• 2014-12-23, 21:10
  • 26

Här kommer  ett fint och rörande gästinlägg från vår Annica, hon hälsar till er alla från djupet av sitt hjärta. Även om det är uppesittarkväll och allt, ta er gärna en liten tid att läsa igenom hennes inlägg. Man blir berörd.

/Johanna

Tackkramar, röntgen besked, felresultat och nyårsdrömmar

”Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Love the ones who don´t, just because you can. Believe everything happens for a reason. God never said it would be easy. He just promised it would be worth it!”

Sitter här vid datorn och försöker finna de rätta orden att skriva till er, som verkligen beskriver min tacksamhet till er. Svårt att hitta de rätta orden, men jag ska försöka!

Det har varit en jättetuff period nu som jag varit tvungen att ta mig igenom, mycket har hänt sen jag senast skrev ”till er”. Jag är så tacksam av hela hjärtat för alla era fina varma hälsningar, era kramar ni skickat, alla era tummar och tår ni har hållt för min skull, era fina böner ni bett för min skull. Finns inte ord som beskriver hur tacksam jag är. Trots jag inte känner er så upplever jag en sån enorm värme från er alla och att ni verkligen är med mig på min jobbiga resa. Många svåra tunga stigar jag måste följa men som jag hoppas blir färre så jag får landa lite.

Jag vet att Johanna skrev till er när jag fick mitt första besked kring mitt onda knä. Jag hade fruktansvärt ont i mitt högra knä, och tillslut hade jag tom svårt att stödja på det. Minns en kväll speciellt när barnen var lite mer busiga än vanligt, min man var borta på en kväll med grabbarna, så  när jag skulle natta de, kröp jag uppför trappan till barnens rum pågrund av smärtan. Då blev jag helt ärligt väldigt rädd. Rädd för jag insåg allvarlet i min smärta, att någon specifik anledning måste det ju vara för det gjorde så ont. Jag kontaktade min läkare morgonen därefter. Vi beslutade tillsammans att få en röntgentid så vi fick veta anledningen. Jag är lite sån att jag gärna helst slipper mer medicin än den jag har. Tycker jag pumpar i mig medicin just nu som jag såklart vet är nödvändig för att hålla mig vid liv (bromsmedicinerna), men mer än det som kortison, morfin etc håller jag mig helst ifrån så länge som det funkar ok utan.

Jag fick göra en Datomografi på mitt knä och känslan när jag fick svaret på den att de inte hittade något avvikande så blev jag oerhört lättad. Lättad men samtidigt ville både jag och min läkare ha svaret på varför knäet gjorde fortfarande så ont. Det vek sig mellanåt och det var fortfarande i perioder svårt att stödja på det. Min läkare skickade vidare remiss till ortopeden.

När ortopeden senare kopplades in så beslöt vi att gå vidare genom en MR på knäet. In för att plåta av knäet. Detta var en fredag morgon. Helgen gick och jag hann bara gå till brevlådan på måndag fm och fann ett brev från sjukhuset. Jag rev upp det då det inte var ett brev jag väntade på. Hade blivit lite van nu att veta när kallelser, remisser etc brukade skickas. Men jag väntade ju inte på något speciellt. Där står det i kuvertet att de ville göra en MR på högra knäet… Igen… förstod inget. Ringde och frågade varför då jag kände hur nervositetet verkligen kastade sig på mig igen. Aldrig lugn och ro, utan denna stress kommer fram och tillbaka hela tiden. Som svar fick jag att de ville göra kompletterade bilder om några dagar, en ny akut tid på samma knä. Jag kände mig ganska lugn med det svaret, så jag åkte ytterligare in efter ett par dagar för att göra ännu en MR undersökning. Efter ca en vecka ringde tfn. Åh vilken ångest som kom åter igen. Det var min läkare på onkologen, och de ringer ju inte så ofta bara sådär. Så jag förstod genast att något var på tok. Jag blev ändå glad över att höra hennes röst, så som jag brukar frågade jag ”hur är det” som svar fick jag ”med mig är det bra, men Annica frågan är bara hur det är med dig?!”

