• 2015-02-01, 19:08
  • 15

Vilket härligt vinterväder vi har här i Skövde. Jag och Janne har åkt längdåkning idag, magiskt med all snö och grym träning för hela kroppen. Har ni problem med knän, då måste ni testa. Jag älskar det. Åker ni skidor? Vi bestämde idag att vi måste åka upp till Sälen snart igen.

IMG_4316.JPG

Att träna tillsammans är också något jag försöker peppa många att göra. Man blir ett team, när den ena vill träna hänger man med och samtidigt gör något kul som båda tycker om. Finns det något värre än när någon stör sig på något i ett förhållande? “Måste du träna heeeeela tiden, eller måste du till gymmet nu igen” Kör båda två så kommer allt bli mycket bättre, jag tror även det stärker förhållandet och bandet mellan er. Sedan klart att man inte måste göra allt ihop, det är roligt att träna med vänner också eller sina tonåringar som är ett perfekt sätt att umgås på. Men att den ena älskar att träna och den andra hatar att träna och någon kanske älskar skräpmat och någon älskar nyttigt. Det tror jag är svårt att bevara…

Längtar redan till nästa tur uppe på berget!

IMG_4317.JPG

Varsin blåbärssmoothie och ägg till frukost.

DSC_0350

Har även gjort dagens utmaning och stort förlåt att dag nummer 14 inte lades upp igår kväll. Trodde jag redan lagt upp det helt enkelt.

Fattar ni, vi är snart halvvägs.

50 Squats 

35 Utfallssteg 

30 Höftlyft 

30 Crunches 

Totalt 145 repetitioner.

DSC_0362

DSC_0373

Vill ni få mer träningstips om hur man kan variera sina övningar? Skriv in i sökrutan längst upp tex squats med vikt, eller magövningar mm. Finns  massor. Fortsätt hashtagga på instagram så kommer jag snart dra en vinnare igen som kommer vinna träningskläder från Mxdc! Dom vill att fler kommer igång med träning och då kanske detta även kan peppa er. #toftby30dagarschallenge

Om ni ska gå en kvällspromenad måste ni köpa GT. Rolig artikel och massa tips. Det är helt otroligt vad många som redan hakat på detta. Vilken kampanj det blev och heja alla som är med och kör. Nu ska vi få Sverige att bli ännu friskare!

#godisstopp Snart 5000 likes på Fb. Wow!

DSC_0413

Där står även mitt recept på Solskenssmoothien. Vill ni läsa den på webben hittar ni artikeln HÄR. 

Bilder från gårdagens middag vi hade här hemma med våra vänner Per och Annika kommer i nästa inlägg. Vilken trevlig kväll vi hade! Nu ska jag rensa bland massa kläder som ska bort och förberedas inför bloppis sedan blir det soffan med tjejerna.

Pöss

 

 

 

Kommentarer

katja 6 år sen

som du skrev tidigare, du äter godis nångång då och då…Man kan bruka och man kan (tyvärr) missbruka….Det blir en sjukdom….
Härligt med skidor!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Så är det. Socker gör lätt att man blir fast….

Stina 6 år sen

Ser så fantastiskt härligt ut när ni är ute i naturen och rör på er, du och Janne. Önskar det kunde vara lika lätt för oss = mig, maken och småkillarna på 4 och 6 år att komma ut. Din energi smittar av sig och du har verkligen ett stort inflytande i många människors liv. Du är ett bra föredöme, Johanna. Heja dig!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ja, det är härligt!

Minns den tiden, man får ta med sig barnen och göra det tillsammans … men vet hur det är… tiden rinner iväg… Det är några år man har fullt upp som småbarnsförälder men samtidigt vill man försöka njuta av den tiden också. Det går ju så fort… Sedan när man VILL ha med sina tonåringar då vill dom förstås hellre umgås med sina kompisar. ;)

Tack för fina ord.

Kram!

Pernilla 6 år sen

Älskar också längdåkning! Ute, friskt, tyst och rörelse för hela kroppen. Ett litet tips är att köpa längre stavar, de ska gå upp till armhålan. Då kan du dessutom få ut bättre träning genom att lägga till magmuskler och triceps som gör största jobbet och inte bara benen.

Pia 6 år sen

Hej!
Skulle du kunna ge respons på SwissClinics roller? Det för hemma bruk i dag. Det verkar vara ett gott alternativ mot behandlingar på salong, som per gång kostar så mycket. Du verkar förstå detta med kostnader för ensamstående och det är toppen Johanna! Kram

Sara S 6 år sen

Hej! Åh så fint ni har det i Skövde med snö! Janne och du är så fina tillsammans att jag smäller av. Ni verkar ha så kul ihop och det måste ju ändå vara det viktigaste! <3 Tack för att du dragit igång utmaningen också! Jag har kört sedan dag 1 och den viktigaste insikten för mig hittills har varit att hemmaträning är det som passar mig bäst. Har endast tränat sporadiskt under hela småbarnstiden och skyllt på tidsbrist. Men det här är en perfekt aktivitet med barnen och om vi inte får till det tränar jag hemma när de har somnat. Jag kommer fortsätta med hemmaträning även efter utmaningens slut så tusen tack för det Johanna! Kramar Sara

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Men oj vad gullig du är! <3
Vi har väldigt roligt ihop, delar mycket och nära till skratt är viktigt. =)

Ja, visst är det så. Man skyller på tidsbrist men ALLA har minst 30 minuter av sina 24 timmar varje dag. Inget snack… det är viljan. motivationen och karaktären som styr det.

Hemmaträning är super tycker jag, perfekt under småbarnstiden.

Heja dig!!

kram!

Mia 6 år sen

Hmm! Hur svårt kan det vara att räkna ut och öka antalet själv om Johanna inte hunnit lägga ut dagens träning?? Hur kan man skriva och klaga på att hon är för sen? Var glad för att hon gör det varje dag istället, världen stannar inte om man improviserar lite med antal, eller??

maria 6 år sen

Jag menar barnen gillar datan mest mvh maria.

maria 6 år sen

Hej åkte mycket skidor som barn nu är många barn inne o kollar daten istället. Hade rolig barndom o
pulka åkte man till 10 på kvällen gillar din blogg
men tycker mest ominredning smink o hårtips o
matlagning kramis fr maria.

Camilla 6 år sen

Tack för det!!
Må gott :))

Eve 6 år sen

Jag gillar att träna, inte min sambo men de ggr som jag (under våra år tillsammans) tagit mig “i kragen” och börjat motionera mer regelbundet har min sambo, efter några veckor hakat på. Likaså denna gång :) Drog igång i början av året och ikväll blev det promenad tillsammans i snökaos! Tror att man många ggr kan ta över “goda vanor” för att man blir peppad av den andre (han sporrar mig att borsta tänderna på kvällen när jag är för trött) och det är precis som du säger, så mycket roligare att göra det tillsammans!!

Kramar från mig!

PS: Du har alltid så himla snygga träningskläder på dig (avis!!), köper du samma märke och från samma place eller är det helt olika? *Nyfiken* ;)

Camilla 6 år sen

Hej Johanna! Försöker hänga med i utmaningen här.. MEN det är lite “svårt”,när du lägger ut antalet för dagen, typ kl 19, som idag. Har ett önskemål om att det kommer tidigare, helst på morgonen.
Ha en trevlig söndag kväll…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Som jag skrev, stort förlåt att den kom så sent.Trodde helt jag skrev den igår men satt i bilen och jobbade och skrev texten till GT mm och missade den helt.
Hädanefter ska det alltid vara kvällen före. Men Det kan dock bli sent men alla ska kunna läsa den efter midnatt den dagen den gäller.

Heja!!

Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…

Har ni en haft en fin måndag? Visst är det alltid lite skönt när den är gjord. Sedan går veckan bara av farten. Jag började med en PW på 4 km raskt…

Hoppas ni fått en fin start på veckan, tänk att vi snart är förbi januari och det faktiskt redan märks att det är ljusare ute.  Även om jag älskar vintern är det…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…