• 2015-01-19, 23:52
  • 30

Big wow vad många ni är som redan är med!

Vad kul att ni skriver både här och på instagram,  det är så peppande! Dra gärna med familjen, jobbarkompisar och utmana varandra. Heja oss!

Idag har jag jobbat på salongen och direkt hem till matlagning och satte mig i soffan en stund och kikade på tyger jag lånat hem till den (ev) nya soffan. Färgen blir nog jättefint till det grå på väggarna.

Köpte pastellrosa tulpaner igår när vi var och handlade, visst är det fint. Tycker allra bäst om vita eller dessa rosa. Vårigt!

DSC_0191

Flera undrar vad jag äter på dagarna och ska försöka skriva det oftare. Jag går inte på någon diet eller lchf men äter mindre kolhydrater och mer protein. Älskar pasta och potatis så det blir det på helgerna. Kommer aldrig sluta med något som är så gott. Veckorna äter jag sällan frukost direkt. Förr rasade jag om jag  inte fick i mig mina mackor. Igår tränade jag vid 10 med Johan på gymet och ingen frukost före. Protein i shakern med på gymet och mat direkt efter. Två ägg, eller gröt. Ett par finscrisp och kaffe. Hårt högintensivt pass kräver mer energi förstås.

Tänk vad annorlunda det kan bli när man vänjer kroppen. Kunde inte ens gå ut på PW med tom mage förut. Nu, kaffe innan och sedan flyger jag fram. Ingen yrsel eller blodsockerras. Det går att förändra och det är skönt att orka.

Kaffe, vitaminer . PW

Frukost vid 10-11: Två ägg en kopp med fil och blåbär, lite honung.

Lunch,  en sallad med kyckling och räkor från Willys salladsbar. Ett äpple vid 18 på vägen hem. Sedan grejade jag lite, lagade mat och vi käkade kyckling med senapssås i ugn. Vansinnigt god. Fick receptet av min kund Ankie i höstas. HÄR. Jag tar bort koriander men annars som receptet. Superenkelt och alla gillar.

DSC_0206

DSC_0210

DSC_0231

Marilyn åt potatis och jag massa brysselkål. Får inte nog av det.

Så, då vet ni lite vad jag ätit idag. Just nu har jag suttit och jobbat vid datorn i några timmar. Skrivit och skickat in veckans krönika, kollat mail, svarat er läsare i kommentarsfältet mm. Två fincrisp och ett litet glas mjölk blev det då.

Vi har klarat av första dagens utmaning och här kommer dag 2 som ni kör i morgon 20/1 Ni andra- kör igång och kör ändå i er takt.

20 Squats 

10 Utfallssteg (per ben) 

5 Höftlyft 

15 Crunches 

Kör!

Kommer sova gott med galen träningsvärk sedan igår. Kändes skönt när jag gjorde squats idag. ;)

Puss och kram!

 

 

Kommentarer

Helén Perlöv 6 år sen

Varför är din maträtt/sås så ljus?Testar detta recept idag, just ställt in den i ugnen jätte brun sås ju :-O

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tog du brun resning kanske? Majsena….

Vilken soja?
Säkert lika god för det!

Helén Perlöv 6 år sen

Jättegod men nu såg jag att din tidigare “bild” va ungefär lika “mörk”

Tog ingen brun resning :-O
bara vanligt vetemjöl :-)

Sandra 6 år sen

Härlig utmaning g nu kör vi !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Yes!

Linda 6 år sen

Done…☺

Tina 6 år sen

Varför “ska” man vänja sig vid att inte äta frukost? Tillgodogör man sig inte träningen annars…?

Anita 6 år sen

Grattis till förlovningen.
Har du glömt att du lovade recept på jordnötsåsen. Väntar så på att få prova den. Kram Anita

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack snälla!

Men åh nej, ja det har jag faktiskt.
Lovar- fixar det!