Det började svartna i ögonen när hon slutligen berättade att ortopeden i Skövde ser på röntgen bilderna från senaste MR , skelettmetastaser i knäet. JAG HAR FÅTT SKELETTCANCER!? Kan inte med ord beskriva hur fruktansvärt rädd jag blev. Jag förstod genast att då fungerar ju inte medicinen längre. Min läkare beskrev för mig hur de hade förklarat för henne vad de såg på bilderna och efter min läkare och radiologen på Sahlgrenska hade tittat på bilderna från MR så tror det INTE att det är metastaser de ser, utan möjligtvis att det istället kan vara en inflammation. Hon försökte lugna mig så bra som hon kunde, men fortfarande vetskapen om att det KAN vara skelettcancer, skrämde slag på mig. Kändes som jag var tillbaka på ruta 1 igen…

 

Efter ca 1 vecka så fick jag en ny tid i Göteborg för att göra en ny kombinerad röntgenmetod som ser hela skelettet. Jag och min älskade man åkte dit, och vi visste att detta var en oerhört speciell undersökning. Jag skulle injiceras med radioaktivtämne för att de skulle kunna se ordentligt hela mitt skelett. Och även ett speciellt socker som sprutas in och söker sig till metastaser då cancer gillar socker så stannar sockret där, som jag förstod. Undersökningen skulle ta ca 1-2 timmar och 3 timmar efter undersökningen var avklarad fick jag inte vara nära min man eller våra barn då det radioaktiva var kvar inuti min kropp. Min mamma brukar skoja om att jag är Kristians egna lilla atombomb;)

Jag tror det är bra att även skoja om lite sånt här, för det gör den här resan oerhört mycket enklare…

Efter min undersökning och det hade gått ytterligare en vecka av väntan fick jag mitt glädjebesked. Skövde hade helt fel även denna gång. INGA SKELETTMETASTASER!!! Tack Gode Gud säger jag och är så tacksam över att det ”bara” var en inflammation som man såg. Allt såg ”bra” ut. Tänk vad livet kan vända fort. Bara ett tfn samtal som kan förändra ett helt liv. Nu är jag äntligen på banan igen och hoppas att mitt 2015 ser betydligt bättre ut än mitt 2014.

hjärta

Jag har jobbat mycket det senaste. Jag tycker det är oerhört skönt att kunna jobba de dagar jag mår bättre på. Då biverkningarna är färre försöker jag passa på. Jag har VÄRLDENS BÄSTA JOBB! Jag jobbar som Barn och familjkonsulent på Frälsningsarmén i Skövde. Älskar mitt jobb gränslöst mycket och känner att jag får vara mig själv till hundra procent. Där JAG duger precis som jag är! Just nu kan man nästan säga att det är ”högsäsong” på mitt jobb. Mina barnverksamheter jag haft igång som barnmusik och Öppna förskolan har haft avslutningar, och vår hjälpverksamhet jobbar i stort sett dygnet runt. Är Så tacksam att jag får vara med där på ett litet hörn och hjälpa till. Och när jag träffar alla dessa familjer som lever i sån nöd, med så trasiga bakgrunder så känner jag faktiskt hur bra jag har det. Skulle SÅ gärna önska att jag kunde hjälpa till mer än det lilla jag gör. Jag älskar att stå vid ”grytan”, få möta människor, utbyta samtal med nya bekantskaper, där flera samlas för att hjälpa till genom att ge ett litet bidrag. Woaw finns så många givmilda människor!

IMG_1368.JPG

Det har varit en tuff period i mitt liv, med min sjukdom, min pappas död, mitt jobb med många människoöden, men även vänner som har haft det så oerhört tufft. Där jag inte kan släppa min tankar på mina vänner. Och en av dem är min fina vän Maria. Jag frågade henne om det var Ok att jag skrev och berättade om henne och hon känner precis som jag med min cancer, om det kan hjälpa någon annan så är det självklart att hon berättar sin story. Maria bloggar och hennes bloggadress kan ni se här: www.nouw.com/junis

