• 2014-12-30, 10:29
  • 15

Dagen före Nyårsafton! Är ni peppade? Det är jag!

Sedan vet jag hur det är att att tex vara singel, känna sig ganska ensam, alla pratar om vad dom ska äta, vilka dom ska fira med och vad dom ska ha på sig. Det var jättejobbigt samtidigt bestämde jag mig för NEJ, bara för är singel och inte är med på någon parmidddag tänker jag inte sitta och må dåligt. Jag hade mina fina tjejer, vänner och det blev alltid bra ändå. Man måste vända på det.

Ni som kanske inte har hunnit eller kommit på någon middag ännu, här har jag ett superduper recept på tre -rätters middag om ni vill ha tips i sista minuten.

Man kan ta något utav dom om man kanske inte ännu hittat på någon dessert tex.

Snittar och något gott bubbel är aldrig fel som starters.

snittar

Smördegssnittar is to die for. HÄR.

Eller kanske Färska fikon med gratinerad gorgonzola, honung, balsamvinäger och flingsalt på en machebädd. Jättegott och busenkelt.

fikon

20121214-132433

Nyår och Skaldjur!

Gratinerade Havskräftor med örtsmör hittar ni HÄR. 

räkor

kräftor1

Varmrätt: Helstekt oxfile med chevre och rödbetsknyten, rödvinsås och hasselnötsströssel.

nyår1

oxfile1

Har bjudit denna rätt flera gånger och gästerna blir alltid glada. Det doftar också underbart!

HÄR har ni receptet på varmrätten.

Ingen Nyår utan en god dessert.

Lakritspannacotta är ett utav mina tips som också brukar vara grymt gott och inte för mättsamt.

DSC_0936

HÄR är receptet.

Eller varför inte Nougatparfait med hallonsås?

MIDDAG4

Recept HÄR.

Sist men inte minst, Lingonparfait med pepparkakskross och kolasås. Den jag gjorde i November till mina tjejkompisar. Ni är många bloggläsare som har hört av er och gjort denna till många i December. Kul!

tårta

Här är receptet för den sista desserten.

Stort Lycka till och njut av dom sista dagarna på 2014 men nu ser jag fram emot ett spännande 2015!

Ett inlägg till kommer lite senare så vi hörs snart.
Puss

nyår

 

Kommentarer

Linda 6 år sen

Gjorde rödbetsknytena och la även i lite rostade och hackade valnötter. Så grymt goda, hade kunnat äta bara dem utan tillbehör :-)

Jeanette 6 år sen

Gott nytt år till dig också. Sambon och jag unnade oss trerätters från Ica kvantum här i Skövde när vi skulle fira för oss själva. Så gott och skönt att slippa laga mat själv. Jag gillar att laga mat men den här gången valde jag det här och det var väl värt det. Annars har jag gjort flera av dina recept och det är alltid skoj att titta in här och hitta nåt gott att bjuda på när vi ska ha gäster ☺

Anna 6 år sen

Gott Nytt år fina Johanna!
Måste bara tacka för en grymt god nyårsrätt<3. Oxfilen tillsammans med knytena med rödbetor och chevre var grymt goda och gjorde succe=). Hoppas du aldrig slutar att tipsa oss om goda rätter<3. Kramar <3<3 Anna

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

ÅH vad glad jag blir. Vad kul! Ja, den rätten är en riktig höjdare. Jag får så många fina recept från min kund Kristina som sitter inne på mycket.
Ska dela med mig till er förstås.

Gott Nytt År!

kram Johanna

pernilla 6 år sen

Hejsan! åh vad mycket gott…. Tänkte önska dig Ett Gott nytt år ps när kommer tidningen ut som dom fotograferade i ditt hem??? kramiss <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack söta <3

Jag vet faktiskt inte exakt datum… men ganska snart! Hojtar :)
Gott Nytt År!

kram

Annette 6 år sen

Ja, jag har verkligen fått många och bra recepttips vis din blogg! Vill bara dock tipsa om en sak i receptet på lingonparfaiten (som är supergod!). På bilden har man avslutat med ett lager “glassmet” överst och sen ringlat kolasås över. Det ser jättefint ut. Men i själva receptet står det att man avslutar med ett lager pepparkakskross överst… när jag gjorde den så läste jag och gjorde efter receptet utan att titta på bilden, och det blev inte så snyggt sen när man ringlade över brun kolasås på brun pepparkaksyta… bara ett litet tips: avsluta med glassmet istället, så blir den lika fin som på bilden!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Va??? Står det?? det är i så fall jag som gjort fel.Skäms på mig!

Man börjar med pepparkakskross, sedan parfain, sedan kross och avsluta med krämen igen.

Ljuvlig!!! Och vacker…

Gott Nytt År på dig!

kramar

Anita 6 år sen

Så många goda recept du bjuder på. Lyckas alltid då jag provar. Nu väntar jag på jordnötsåsen, skulle vilja göra den i helgen. Ha ett gott slut på 2014 o Ett gott nytt år. Kram Anita.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack Anita!! Vad kul!

Skriver receptet efter Nyår… lite fullt ös nu haha. Men håll ut, det kommer.
kram

Stina 6 år sen

Hej Johanna! Gillar dina inlägg med tips såhär i jul- och nyårstider jättemycket! Man vet att man kan lita på dina recept. Jag går in och söker på dina inlägg med recept-tagg när jag behöver lite inspiration till kvällsmaten. Det blir alltid jättegott. Ett plus är att det oftast inte är så krångliga ingredienser eller kräver jättemycket tid för tillagning. Kram och gott nytt år! Med din inställning kan det inte bli annat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej Stina!

Vad glad jag blir! Ja, man kan enkelt söka i sökrutan så kommer alla recept upp.

Det ska vara enkelt och gott :)

Kram och Gott Nytt År!

Annika 6 år sen

Gott slut och gott nytt också till dig! Ja att vara singel vid alla sorters högtider är inte lätt och även om man har vänner så kanske man inte vill just det. Ett av dina recept tror jag ska vara en del av vår nyår, lakritspannacotta låter verkligen gott!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

ÅH jag vet precis hur det känns….. var singel i flera år men det gick bra ändå.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!!!
kram!

ps Gör Pannacottan. Mums!

Ingela 6 år sen

Gott slut till er!! Mycket gott o välja på , men vi har redan valt meny men dina havskräftor är to die for!! Vasen du har rosorna i är det från Day home?

Kul med mössorna förresten, kan man gissa att du kommer börja med kläder också? Ser fram emot ett roligt 2015 med många roliga inlägg o tips, kram till er!!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…