• 2015-01-20, 19:42
  • 36

Hur har ni det? I morse var jag tidigt hos min massör som först masserar sedan kör vi zonterapi. Testar mot pms och tror det hjälper faktiskt. Har kört några ggr nu. Kör även med progesteron krämen som också många blivit hjälpta av. Kanske kommer hjula fram dom dagarna annars som jag brukar vara kass.

Sedan ner till jobbet och haft kunder hela dagen men vid lunch planerade jag in ett träningspass. Kan man komma iväg på ett lunchpass har man det “gjort” om man tex jobbar sent, framförallt vi som har barn/tonåringar som kanske ska iväg, hämtas, lagas mat mm. Planera er träning sedan är spontana pass alltid bonus. Planera även er mat.

Idag körde jag mer cardio. Hatälskar det och kör flera gånger i veckan. Kroppen måste upp med pulsen, man kan tex köra intervaller för att öka sin kondition snabbt. Jobbigt, svettigt men skön känsla efteråt så man flyger fram.

IMG_3528.JPG

Knallröd och matchar linnet fint. 20 min crosstrainer med bra motstånd. 10 min rodd, 15 min löpning  och sist- Dagens utmaning.

Sedan dusch och jobba några timmar till, märks att kunderna vill ha lite våriga färger nu även fast det är snö ute.

DSC_0181

Och vet ni vem som har kommit hem! Tjoho!! Nu ska jag sätta mig i bilen, har Jannes bil så det är tryggt att köra stor Volvo ner till Göteborg. Äntligen är han hemma! Ska även på möte med Frölunda indians i morgon bitti. Jag gjorde en jätteenkel middag för jag var hungrig som en varg och tjejerna hade precis varit och tränat.  Fräsch sallad, lövbiff och bea. Slurp.

DSC_0182

Dags att presentera morgondagens utmaning 21/1 Och ni som kommer med nu, kör i er takt eller dela upp under en dag så ni kommer i kapp.

Dag 3 

20 Squats 

15 Utfallssteg (per ben) 

10 Höftlyft 

15 Crunches 

Hur går det för er? Träningsvärk? =)  Ni kommer redan snart märka att ni orkar mer och mer. Man kommer in i det.

Kram Johanna

Kommentarer

AnnaE 6 år sen

Ja här sitter man med en riktigt goer
träningsvärk :) :)

Becca 6 år sen

Tack för att du peppar med den här härliga utmaningen känns verkligen i både ben och rumpa ;) En fråga blir du aldrig super sugen på något sött choklad, godis eller något annat gott i så fall vad äter du då? Jag får sånt socker begär ibland så jag blir galen. Du har en helt underbar blogg läser den varje dag. kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

kul!

OM jag blir. Jag är en fd godisråtta och älskar allt sött och onyttigt. Men skulle jag äta när jag är sugen skulle jag vara ett berg och kraftigt överviktig och sockerberoende. Det vill jag förstås inte. Kroppen mår skit av att vara (farligt fetma) och äta massor av socker.
Däreot äter jag något jag vill på helgen.
När jag skulle gå ner i vikt hade jag en ätardag, men det funkar enbart om man klarar av att direkt återgå till sina rutiner igen.

Hitta andra saker du tycker om och försök ta bort sockret. “unna dig” någon dag på helgen om du klarar av det.

Kram!

Lena 6 år sen

Tack för härlig pepp! Nu är man i gång och roligt med nya utmaningar varje dag.
Den fina JSQUAD leotunikan är ju bara så fin men oj vad många olika modeller och material det finns. Vilken modell är det som du har på din? Tänkte beställa en på Blueco.
Kram Lena

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Oj, jag vet faktiskt inte haha. Det finns massor… men många är också snarlika!

Hoppas du hittar en fin du gillar.

Kram!

Marie 6 år sen

Grymt!

Ulrika 6 år sen

Har sån sjuk träningsvärk.. Vill inte tänka på vad det säger, men, men… :)

Det jag undrar är om man bara ska köra på som vanligt? Värma upp längre? Eller bara ignorera träningsvärken och köra på? Kan knappt sätta mig… Aj, aj!

Kram!

Svar på kommentaren:
Katja 6 år sen

Stretchar du efteråt? Viktigt!

Johanna Toftby 6 år sen

Hehe ;) När man tränar ska man alltid stretcha, ju hårdare pass desto viktigare. Träningsvärk är dock inget farligt men kan vara obehagligt och svårt att röra sig, haha. Men det är däremot viktigt. Rör på dig när du har ont. Pw tex är jättebra.

Kram

Therese 6 år sen

Bravo!!

ellen 6 år sen

Funkar det bra att trana med loshar, blir det inte varmt o lite ackligt? Tulsa o peppa garna om hur man fixar smink o peruk under traningen.

Katarina 6 år sen

Hej Johanna! Tänkte bara på dina pms besvär, du tror inte det skulle hjälpa med hormonspiral? Man får ju ingen menstruation alls och då kanske “problemet” är löst. Kram K

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack men nej nej… minsta lilla “extra hormon” och min kropp blir ännu värre… Men vet en del blir hjälpta.

Kramar

sara 6 år sen

Tack för allt pepp Johanna! Du är grymt motiverande och en kik på din blogg om dagen ger massa nu energi att komma igång i ett småtrött småbarnsliv! Keep upp The good work : ) tusen tack! Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Men åh vad roligt! Tack snälla du. Stor kram!