Jag lärde känna Maria när hon och sin lilla första bebis John gick på barnmusiken hos mig för flera år sedan. Sen fick jag även äran att träffa henne igen då hon återkom med baby nummer 2 lille Egon. Nu var hon gravid med sin nummer tre och det har inte varit en lätt resa för henne heller. Hon födde sin lilla Juni i vecka 26+2. Just nu kämpar dom varje dag för att Juni ska få leva med oss. Många olika öden och jag känner att trots min cancer är jag SÅ lyckligt lottad över att ha min älskade man Kristian bredvid min sida, han lämnar mig aldrig. Den kärleken är starkare än något som finns på denna jord och ja, jag skulle göra vad som helst för den mannen. Han får mitt hjärta att slå extraslag fortfarande. Vi har varit ett par i halva mitt liv nu. Sen våra underbara söner som fyller på mitt liv varje dag med ny mening! De ger mig allt i världen och jag skulle ALDRIG klara detta utan att få vara deras mamma.

Ibland känner jag mig som världens sämsta mamma nu när jag är sjuk. För jag orkar inte som jag gjort förut. Det gör så ont att cancern förstör det för oss. Förstör dyrbar tid som jag har med mina juveler. Men jag vet att de älskar mig ändå trots jag inte alltid orkar till 100%! Som vårt årliga julbak, i övermorgon är det julafton och vi har fortfarande inte bakat. Visserligen har vi bakat pepparkakor/ pepparkakashus hela familjen, det har vi gjort. Men våra godisar, kakor etc, det har jag bara inte orkat. Jag hoppas att jag får kraften till det imorgon, skulle kännas så gott i hjärtat att få göra det med grabbarna.

annika

Och sen alla ni mina underbara vänner, som orkar lyssna ständigt på mina berg och dalbane färder. Jag beundrar er så mycket för det! Utan er skulle jag aldrig kommit dit jag är idag.

Nu i backspegeln när jag ser tillbaka på detta året så ser jag många upplevelser som jag hoppas det inte fanns där. Som jag mycket hellre vill vara utan! Men jag ser även de underbara människor jag mött och fått lära känna, ser en massa kärlek och hopp och som jag även tar med mig till nästa år. Jag hoppas av hela mitt hjärta att både ert 2015 och mitt 2015 blir mer än fantastiskt.

annika1

Ännu en gång stort tack för att ni vill följa med mig i den här cancerkampen. Och Tack Johanna för detta året, att du ständigt finns där för mig och hjälpt mig till ett lyckligare 2014.

Livet är inte alltid så lätt. Alla har vi olika slags bekymmer. Stora, små, tyngre, lättare. Men livet är SÅ värdefullt och vackert. Varje dag är faktiskt unik då just den dagen  inte kommer tillbaka.  Var rädda om varandra. Det är här och nu som gäller. En dag i taget. Det gäller att ta vara på Varje minut vi får.

Slutligen så önskar Jag er alla en riktigt God Jul och Gott nytt FRISKT år. Och Guds rika välsignelse!

Jag har inget nyårslöfte, jag har hellre mål…

…Och mitt mål 2015 är att BLI HELT FRI FRÅN CANCER!!!!

KRAM ANNICA

 

 

 

 

2014-12-23 Gästblogg

Kommentarer

Ulrika 5 år sen

Finaste Annica,
Kommer aldrig att glömma den dagen jag och min dotter var på den öppna förskolan på Frälsningsarmén. Kunde aldrig ana du var sjuk för du tog emot oss med en sådan öppen och varm famn och tog er tiden att sätta er ner och fika med oss. Jag var riktigt trasig då och ni lyssnade på det lilla jag berättade och är fortfarande men det kommer att bli bra. Resan började november 2014 en resa som kommer att leda både oss och dej till ett bra 2015 det är våran tur nu! Många varma kramar och kärlek till dig från mej och Melinda

Annica T 5 år sen

Ett jätte Tack för allt fint ni skriver! Det betyder SÅ mycket för mig!!! Massa kramar och Gott Nytt År❤️️❤️️

Malin 5 år sen

Stor varm styrkekram!
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Lotta 5 år sen

Bamsekram till dig Annica❤️

Marita 5 år sen

God fortsättning Annica och stort
Lycka till . Det kommer gå jättebra. Du verkar vara en riktig
Kämpe Stor varm kram ❤️