Kram

jessica 6 år sen

Ok, vilken träningsvärk redan :) en fråga tyckte det stod att bara en av övningarna skulle öka men nu var det både squats och crunches? Inga problem bara att köra men ville bara kolla? Eller stod det fel på första dagen när det stod 5 crunches? tack för en super blogg !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej! Hehe,härligt! Det ska kännas!
Nej, det står inte fel.
Vi kommer öka varje dag fast alltid olika vad som ökar. :)

Heja!!

Kram

Petra Nyman 6 år sen

Jag fick träningsvärken from Hell efter att jag gjort ett uppehåll på en månad när vi var på långresa över julen! Vi var även vi i San Francisco o Las Vegas som din Janne varit nu. Spinningen funkar bra men när jag körde styrka tabataintervaller med upphopp o dylikt. Aj vad ont! Kunde knappt ta mig ner för trappen. Ska aldrig mer göra något längre uppehåll igen! Hihi. Kul med ny utmaning! Hoppas lika många hänger på som sist! Jag vill tipsa om en grym pastasås på min blogg! Den är gudagod! Man känner sig som värsta mästerkocken! ;) Kram o ha en fin tisdag! <3 /Petra

Maria 6 år sen

Vad härligt och roligt det känns med den här utmaningen. Har lite svårt med utfallsstegen men ska nog snart få in tekniken på det också :)
Tänker iallafall sträcka på mig och vara stolt över mig själv att jag är med :D
Ha en fin dag.
Kram

Stiinis 6 år sen

Tack för utmaningen! Jag är så klart på :-)
Provade gårdagens ( Som blev idag, för orkar sällan träna måndagar men kör i raser fart resten av dagarna ) utmaningen och jäklar vad de tar. Älskar Squats!!

Kram kram

Issa Nilsson 6 år sen

Hejsan!
Missade starten igår, kör därför både dag 1 och dag 2 nu..
Tack för pepp och info.
Kram från Issa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kul!

Kör!!!;)

Annica 6 år sen

Hej Johanna !
Gillar verkligen din sida o följer dig varje dag. Älskar verkligen din inredningsstil och har letat efter fina ljushållare som de runda du har på köksbordet. Var har du köpt dom nånstans ? Stort Grattis till förlovningen oxå !

Marie 6 år sen

Har precis kört pass 2.

Pernilla 6 år sen

Jättekul, jag är på!:) ska ju gifta mig i maj o då vill jag vara lite mer vältränad:)

Kram

DeMarkey 6 år sen

Jag har redan vääärldens träningsvärk! :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Skönt! ;)

Minna 6 år sen

Åhh vad roligt!!! Missade starten igår, atans! Men hänger på från idag!!

Nina 6 år sen

Jag är på! I fina mössan!!
Du är underbart inspirerande!
Kram från Visby

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack snälla! Vad glad jag blir.
Roligt att du gillar mössorna!

Heja!
Kram

carola 6 år sen

Hänger på!!

Ramona 6 år sen

God morgon <3
Härligt med utmaning, jag är med på ett hörn.
Älskar den färgen på tulpaner, men så älskar jag rosa med :)
Kram och ha en toppen dag

Annika 6 år sen

Tack! Ha en bra dag!! Kram

Svar på kommentaren:
Annika 6 år sen

Hej igen! Det var peppande att läsa dagens utmaning så tidigt på dagen! Både kring kosten och övningarna- tack för tips!! Kram

Pernilla 6 år sen

Jag är med från Shanghai!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Wow! Shanghai låter fantatiskt!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

 Jag blir så trött på alla som klagar på människor som väljer att äta nyttigt. Uppriktigt skitförbannad blir jag. Jag fick precis nu meddelanden på Instastories där en tjej klagade på att…

Idag fyller vår fina vän Hélen 50 år! Stort grattis älskade vän på din dag! Hon skulle haft en fest med middag och allt med sina vänner, men fick ju ställa in……

Idag fyller hon år! Älskade Lisa-Marie! Grattis på din 23-årsdag. Hon föddes en vacker vinterdag 3 december 1997, så efterlängtad! Tiden ser ni på pepparkakorna ;) Grattis vår målmedvetna, envisa härliga tjej…