ANNONS

Kycklingspett och jordnötssås

/
IMG_4346.JPG


Har ni haft en fin måndag? Visst är man allt lite småtrött och jag känner nästan en slags vemodig känsla även fast jag har världens roligaste jobb. Men när måndagen är igång och som i morse när jag varit på gymmet kommer kicken och energin. Boom!
En timma rask pw med lutning i intervaller och sedan utmaningen samt avslutade med några fler magövningar. Sidoplankan är super för obliquerna, sidomusklerna.
Piggare, starkare och redo för en ny vecka.
För ett tag sedan gjorde jag kycklingsspett med jordnötssås och här kommer äntligen mitt recept. Janne tyckte jag skulle göra soppa på samma recept nästa gång, haha. Han gillade den med andra ord.

DSC_0093


Vi hade grönsaksris och sist jag gjorde den hade vi sötpotatis med rotgrönsaker. Kycklingen lägger jag i marinad, olja, sweet chili, soja, lime och salt och peppar.
Galet gott om man inte är allergisk mot nötter.
Jordnötsssås 
1 burk  kokosmjölk
0,5 dl jordnötssmör  (smaka av, kanske behövs mer)
1 tsk sambal oelek
1-2 vitlöksklyftor
1 scharlottenlök
1 tsk sweet chili
Salt, peppar
Skvätt soja
Smaka av med lime
Fräs lök och vitlök i kokosolja, tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Sjud minst 5 minuter.
Så gott!

9

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00