• 2014-12-15, 23:08
  • 14

Är ni uppe och vakna lika sent som jag? Förra året körde jag oftast bloggen runt 01 och lade mig runt 02… sedan upp till salongen och började 09 till sent..… det håller inte så jag lade ett nyårslöfte att aldrig börja före 10 och lovade mig själv i säng tidigare. Det här året har varit mycket bättre och skärpt mig med alla mina uppdrag och bättre sömn. Men ännu inte riktigt bra. Därför kommer jag efter nyår dra ner ännu mer på salongen och jobba där ca 3 dagar i veckan. Känns riktigt bra. Älskar mitt yrke och viktigt att behålla det men har bloggen som ett arbete också, samt  lever på den så då måste jag strukturera om och dela upp det mer. Sedan krönikor och lite andra jobb. Bara att ha tonåringar är ett jobb i sig. ;)

Älskar att ha många bollar i luften och gillar att arbeta hårt. Det belönar sig och har man mål kan man komma långt. Ingen får något gratis och ingen tjänar pengar genom att sitta på röven men man måste också hinna andas. Huvudvärk, lättirriterad, magkatarr,  är förnamnet hur jag mådde i oktober… Tur jag blivit grym att andas det mesta med näsan ;) det har hjälpt mig massor! Mamma är bland annat andningsinstruktör och jag har gått henne kurs, ska berätta mer om det för det är så intressant och vad vi kan bli hjälpta av att enbart andas via näsan ska ni veta. Nu mår jag mycket bättre och är lugnare. Har många tips till er. Inte sitta uppe på nätterna dock.

Så, ska inte babbla mer om det utan ge er litet julgodistips! Vi har gjort en hel del men dessa vill jag visa först.

Pepparkakstryffel 

DSC_0706

Tryffel är himmelskt gott även om man bara tar en pytteliten. Smälter i munnen och gott till kaffet, kanske istället för dessert. Eller ihop med en massa annat på gottebordet på julafton. =)

1 dl vispgrädde

0,75 dl florsocker

125 gr mörk choklad. Jag tar inte blockchoklad utan en finare chokladkaka minst 70 %.

25 g smör

1 tsk kanel

0,5 tsk malen kardemumma

0,5 tsk malda kryddnejlikor

0,5 tsk ingefära

(Man kan också byta ut och ta färdiga pepparkakskryddor)

Pepparkakssmulor

Koka grädde och socker i en kastrull. Lägg ner choklad och smör i bitar. Rör ner kryddorna när smör och choklad smält. Låt massan svalna och ställ sedan i kylskåpet en stund. Forma små kulor och rulla i krossade pepparkakor.

Doftar och smakar ljuvligt.

DSC_0723

DSC_0719

Är väldigt lycklig och glad över en grej och kan nästan inte fokusera idag…  Kommer sova skönt strax. Hoppas ni också mår bra och vi hörs i morgon.

Ska ni med ut på en PW? =) “Inkomster och utgifter” extra mycket denna månaden i kalorier.

Puss

 

 

2014-12-15 Mitt liv, Recept

Kommentarer

charly 6 år sen

Halloj! Står o håller på med detta recept men blev lite fundersam då det kommer till kryddorna,jag har pepparkakskryddor färdigblandad, men tar man alla kryddor o lägger ihop och den mängd man får tillsammans ersätter man med det färdigblandade? Tacksam för svar i julruschen :)

Lotta 6 år sen

Hej! Tyckte att receptet ovan på pepparkakstryffel lät jätte gott. Men jag undrar bara hur man förvarar dom bäst fram till jul? Vill också passa på att tacka för en inspirerande blogg och önska dig och dina nära en riktigt God jul. Kramiz Lotta

Elenor 6 år sen

Hej Johanna, brukar läsa din blogg, så himla mysig och inspirerande. Du har alltid så fina bilder och nu funderar jag på att köpa en systemkamera och tänkte fråga dig vilken är det du har, en canon nr? :)
❤️

Ingela 6 år sen

Extra lycklig? Kan vi ana att Janne har friat?? Blir spännande o se om jag har rätt:)
Din blogg är väldigt underhållande, precis allt som jag gillar, mode , träning o inredning o recept, kram!

TS 6 år sen

Tjing…
Jag var nattuggla inatt då jag legat inlagd på sjukhus men tjatade mig hem idag….
Hade gjort julgodis i helgen, bland annat supergoda pepparkaksformar. Så när jag var borta passade min man på att formligen länsa burken….
Kram o ha en fortsatt bra vecka…stressa inte ;-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Krya på dig!

Jasså, dom var uppätna när du kom hem, hehe ;)

Här ska bakas lite till i kväll efter jag skrivit krönikan.

kram på dig

katja 6 år sen

Sovit 11 timmar….
ska försöka köpa lite julklappar idag.
Ha det!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Oj ,oj hehe hade jag sovit 11 timmar hade jag nog inte varit människa idag ;)

Mysigt med julklappar!

kram Johanna

Camilla 6 år sen

Go morron!!
Jättefin jacka du har :)
Hoppas du får en fin tisdag…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack!
Det är Jofama. Hoppas du fått en fin dag du också.

kram Johanna

Ramona 6 år sen

Godmorgon :) Oj så sent du kom isäng, jag är så himla trött om kvällarna att jag ofta somnar innan tio. På vardagarna. På helgen blir det annat *haha* Ska testa dom där pepparkaks tryfflarna, hade ändå tänkt baka julgodis till julafton så detta receptet kom passande.
Jag har lätt för att stressa och känner mig ofta stressad, tycker det låter intressant det där med andningen :) Ser fram emot att du ska skriva om det.

Kram fina du och ha en toppen dag <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ja, alla är olika när det gäller tider…

Jag ska absolut berätta mer om andningen, den hjälper oss mycket och jag har fått lära mig en hel del.

Kram på dig!

Petra Nymans Dagbok 6 år sen

Jag är fortfarande vaken. Har packat det sista inför vår långresa som börjar i San Francisco sen Hollywood, Las Vegas o till sist Hawaii. Första gången jag är borta över jul så det känns väldigt konstigt men tack o lov är barnen med! Annars hade det inte funkat;) Vi åker hemifrån kl 04:30 imorgon så det är bara jag o sonen som fortfarande packar! ;) Resten av familjen har lagt sig. Ska försöka sova en liten stund innan klockan ringer! Annars går det ju alltid sova i bilen?! Hihi… Kram o ha en fin vecka! Jag känner verkligen igen mig i det där med sömnen o gå o lägga sig i tid. Det är som jag kommer in i andra andningen efter ettag!;) /Petra

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Men jag dör så underbart det lät!!

Hoppas ni får en fantastik resa!!!!

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.