• 2014-12-21, 10:48
  • 4

Fjärde Advent! Tyckte nyss det var 1 December och tiden bara rusar iväg nu. Jag försöker ändå njuta av så mycket jul jag kan. Jag är en julälskare och sedan barn alltid tyckt extra mycket om den  här tiden. Har tex svårt för att resa bort, det finns andra dagar man kan resa på =) Det är bara jul i December men samtidigt förstår jag dom som inte vill känna av stressen för det är kaos med folk vart man än ska.

Vill ni få lite extra julstämning tycker jag ni ska klicka hem Magnus Carlssons senaste julskiva, “Happy Holidays”. Vacker, pampig och proffsigt. Även om det snart är Julafton kommer det en jul igen så klicka hem skivan pronto om ni inte redan gjort det. Den spelas för fullt här hemma.

Jag frågade Magnus lite om hur skivan kom till även om jag följer både Mats och Magnus på instagram ville jag veta lite mer.

Albumet innehåller klassiska Amerikanska julsånger. Love it!

magnus2

 Inspelad bl a i Prag med stor symfoniorkester och i Capitol Studios i Los Angeles – en av världens mest berömda studios där legendarer som Frank Sinatra, Dean Martin, Ella Fitzgerald, Michael Jackson och Whitney Houston spelat in sina skivor. Anders Berglund flögs in för att dirigera det fullskaliga storbandet som satt på plats utanför sångbåset där Magnus sjöng in t.ex “White Christmas” i samma mikrofon som Sinatra spelade in sin version av låten. Häftigt!


De flesta av spåren på albumet framförs dessutom på årets upplaga av hyllade Sverige-turnén “Christmas Night” där Magnus i år får sällskap av Jessica Andersson och Pernilla Andersson på scenen.

Innehåller låtar som “O Holy Night”, “White Christmas”, “The Christmas Song” (Chestnuts-låten, ni vet!), Bublé’s genombrottslåt “Home” (med ny jultext) och “Auld Lang Syne” (i en mäktig “skotsk” julversion och är absolut min favorit.) 

Kommentarer

Margaretha 6 år sen

Jag var också där ikväll med ett stort sällskap – vilken fantastisk show!

Härlig balans mellan humor, eftertanke och just show! Andra akten var helt magisk – vilken läcker scen allt förvandlades till och vilken fart, fläkt och vilka pampiga låtar! Magnus har en oerhörd förmåga att beröra. Det här kommer bli en tradition för oss!

Kram till dig Johanna och God Jul!

Mia 6 år sen

Hej Johanna!! Tycker också Magnus har en fantastisk röst och har gjort många fina konserter, dock tycker jag inte denna ikväll var bra alls, det var för mycket sketcher och ingen direkt julkänsla, vi gick i pausen så det kan hända att det blev bättre! Tyvärr var det en hel del som gick därifrån.

john 6 år sen

hej…. frjohnb.

Jeanette 6 år sen

Magnus är grym. Har varit på alla hans julkonserter sen första året han startade och det är en enorm utveckling han har gjort. Körde både den nya skivan och en av de gamla julskivorna här i förmiddags när vi klädde granen. Sådan julkänsla :-)
Hoppas att du får en härlig fjärde advent!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg