• 2015-01-03, 20:38
  • 32

Nu är vi här igen! Mysigt, underbart och en efterlängtad helg.

IMG_2098-0.JPG

Härligt rum och lika fint välkomnande som alltid. backen lyser utanför. Det ser ut att bli sol i backen i morgon, skidor och allt är med, på kvällen är vi även bjudna hem till vännerna Jessica och Johan som har hus här uppe.

I morse hann jag med en morgonrunda före frukost, hemskt blåsigt men sol. På med kläder och ut för lite förbränning. Jag älskar mina morgonrundor. Tänk vilken skillnad det är när man ändrar kost. För några år sedan hade jag några år som jag var väldigt stressad och trötta småbarnsår, separation mm. Åt allt jag såg och kom in i en ond cirkel. Ju mer stressad man är desto värre med kost, träning och sömn. Ekorrhjulet…. Kan lika gärna ta en bulle till för det är ändå ingen ide.. Tre mackor (!) till frukost och mackor till lunch på stående fot.

IMG_2086.JPG

Galet.. men så lätt att tyvärr hamna där när man inte är i balans. Jag växte upp med väldigt nyttig mat, mamma lagade allt från grunden, ekologist och nästan aldrig godis eller onyttiga grejer. Bara på kalas.

Det gav mig grunden till kost och träning och är tacksam att vi fick så nyttig mat. Trots det hamnade jag i svacka under några år. Även om vi vet, vi kan så är det lätt att trilla dit om man inte mår bra.

Men oavsett- Man väljer själv, det finns ingen annan är just du som kan påverka. Har ni ätit onyttigt, socker och skräp mellan jul och Nyår- Strunta i att må dåligt över det- Jag har ibland kunder som ska “ursäkta sig” från början till slut och berätta att dom är tjocka, dåligt samvete och vill berätta varför dom inte hinner träna mm mm mm.

Jag brukar mest lyssna =)

Alla hamnar i svackor men skjuta upp saker, ursäkta sig hjälper inte. Ett beteende som är vanligt och heller inget konstigt men försök se er i spegeln och säg-

Jag ska ta tag i detta NU NU NU. Inte i morgon.

20131105-222721

Sedan mitt bästa tips för att komma i balans:

Hitta DIN väg. Det finns ingen sko som passar alla så oavsett Lchf, viktväktarna, GI mm mm så måste du lyssna på din kropp. Vissa mår jättebra av GI. Vissa mår super av lchf, låghydratkost. Vissa mår bra av vanlig mat, mindre kollisar, mer protein. Vi är olika. Det vi vet är att socker och vitt mjöl inte förstås är bra. Men vräka i sig fett är inte heller bra. Lagom är bäst.  Har man tex varit sockerberoende och hittar någon diet kan det tex vara vanligt att hamna i ett annat beroende…

Jag märker att min kropp mår bra av mindre kolhydrater men absolut inte lite. Jag behöver potatis och pasta för jag älskar det, i lagom mängd. Mindre på veckan och unna mig lite gott på helgen. Akta er för att hamna i “unna mig redan från torsdagskvällen för sedan avsluta på söndagskvällen… då är det plötsligt inte många dagar kvar i veckan…

Mackor… alla underbara mackor som jag levde på en period. Jag tror det var alla dom jag blev kraftig av. Snabb mättnadskänsla och snabbt hungrig igen. Men eftersom jag älskar det hittar jag alternativ, tex håller mig till helgerna, frukost mm. Hemmagjorda fröknäckisar mm.

Ju mer jag tränar desto mer kolhydrater kan jag äta.  Mer protein på tallriken, mycket grönsaker och kanske en potatis.

20130107-214808

Jag älskar att träna, tänk vad skönt att kunna orka springa, att kunna känna att det är skönt att kunna gå på stranden i bikini utan att må dåligt. Ytligt kanske ni tycker men kropp och själ hör ihop.

IMG_2106.JPG

Nu när jag själv haft några veckors svacka med halsont och för mycket socker är det dags att komma igång på riktigt igen. Blir taggad av bilder från förra året och plocka fram om ni har- det peppar!

Bilden nedan inte alls längesen, strålande sol fast vinter.

IMG_0085-670x893

Även om man har 5, 10, 15 eller 30 kilo så sitter det i huvudet. (vet att det finns sjukdomar) Men beroendet sitter i huvudet. Ta hjälp, skjut inte upp det.

20131210-002050

Pepp pepp! Kom igen nu, ni som vill komma igång- Kör nu! Börja tex med promenader, gå ut. Öka sedan med lite jogg. Gå, spring gå. Öka för varje gång. Men var smart. Kanske inte ska börja med 7 km och få blodsmak och inte vilja mer gå ut igen.

Ni kommer upptäcka hur underbart det är att dels märka kläderna blir större, ni kommer sova bättre och mår bättre i själen. Att känna man orkar springa och lyfta ÄR ljuvligt!

645@70

Vill ni läsa om alla mina tränings/pepp/Inspiration och hur jag gjorde: Skriv in vad ni letar efter i Sökrutan här inne längst upp. Tex träning, kom igång, före och efter… alla inlägg kommer då upp.

Lycka till och glöm inte- Det ska vara roligt!  Insidan och utsidan hör ihop.

Puss från Sälen

(Vill ni följa mig på instagram där jag uppdaterar ofta flera gånger om dagen heter jag: johannatoftby även där.)

 

Kommentarer

Maria 6 år sen

Mickan: Trevlig attityd.

Stina 6 år sen

Hej, Måste dock säga att du var mycket snyggare innan du gick ner i vikt. Om du vill behålla ditt utseende nu när du har blivit äldre så bli så gör inga kosmetiska ingrepp eller gå ner för mycket i vikt. Det klär ingen ! Gå inte i den fällan :)

Helena 6 år sen

Du var absolut inte tjock innan!

Sara S 6 år sen

Tack snälla för all inspiration du ger! Fick bli en lång pw efter att ha läst

Mickan 6 år sen

Har du inte berättat om det här flera gånger tidigare samma historia och bilder. När är du egentligen färdig med din PT utbildning. Undrar också vad som är spec med dina mössor tyget finns hos många andra.

Åsa 6 år sen

Jag blir jätteglad av att se bilderna före och efter! Kul! Men kan ju inte fatta hur du kan se lika slät och fin ut i ansiktet! Själv har jag tappat kilo och åldras direkt i ansiktet med rynkor

Susanne 6 år sen

Hej Johanna
Tack för ett mycket bra inlägg som jag fann massa inspiration i.
Inlägget är nu bokmärkt så man kan ta fram det när det går trögt :-)
Fortsatt trevlig resa!

Anna 6 år sen

Fina mössor! Har den rosa på mig idag, vilken fin etikett ni gjort!
Grym inspiration, behöver gå ner i vikt och detta inlägg behövde jag.
Kramis

Em 6 år sen

Hej! Tack för ett inspirerande inlägg. Kan du inte snälla skriva vad du äter till frukost på vardagar (särskilt nu när du tog upp att du förr åt tre mackor = big no no)? Frukost för mig är det svåraste. Tack på förhand!

Lena 6 år sen

Vill bara säga… TACK snälla för att du delar med dig av alla dina tips och din framför allt inspiration….
Perfekt blogg för mig – den har allt.

Renate Edelsvärd 6 år sen

Hej Johanna!! Tack mysiga du för en bra blogg. Bara älskar att läsa

Marit 6 år sen

Är det något speciellt med mössorna förutom utseendet? Annars tycker jag dom ser ut som syslöjdsmössor sol killarna gjorde med kamoflagetyg i 7an.,

Lotte 6 år sen

Åh vilka härliga inspirationsbilder!!! Jag räknar ner tills jag ska börja :-) Samlar energi och motivation genom att följa dig så länge!!
http://lotte4.blogspot.com

Ramona 6 år sen

God morgon :)
Tack för härlig inspo. Här sitter jag fortfarande förkyld 3 veckor nu. Vill ge mig ut och röra på mig, NU :)
Hoppas ni har det fint. Kramen <3

Erica 6 år sen

Wow, vilken skillnad! Du ser verkligen så mycket piggare, gladare och fräschare ut nu, riktigt snygg är du! :-)
Jag själv är 21 år gammal och har hela tonårsperioden pendlat väldigt mycket i vikt och mått väldigt dåligt över det, varit både överviktig och underviktig. Men nu känns det som att jag är påväg att få balans i livet och jag vet hur jag ska äta och träna för att må bra.
Tack för att du är en stor inspiration och ger extra pepp när det känns tungt ibland! Kram! :-)

Sussie 6 år sen

Vad lustigt, jag googlade på dig igår om din viktresa, tips o pep =)
Stor skillnad. Det är bara ta på sig paltorna och ut o gå =)
Grymt!!!!!

Beställt mössor. Inget svar på mail, måste man maila igen? Mailade 29/12

Ha en skön helg och lägg upp massa bilder på snö =)

Svar på kommentaren:
Janne 6 år sen

Hej Sussie
Fick du inget autosvar heller? Har letat efter ditt mail och kan inte se att vi fått det. Maila igen på [email protected] . Det skall komma ett svar tillbaks nästan direkt.
Kram Janne

Sussie 6 år sen

Hej Janne!
Jag fick inget autosvar. Men nu skickade jag ett mail till och hoppas nu att det funkar. Vill så gärna ha dom snygga mössorna =)
Ha en trevlig kväll

Helena 6 år sen

Fick min mössa i fredags och är så snygg! Sitter perfekt och skön. Tack för snabb leverans och trevliga mail.
Kram

Sanna 6 år sen

Fina Johanna, Tack för att du delar med dig och inspirerar. Jag har själv en lång historik av ätstörningar och har äntligen hittat mitt sätt att äta och träna för att må bra. Det är verkligen som du säger, att det gäller att finna sin väg för ingen kropp är den andra lik. Stor kram till dig!

Malin.S 6 år sen

Älskar dina peppinlägg för jag behöver en spark i arslet och komma igång.
Tack!

Frida 6 år sen

Hej! Blir sjukt inspirerad av att komma igång! Hade en bra period i våras då jag gick ner 4 kg på 2 veckor, men tyvärr har jag kommit in i en svacka under hösten, men nu blir det dags att ta tag i träning och kost igen!

Mia 6 år sen

Håller med till fullo.. Levt så sedan oktober och känner mig härligt pigg och skitnöjd med mina prestationer. Tränar ofta och allt blir bara roligigare o roligare.. Spinning, bodypump,core,hit och egen styrketräning. Så kul med variation….
Du är en stor inspiration TACK kramiz

Malin 6 år sen

Tack för fint pepp! Behövs nu efter helgerna tycker jag.
Det är dags!
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Tessan 6 år sen

Du är en så inspirerande och härlig människa!
Fortsätt sprida glädje som du gör, det är så kul att läsa din blogg. En fin människa på insidan och utsidan. Kram kram

Jossan 6 år sen

Pepp!!! Ska bli kul att följa dina träningsinlägg och utmaningar. Kost är viktigt men träna är minst lika viktigt…
kram på dig

Missdalarna 6 år sen

Härligt peppande inlägg!!
Man mår verkligen såå bra av att träna :)
Har satt träningsmål för året och är riktigt taggad!!
Kram på dig

Linda 6 år sen

Tack!! Detta behöver jag.

Vilken skillnad på dina förebilder… oj oj.
Bra jobbat!

fiffi 6 år sen

Men visst hör kroppen och själen samman och det är svårt när man faller in i en ond cirkel. Jag har just tagit tag i min hälsa och tack för pepp.
kram

Madde 6 år sen

Så sant det du skriver. Speciellt att det mesta sitter i huvudet :-) vet att många inte vill lyssna på det för då behöver man ta ansvar själv :-)
Själv äter jag vid stress, och visst är det lätt att hamna i en ond cirkel. Tyvärr finns inga genvägar utan kalori in- kalori ut :-)

Camilla 6 år sen

Hej! Beundrar att du har sån motivation! Jag vill också, dock har jag svårt att få tiden att räcka till, även om jag prioriterar mig själv. Men jag blir så peppad, när jag läser dina inlägg :) tack snälla för det!! Njut av skidåkning och ha en härlig vistelse!! Kram

Agneta 6 år sen

Tack för bra pepp!
Har beställt din fina mössa, längtar tills den kommer! Bra att ni tänkt på att mössan inte skall vara för tunn och sitta för tajt! Då får man ju försjutton en kondom på huvudet och ser inte klok ut haha!
Ha så mysigt i Sälen!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I går skrev jag om min blodbrist och bad alla som kommenterar att inte skrämma mig i onödan. Tack snälla alla som respekterade det! Men ni som tycker att ni vet bättre än…

Hej från väldigt blandat väder i Göteborg. Strålande solsken, regn och sen hagel. Vilken skur! Men jag hann med 7,5 km innan det blev kolsvart och jag lade benen på ryggen och…