ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pepparkakstryffel

/

Är ni uppe och vakna lika sent som jag? Förra året körde jag oftast bloggen runt 01 och lade mig runt 02… sedan upp till salongen och började 09 till sent..… det håller inte så jag lade ett nyårslöfte att aldrig börja före 10 och lovade mig själv i säng tidigare. Det här året har varit mycket bättre och skärpt mig med alla mina uppdrag och bättre sömn. Men ännu inte riktigt bra. Därför kommer jag efter nyår dra ner ännu mer på salongen och jobba där ca 3 dagar i veckan. Känns riktigt bra. Älskar mitt yrke och viktigt att behålla det men har bloggen som ett arbete också, samt  lever på den så då måste jag strukturera om och dela upp det mer. Sedan krönikor och lite andra jobb. Bara att ha tonåringar är ett jobb i sig. 😉
Älskar att ha många bollar i luften och gillar att arbeta hårt. Det belönar sig och har man mål kan man komma långt. Ingen får något gratis och ingen tjänar pengar genom att sitta på röven men man måste också hinna andas.

Huvudvärk, lättirriterad, magkatarr,  är förnamnet hur jag mådde i oktober… Tur jag blivit grym att andas det mesta med näsan 😉 det har hjälpt mig massor! Mamma är bland annat andningsinstruktör och jag har gått henne kurs, ska berätta mer om det för det är så intressant och vad vi kan bli hjälpta av att enbart andas via näsan ska ni veta. Nu mår jag mycket bättre och är lugnare. Har många tips till er. Inte sitta uppe på nätterna dock.
Så, ska inte babbla mer om det utan ge er litet julgodistips! Vi har gjort en hel del men dessa vill jag visa först.
Pepparkakstryffel 


Tryffel är himmelskt gott även om man bara tar en pytteliten. Smälter i munnen och gott till kaffet, kanske istället för dessert. Eller ihop med en massa annat på gottebordet på julafton. =)
1 dl vispgrädde
0,75 dl florsocker
125 gr mörk choklad. Jag tar inte blockchoklad utan en finare chokladkaka minst 70 %.
25 g smör
1 tsk kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk ingefära
(Man kan också byta ut och ta färdiga pepparkakskryddor)
Pepparkakssmulor
Koka grädde och socker i en kastrull.

Lägg ner choklad och smör i bitar. Rör ner kryddorna när smör och choklad smält. Låt massan svalna och ställ sedan i kylskåpet en stund. Forma små kulor och rulla i krossade pepparkakor.
Doftar och smakar ljuvligt.Är väldigt lycklig och glad över en grej och kan nästan inte fokusera idag…  Kommer sova skönt strax. Hoppas ni också mår bra och vi hörs i morgon.


Ska ni med ut på en PW? =) ”Inkomster och utgifter” extra mycket denna månaden i kalorier.
Puss

14

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00