• 2015-01-31, 14:48
  • 22

 

Nu kör vi #godisstopp hela februari, tack Frida Boisen för ett grymt initiativ. Vi ska bli av med sötsuget och motverka ohälsa och istället ska vi bli hälsosamma och friska. Hoppas ni också hänger med!

Visste ni att vi äter mest godis i Sverige, hälften av oss är överviktiga och vi genomför mer än 8000 magsäcksoperationer per år.

IMG_4251.PNG

Läs Fridas intressanta artikel i dagens GT/Expressen HÄR.  Läs den!

Kör ni detta tillsammans med min utmaning som redan är igång kommer ni bli av med ert godissug snabbare. För träning och kost går hand i hand. Det är skrämmande hur många som är sockerberoende för inte tala om våra barn. Varför ska vi belönas hela tiden? Är du inte snäll får du inget lördagsgodis, barn får pengar för dom ska hålla upp med sockret, vi själva belönar oss och unnar ofta. Lördagsgodiset börjar vi redan smyga in på fredagen, hela lördag ska vi frossa och på söndagen äter vi upp det som är kvar och myser till söndagsfilmen.

IMG_4246.PNG

Nej, bort med allt skräp, stora godispåsar, extra big pack,  snabbmakaroner, snabbris, flingor med socker. Jag tycker det är ren och skär misshandel att låta våra barn växa upp på socker och skräp och läs min krönika HÄR. 

Kommer ni igång med träning blir det också lättre att bli av med begäret. Du vill inte köpa en stor godispåse när du har kört ett träningspass och kicken du får av godiset får du av endorfinerna när du tränar istället. Det bästa- Dom varar betydligt längre och du vill bara mer och mer.

645@70

Idag blev jag uppringd av GT och svarade på några frågor, ska länka när det är ute. Jag räcker självklart upp handen och är med! Gilla  Godisstopp  på  Facebook för att bli peppad, få tips och inspirera till ett sundare liv!

Påminner om dagens utmaning, dag 13!

45 Squats 

35 Utfallssteg 

30 Höftlyft

25 Crunches  

Här kommer några fler inspirerande bilder från instagramhashtaggen #toftby30dagarchallenge

IMG_4253.PNG

IMG_4254.PNG

IMG_4252.PNG

 

Nu kör vi! #godisstopp

2015-01-31 Hälsa , , ,

Kommentarer

Marie 6 år sen

Värt att påpeka ; den norska gränshandeln är starkt bidragande till att Sverige ligger nr ett . Bra med godisfri månad :-)

Maria 6 år sen

Vart sjuk (lunginflammation ) när din utmaning började men jag hakar på lite sådär i efterhand…
En fråga (eller flera ;) )

Varför går jag inte mer i vikt ? Jag rör på mig och äter max 1100-1200 kcl per dag? Och äter inte godis och Fika bröd.
Vågen står stilla eller ibland även ca 1 kg upp.
Kan det bero på ägglossning/mens?
Har endast några kilo som jag vill ner efter fjärde barnet. Men min kopp vill inte.. Har aldrig haft svårt för detta innan.
Har egentligen inte så bråttom men innan vår och sommaren..
Vill gärna ha tips?!!
Trevlig söndag på er
Mvh Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Det är väldig svårt för mig att ge råd individuellt, jag skriver generellt, peppar och ger mina tips och inspiration.

Jag råder dig att kontakta en PT om du vill komma igång ännu mer. Men absolut, pms mm gör att du samlar på dig mer vätska. Kanske måste se över vad du får i dig? Kanske behöver betydligt mer protein mm. Inkomster och utgifter. ;)

Heja och lycka till!

kram!

Jill 6 år sen

Super, jag hänger på! Du är verkligen en inspiration både när det gäller träning och att njuta av livet! Jag tycker att du har blivit så mycket snyggare nu när du blivit smalare, du är snyggt smal med muskler och jag vet att det krävs mycket jobb för att förändra sig så. All cred till dig! Det verkar som du blivit så mycket smalare i ansiktet, har du några bra knep hur man kan få bort runda kinder och få smalare käke? Räcker det endast att leva sundare eller finns det hjälp på klinik att få? Tack för inspirerande blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Vad kul att du är med och kör! Visst är det kul?

Tack snälla du. Ja visst är det så, träna och bygga muskler gör att man ser starkare och friskare ut helt klart.
Jag blir rund i ansiktet snabbt och lägger jag på mig ett kilo så syns det där först.

Man är olika och man kan heller inte punktförbränna någonstans.

Stoppar man i sig skräp lägger man oftast på sig, men vart det sätter sig är ju olika. Rör man på sig, sover och äter bra så kommer man även må bättre. Kropp och själ går hand i hand.
Tror inte man kan spruta in eller göra något sådant så det ska ta bort det runda ;)

Trevlig söndagskväll och lycka till med allt.

kram!

Ann 6 år sen

Ska barnen inte få sitt lördagsgodis, så kan ju föräldrarna sluta dricka sitt vin. Massa socker i vin.

Ullis 6 år sen

Har kört godisstopp sedan nyår och tappat tre kilo! Jippi! Ätit liiiite nyttigare också.

Na 6 år sen

Läste artikeln nu och tycker det är väldigt kul att man kan peppa och inspirera andra med nyttiga alternativ till hemmakvällar för de människor som har svårt att unna sig rätt och ist missbrukar socker ist för att njuta emellanåt. Kul grej!