Katarina 6 år sen

Vilken toppenutmaning det här är! Att börja i lagom takt passar mig och att jag också har fått med mig sonen, 17 år, är suveränt. Nu peppar vi varandra! Ser fram emot nya övningar varje dag.
Kram Katarina

Agneta 6 år sen

Godmorgon:)

Sabina 6 år sen

Tack för svar :) är lite det jag undrar, vilka produkter kan man använda? Vad tvättar du ansikte/ögon med? Smörjer med? Vill ju inte tappa alla direkt och rädd att behöva gå och fylla på alldeles för ofta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kolla med den som gjort din fransförlängning tycker jag. Dom vet! SÅ det blir dom produkterna som passar just dig. Alla har olika hy nämligen.

Kram

Lena 6 år sen

Tack för tips på bra övningar!!
Känner du förresten Anna Book? Såg detta: http://nojesguiden.se/blogg/frans/annabookgate-for-nyborjare
Verkar ju helt galet?

Svar på kommentaren:
Agneta.s 6 år sen

Jag såg. Inga ord.
Har hon verkligen skrivit att hon gått pw med stavar 1,2 mil på under en timma??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

1,2 mil pw under en timma??
Grymt jobbat ;)

Sussie 6 år sen

Med bra övningar (ej squats och utfall, gör “kissande hunden istället) så känns det skönt att köra varje dag, pep pep pep
Tänkte kolla, jag tänker på fettförbränning, du kör cardio först upp till en timme sen utmaningen, men jag har förstått att man ska göra uppvärmning sedan utmaningen sedan cardio minst 30 min för att fettförbränna annars tar det på musklerna istället för använda fettet som förbränning, så vill man ha mindre fett och få fram musklerna så ska man köra förbränning sist. Men du har ju läst till PT så tänkte du kanske vet mer,?
Tack för en bra blogg och fina bilder du lägger upp =)
Kram Sussie

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Alla är olika och om du vill ha individuell hjälp tycker jag du ska anlita en PT. Jag kan tyvärr inte ge var och en personliga råd här inne. Jag utgår från mig själv och min erfarenhet och generella tips.
På den här lugna och mjuka nivån i utmaningen behöver man inte fundera på detta.

Sedan brukar jag alltid köra tex cardio en dag, styrka en dag. Känns bäst. Men nu när utmaningen är i gång kör jag förstås efter kondition och inte tvärtom.

Tack snälla och kram!

Sabina 6 år sen

Måste fråga en sak, du har väl fransförlängning? Hur tvättar du ansiktet efter träning? Funderar på att göra en men tänker att det är svårt iom att man svettas och så!?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Förstår nog inte riktigt frågan. :)
Hur? Om man har fransar tvättar man som vanligt, gnuggar inte… vissa produkter man kanske inte ska ha men annars kan man göra som vanligt.

Kram

Jessica 6 år sen

Tack för hjälpen till att komma igång:) Rolig utmaning!
Men jag har en fråga (förmodligen dum sådan) men när jag gör mina squats så känns det som att jag ramlar baklänges och så har jag svårt att få till dem rätt, är jag helt enkelt för ovan eller finns det något jag kan göra för att få till dem korrekt?

Tack för din glada och peppande blogg! Verkligen inspirerande!
// Jessica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Jag tror det är ovana. Tänk på balansen, gör dom hellre saktade och korrekt utfört än stressa igenom dom…. du kan testa med en stol framför och hålla dig i stolsryggen så du dels får bättre balans men också mindre belastning på knän. Man kan också lägga något under hälarna. Tex viktskivor, bäcker… du sträcker man ut vaden och kommer “rakare” ner och man “tappar inte ryggen”. Mycket bra!

Tack för fina ord :)
kram!

D. DeMarkey 6 år sen

Fasen vad taggad jag var idag, mentalt men kroppen var inte med mig mentalt. Konstigt det där hur det kan vara. Har verkligen inte mått bra idag men hoppas på en väldigt bra dag i morgon. Har motivationen uppe i alla fall.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Åh det är tråkigt när det blir så men ibland orkar man inte, men de kan också vara att du kanske är ovan? Träningsvärk kan man bli trött av men det bästa är tex en promenad då.
Viktigaste är motivationen!

Kram

Pernilla 6 år sen

Har träningsvärk idag. Men fick nya krafter så jag tog en springtur oxå i snön nu på kvällen! Härligt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Härligt Pernilla!

Susanne 6 år sen

Din utmaning var precis vad jag behövde. Tack för det!
Har sådan träningsvärk att det är jobbigt att bara gå på toaletten. Men det är underbart!
Jag lägger även till plankan!
Tack för grym blogg :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Haha, ja det kan vara jobbigt att ens komma ur sängen… men mjuka upp kroppen och kör pw tex.

Kram och tack!

Åsa 6 år sen

Skitkul med utmaningen! Även om jag redan tränar en del så sporrar detta lite extra! Så jag lägger på utmaningen som en bonus på det jag redan kört :) Hoppas resan gick bra ner till Göteborg. Kram Åsa

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Vad kul!
Ja, vi får peppa varann så kommer vi EXTRA fin form.
Resan var ingen lek … Snö, halka och hemskt väglag. Men stor bil och körde sakta..,

Kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en haft en fin måndag? Visst är det alltid lite skönt när den är gjord. Sedan går veckan bara av farten. Jag började med en PW på 4 km raskt…

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…