb. Janne åker med mig ner till Köpenhamn på onsdag kväll och 7.30 torsdag morgon kör vi igång. Jag ska berätta vad vi ska spela in när jag vet det är grönt.
Ta hand om er och era nära. Snart är det JUL!!


14
0

Julshopping


Tredje Advent!
Nu går det undan … Puh. Jag lovar mig själv varje år att inte stressa och försöka vara ute i god tid med allt. Så nu försöker jag förbereda det mesta men vet att jag ändå kommer stressa runt sista dagarna.
Igår hade jag och Marilyn en riktigt mysig dag. Inte ofta man åker iväg med ”bara en” men det är jättetrevligt och viktigt ibland… Inget tjat utan bara roligt.


Vi gick en sväng på stan men det var nästan omöjligt att komma fram.. Göteborg i December är kaos, haha! Men kul att staden blivit så populär och visst är det en julig stad.
Vi gick istället och käkade lunch på Bee bar.
Så trevligt och god mat varje gång.
Jag valde hjortfärsbiff med gratäng – det var så bra! Tips när ni är i Göteborg nästa gång.


Julklappslistan börjar kunna prickas av.
Även om julen handlar mest om att vara ledig med familjen så älskar jag att köpa julklappar.
En fråga, jag behöver en kort kjol.
Ska göra en filminspelning i Köpenhamn nästa vecka (Nervöst men kul!)
Produktionsbolaget fixar allt men känns ändå bra att ha med sig kläder också så jag vet det passar.
Kort, snygg kjol som helst ska vara blå tydligen.
Vart finner jag den? Letat i dom butikerna jag känner till men inte hittat än.
Njut av tredje advent så hörs vi snart. Nu ska jag ge mig ut igen 🙂

6
0

Snygga lockar-som håller


God morgon och glad Lucia!
Har ni några små lucior och stjärngossar hemma kanske som lussar för er? Lisa-Marie var iväg på Luciatåg med sin klass igår och dagen före lockade hon håret. Hon hade annars fått gått upp mitt i natten om hon skulle varit klar till 07 och gör man lockarna ordentligt håller dom.


Många vill ha tips på hur man får lockarna att hålla och hur man ska göra. Nu inför helgerna kommer tipsa er om mina bästa hårtips!
Här är den  största tången från ghd soft curve.  (Jag har den storleken mindre kvar på salongen)  Får ni inte tag i någon ghd så finns det måna vanliga tänger men investera i någon som är bra. Ghd plattänger funkar också jättebra att locka med men jag tycker lockarna håller mycket bättre med riktiga locktänger. HH simonsen sylen i olika storlekar är också bra.
Ta i värmeskydd, antingen när det är blött eller om du har något spray som du sprayar i innan du lockar. Ghd Curl hold spray är jättebra. Lockarna får lite mer stadga och dom håller bättre.Den här locktången gör att du får stora lockar och vågor.


Här har jag lockat håret på min svägerska Louise och sedan borstat efteråt. Locka alltid åt samma håll, mot mitten och håll tången bakåt så får du vågor när du sedan borstar ur det. Använd en svinhårsborste och ”va lätt på handen.” Tupera lite över virveln där bak så får du snygg höjd och lockarna faller fint.


Tänk lite ”ögonhöjd” Det blir en snygg form när man börjar locka vid ögonen. Tupera lite under och spraya.
Less is moore. För mycket tuperat blir sällan bra. Lite lyft och känslan av mer hår är snyggt men när du tupperat hela håret så det blir fyrkantigt eller stor hjälm blir det onaturligt istället.


Här har lisa-Marie lockat hela håret med den minsta sylen från HH simonsen. Lite slarviga, små lockar.
1. Ha inte för mycket produkter i, det bästa är om det är rent och nytvättat, men jag tycker det blir allra bäst dagen efter man tvättat. Speciellt om man ska sätta upp det.
2. Använd ett bra värmeskydd, lockarna håller bättre och du skyddar håret. 
3. Börja nerifrån och sätt upp håret med clips så har du kontroll på det och missar ingen slinga. 
4. Locka bakåt mot mitten så blir det en fin form när du rör i det efteråt. 
5. Låt alltid lockarna svalna innan du rör i dom. Dom är formbara när dom är varma och kan rakna. 
6. Vill du ha vågor, borsta och separera. Vill du ha busigt, spraya underifrån och lyft upp, dra ut  dom lite med fingrarna. 


7. Spraya med en lagom hård spray- klart!Tadaa! Håret kommer hålla hela festen!
Nu har jag jobbat färdigt och ska göra ordning oss, så mysigt med lugn Luciamorgon och vi ska åka ner till Göteborg en sväng. Ska pussa på Janne och även trängas med alla som ska köpa julklappar.


Puss på er

25
0