• 2014-12-23, 18:24
  • 1

Har ni inte gjort allt julgodis men vill fixa något i sista minuten? Dessa nougatrutor går snabbt att fixa och blir garanterat en favorit på godisbordet.

Nougatrutor

150 g smör
6 dl havregryn
1 dl strösocker
4 msk ljus sirap
2-3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
250 g nougat

Gör så här
Smält smöret. Blanda alla ingredienser utom nougaten i en bunke, platta ut i en liten plåt, gör dubbel sats om du har en större plåt.

Grädda kakan mitt i ugen i 200 grader i ca 5-10 minuter.

Hyvla nougaten och lägg den på den varma kakan.
Bred ut nougaten jämnt och skär i lika stora bitar.
Låt kakan svalna och bryt sedan bitarna när den är kall.

Mums på gottebordet.
DSC_0979

Håller på att slå in dom sista klapparna, har rullat köttbullar och ska bocka av allt som är klart. Vi kommer fira Julafton här hemma hos oss så det är en del att fixa, mamma tar dock med mycket, hehe. Krönikan ska skrivas så den måste jag sätta mig med om en stund. Tiden rinner iväg….!

DSC_0995

DSC_0997

DSC_1004

2014-12-23 Recept

Kommentarer

Karriärkvinna & mamma 6 år sen

Tack för tipset på nougatgodiset! Det ser jättegott ut och passar perfekt när man vill baka med barnen men inte har så mycket tid!
God Jul fina du!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…