• 2015-01-26, 23:46
  • 8

Har ni fått en fin start på veckan? Jag har jobbat på salongen och efteråt åkte jag och Lisa-Marie och beställde en byrå till hennes rum som vi länge tänkt göra, äntligen blev det av. En fin från Mio som redan kommer på fredag. Marilyn har pluggat samhällskunskap och jag förhörde några sidor. Det är ju ett ganska roligt ämne men minns att jag tyckte det var mindre roligt när jag  gick i nian. ;)

Jag har tränat och gjort dagens utmaning. Hur går det med er träningsvärk? Börjar ni vänja er?

Fram med mattan och kör!

DSC_0185

DSC_0194

Några vill veta vad jag äter och jag har skrivit det förut. Drar bort mycket kolhydrater under veckan men äter ganska vanligt (Vad nu är vanligt, men äter lite vad jag känner för och lyxar till det lite extra under helgen.) Godisråtta och choklad är det bästa jag vet, älskar chips men aldrig något sånt skräp under veckan. Så vet ni om ni är nya läsare. Sköter jag veckan bra funkar det att ta något extra gott till helgen.

Dagens måltider: 

DSC_0182 2

DSC_0192

Sen frukost vid 11: Blåbärssmoothie med turkisk yoghurt, lite mjölk, blåbär, psylliumfröskal, (Mättnadskänsla samt bra för magen) lite honung. Kaffe och två små clementiner.

Mellanmål på salongen: Proteindrink, två fincrisp med ost

Middag efter jobbet: Lax med frästa grönsaker, sparris och parmesankräm.

Mellanmål: Päron, lite nötter och the med citron

Detta måste ni bara göra. SÅ GOTT och tjejerna vräkte i sig.

Lax med parmesankräm 

Jag lägger laxfileér i ugnen. Fräser grönsaker i kokosfett, kryddar mycket. Maten blir roligare om det smakar. Soja, chili, paprika, svartpeppar, lite sweet chili, sambal olek.

Parmesankräm: 

2 dl vitt vin (Jag hade matlagningsvin)

2 st scharlottenlökar

2 dl parmesanost, riven 

2 dl créme fraiche

Finhacka scharlottenlök, lägg i en gryta och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

Himmelskt och enkelt.

DSC_0180 2

Utmaningen dag 9 som kommer i morgon 27/1

sept-10

#toftby30dagarschallenge

35 Squats

25 Utfallssteg (per ben) Varannat är super, även bakåt då det är mer skonsamt för dina knän. 

20 Höftlyft

25 Crunches

Är ni taggade för att trappa upp? Vi har bara tre veckor kvar av utmaningen, sedan kommer steg 2! Vi ska bli ännu starkare.

Jag har ett inlägg från vår fina Annica Thimberg som kommer strax. I morgon vill jag att vi tänker extra mycket på henne då hon ska ner till Sahlgrenska och få besked.

Kram och god natt på er

 

 

2015-01-26 Hälsa, Recept

Kommentarer

Elina 6 år sen

Hej johanna! Jag började följa din utmaning för en vecka sedan och kämpar på i den mån jag kan. Jag väntar på min femte rygg operation men känner att jag vill försöka i den takt jag själv orkar med. Snacka om att jag hade träningsvärk de första dagarna.. Har inte kunnat röra mig på 1 år nästan, eller har inte riktigt vågat. Men nu tog jag steget, jag äter väldigt hög dos av morfin (185mg / dag) och det hjälper äntligen mot smärtan. Och jag är så glad! Dina tips har räddat min vardag, jag är så mycket gladare nu då jag känner att jag klarar av något! Tack snälla:-)

Kramar Elina 20 år!

Camilla 6 år sen

Steg 2 alltså!? Gud så spännande och roligt! :-)
Jag har följt din utmaning sedan dag 2 (då körde jag även dag 1) och jag gillar det verkligen. De första dagarna hade jag en sån träningsvärk, kunde knappt gå i trapporna på jobbet och att sätta sig på toasitsen var rena rama mardrömmen. ;-) Nu är det mycket bättre, visst känns det lite men det är ingen pina längre. Bara skönt!
Tack vare dina länkar till träningsinstruktionerna på youtube hittade jag en video med ca 7 min intensiv magträning som jag kör i samband med dina övningar. Du har verkligen fått igång mig och jag känner mig starkare och piggare än på länge. Har t.o.m besökt gymmet några gånger och tar flera pw i veckan. Tack goa och grymma Johanna! Allt detta är verkligen din förtjänst, du inspirerar mig till ett friskare och sundare liv! <3

Carina 6 år sen

Har börjat följa utmaningen några dagar sent men tycker den är helt underbar! Tack så mycket för att du lägger ner så mycket energi & tid för att peppa oss till träning & att få en sund livsstil!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack snälla! Vad kul! Kramar Johanna

Helena 6 år sen

En FRISK kropp är så mycket viktigare än HUR kroppen ser ut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

En slapp kropp är betydligt sämre än en tränad och STARK kropp.
Det är väldigt stor skillnad. Rumpa som hänger, där har du inte mycket till muskler som stärker din rygg.
Så det är viktigare än vad du tror. =)

DeMarkey 6 år sen

love squats rumpor!! :) Måste göra flera! Vad fint du har hemma!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Yeah!! :))

Tack och kram!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…