Fanny 5 år sen

Massa kärlek till dig Annika och din familj <3 Vad lättad jag blev när du skrev att det inte rörde sig om skelettcancer! Kramar

Pia B 5 år sen

Dina inlägg berör verkligen och jag tänker ofta på dig. Du är fantastisk! Vill önska dig och din fam god fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År! Kramar till dig

Susanne 5 år sen

Massa goa Julkramar till dig Annica o din familj ❤️
Vilket inlägg … det berör mig starkt och hoppas 2015 skall bli ditt år!
Kram Susann

Cissi 5 år sen

GOD JUL och varmt lycka till med dina mål för 2015.

katja 5 år sen

Önskar dig och de i din omgivning en riktigt god och fröjdefull jul! <3

AA 5 år sen

God Jul önskar jag dig och din familj.

Anna 5 år sen

Julefrid & julefröjd till dej och din familj Annica! Önskar dej allt det bästa under 2015. Kram!

Jeanette 5 år sen

God Jul kära Annica! Stora kramen Jeanette

Åse 5 år sen

Önskar dig och din familj en riktigt God Jul. kram

Maria 5 år sen

Kram på dig hjärtat! Glad för det positiva besked och nu ser vi fram emot ett ljust 2015, julhälsningar Maria, Göteborg

Heléne 5 år sen

Vad rädd jag blev när jag läste skelettcancer. Så GLAD jag blev, “bara” inflammation. 2015 blir ditt år Annica !!! Mina tankar går ofta till dig. Idag fick jag min näst sista dos cytostatika. Jag är så lyckligt lottad o har kommit så lindrigt undan jämfört me många andra. All lycka o välgång till dig Annika !! Njut av jul o nyår me familj o vänner. Massor me kramar

Ann-Britt Wallskog 5 år sen

Massor av Styrkekramar och önskar av hela mitt hjärta att du ska gå dina önskningar uppfyllda

Maria 5 år sen

Bästaste Annica! Jag önskar också att du får ett fantastiskt 2015 och att du blir av med cancern en gång för alla!! Du är en så fin person som ger så mycket till alla andra, du är så stark mitt i allt det svåra! Jag ser fram emot att få ta med mig ALLA mina tre barn till dig på Frälsis till våren :) Stor kram <3

charlotte 5 år sen

Önskar dig Annika en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Otroligt fint skrivet. Jag håller tummar och tår för dig och din familj.

Annelie 5 år sen

Tack Annica för ditt fina inlägg. Har tänkt mycket på dig och hållit tummarna att röntgen skulle gå bra. Sänder varma kramar från Stockholm med önskan om en härlig jul med din familj. Ser fram emot flera inlägg :-) Kram

Ulrika 5 år sen

Önskar dig en skön och riktigt fin jul med dina nära och kära samt ett gott nytt år till dig och din familj.

Åsa 5 år sen

Kram till dej Annica ❤️

AnnaE 5 år sen

Kära Annica!
Jag kommer hålla tummarna för att
det ska gå bra för dej. Ha nu en riktigt
god jul med nära och kära. ♥

Kram

Sofia J 5 år sen

En stor kram och en riktigt god jul till dig och din familj Annica! Du är en sann inspirationskälla med all den styrka och glädje du har.

Anna 5 år sen

Fina Annica – hoppas av hela mitt hjärta att din önskan o målsättning slår in !
Stor kram o en riktigt god jul (även till dig Johanna)

Barbro 5 år sen

Vad fint du skriver Annica.Jag önskar dej all lycka samt din underbara familj.Önskar dej en riktig god jul o ett gott nytt år.
Massa kramar till dej o dina nära o kära.
ps Johanna har min mailadress skulle vilja skriva mer men vill inte alla ska läsa det.ds

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Mitt älskade barn. Jag bar henne inom mig, under mitt hjärta, jag jublade över att få bli hennes mamma. Annica var för mig en gudagåva. Hennes fyra bröder hade väntat på henne,…

Nu har jag sagt farväl till allas vår älskade Annica och mina tårar vill aldrig ta slut. Min älskade vän, solen skiner idag precis som du lyste upp livet för så många…