Na 6 år sen

Säger hon som avnjöt en ljuvlig godispåse och pasta i helgen ;) klart man ska få unna sig emellanåt men att det är mkt bra att tänka på vad unna sig egentligen innebär? Unna sig för mig är oxå lyxen att få äta hälsosam o god mat men att är jag sugen på kladdkaka ja då bakar jag mig en kladdkaka o njuuter. Jag är knappast överviktig eller har noll energi. Jag lever en livsstil jag trivs bra med och kommer knappast ångra mig den dagen jag ligger på dödsbädden för att jag åt godis ibland. Jag missbrukar inte socker men att jag utesluter den inte heller. Ett hälso liv handlar oxå om att kunna njuta av det lite förbjudna det kan man faktiskt må gott av i “ok” mängder ;) för det är vääldigt gott med choklad ibland måste jag säga. Men att en månad utan socker att utmana sig skulle heller inte kroppen må dåligt av.

Men att vilket som så vill jag säga ett sent grattis till förlovningen johanna! :D

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Du får nog läsa mer ordentligt… detta är en kampanj, Sverige äter MEST godis i hela världen. Det är skrämmande.
Klart jag äter godis i bland men är inte sockerberoende. Vi ska peppa fler att komma igång, många mår väldigt dåligt, är kraftigt överviktiga och lever på socker. Det är skrämmande.
Fantastiskt initiativ av Frida Boisen och GT. Klart vi hänger på så kanske vi kan få många att komma igång/bli av med ett farligt sockerberoende. Framförallt våra barn.

Unnar mig ofta betydligt mer än en godispåse ;) helst resa, massage eller en middag på en trevlig restaurang.

Tack så mycket och kram

Jessica 6 år sen

Det är bra att hålla sig ifrån socker absolut! Men det är konstigt att det aldrig nämns något om alkohol! Det är minst lika farligt som socker.
Det är alltid så när folk tränar som galningar, socker och läsk är stt stort NEJ på! Men det går bra och dricka champagne och vin och ha sig! Tänk på att alkohol inte heller är så bra. Synd att det verkar vara “okej”

Svar på kommentaren:
Katja 6 år sen

Jag har tränat sedan barnsben och ätit godis varje vecka. Ja, det är sant med alkohol som också är belönings betingat…

Frida 6 år sen

Hej Johanna :) Är så sugen på att göra kebelo på mitt hår, har frissigt stort burr och är så trött på att platta. Gör du det på main? Vad kostar det? / kram Frida

Marica Nyberg 6 år sen

Tycker faktiskt det är rent av löjligt att utlysa godisfri februari. För vet ni vad ni föräldrar? Låt bli att köpa hem skiten så finns det inget att “avvänja” sig vid. Har en son med ADHD OCH redan för 12-13 år sen slutade jag köpa godis då “nya” rön sa att socker speedade upp barn. Satsa hellre på hembakt och fika tillsammans på helgen. Även om det också är socker så känns det fräschare och man får en mysstund tillsammans.

Svar på kommentaren:
Anna 6 år sen

Och då vet man också vad som finns i. Så mycket konstigt i godis. Och man kan få en mysig stund ihop när man bakar:)

Johanna Toftby 6 år sen

Barnen köper själva för det finns tillgängligt :)

Babsan 6 år sen

Vilken bra krönika. Där satte du huvudet på spiken helt klart.
Jag blir också “mörkrädd” när jag ser vad vissa människor har i sina kundvagnar.
Vet att det inte är mitt problem men tänker på barnen som bara blir rundare och rundare också på grund av allt stillasittande med datorer och spel.
Vart tog ungarna vägen som lekte på gårdarna?? De syns ju inte längre tyvärr.
Min bardom var full av lek. Ja det fanns inte datorer men satan så kul vi hade. Smala och sunda var vi också på grund av att man bara åt hemlagad mat. Kanske en klubba ibland mer var det inte.
Jag är En Tant av äldre modell. Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ja, det är helt galet och jag mår så dåligt av att se farligt överviktig barn. Det är enbart vi vuxna, samhället som kan påverka det. Inte dom.

kram Johanna

Caroline 6 år sen

Jag och min dotter kommer att vara med. :-) berättade lite smått för henne och hon tittade på mig 2 sekunder sen sa hon: Vi kör!! Hon tränar simning 3 dagar i veckan och behöver en ordentlig kost! Så himla glad att hon redan i tidig ålder (10 år) har förstått vilket gift socker är!

Tyvärr kan jag inte vara med och hashtagga eftersom jag har privat insta konto. Men vi är med :-))

Eve 6 år sen

Vilken underbar idé Johanna!! Ja alltså… Det är skrämmande vart världen är på väg!! Det är jättebra att man kan rädda överviktiga personer med magsäcksoperationer, men är det egentligen tänkt att läkarna ska lösa folkets och vårt samhälles i-landsproblem? Allt handlar ju eg bara om att bestämma sig och göra ngt åt problemet. Vet det är lättare sagt än gjort, men det går!! Och med dig Johanna som inspiration så går det lättare!! :) Jag har varit godisfri sen i januari och har inte lidit av det nämnvärt (inte alls faktiskt)! Så varför inte köra en månad till! :) Let’s GO!!! Pepp pepp till oss!!

Stiinis 6 år sen

Jag har varit utan godis i 1 år nu och chips! De lustiga är att jag jobbar på en Hemmakvälls butik där de vimlar av godis, chips och läsk ( säljer också filmer och hyr filmer ). Är så glad att jag beslutade mig för detta, trodde inte jag skulle klara de men de gjorde jag och är så stolt!
Kan jag kan alla!

Annika 6 år sen

Jag har varit sockerfri sen 2013 och kan intyga att det är så värt att hålla sig ifrån det. Man blir piggare, gladare och övervikten håller sig borta! Finns inget som skulle kunna få mig att stoppa i mig tillsatt socker igen. Inget. Så alla ni som tvekar på att ni skulle klara en månad utan, tveka inte. Kör! Ni kommer bli förvånade över hur bra ni mår. Och Johanna, tack för en underbar blogg! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…