• 2015-02-03, 23:38
  • 15

Hej hopp vänner!

I morse vaknade jag före sju och Marilyn skulle ner mot Göteborg för att spela handboll. Somnade om till halv nio och vaknade pigg och hoppade i träningskläderna efter lite jobb vid datorn och kaffe. Ni är flera som undrar över hur jag kan träna utan frukost.

Så här är det. För flera år sedan när jag knarkade kolhydrater och socker så blev jag ofta hungrig. Tränade lika mycket då men kunde förstås inte ge mig ut på en enkel pw runda ens utan något i fickan. Russin, nötter, bars eller nåt sånt var alltid med. Helt sjukt.

Varför? Jo, för kolhydrater gör dig mer hungrig. Socker gör dig sugen och inte mätt. När jag vaknade på morgonen kunde jag inte göra något utan att äta frukost. Vågade inte tänka på att träna för då hade jag fått blodsockerras och svimningskänslor och det är inte kul.

Tog tag i allt till slut och blev förbannad över att inte ha kontrollen själv.

Drog bort allt fika men framförallt den maten som har dålt socker som tex flingor, musli, yoghurt med låg fetthalt mm. Efter det har jag blivit en helt ny människa. Den maten är rena skräpet anser jag om man vill hålla sig från mat med snabba kolhydrater eller socker. Det finns musli utan socker, man kan allra helt göra den själv förstås. Det finns bättre yoghurt- nu äter jag rent och hellre mer fett men helt utan socker.

Successivt har jag vant min kropp och klarar av att både springa och träna före frukost. Kroppen är dock starkare och fått mer energi på eftermiddagen så jag kör inga hårda, tuffa pass tidigt före frukost. Kör lagom tempo, tex en rask pw eller lätt joggning, kör lagom tempo på crosstrainer tex minst 40 min så förbränner det bra.

Idag körde jag 45 rask pw med lutning igen för jag har varit lite snorig och vill inte dundra på med löpning än. Men i morgon kör jag ett challenge pass på gymet vid lunch.

IMG_4383.JPG

Frukost idag runt 11,30 och samma som igår. Ägg, avocado och kaffe.

Lunch på salongen vid 15  blev lax från igår fast med sallad och brysselkål. Rester är bra.

Ett frökex med mandelsmör som mellanmål.

Kvällsmat efter salongen blev turkisk yoghurt med massa bär och lite nötter,  man kan även ta kanel, mm. Två finscrisp med makrill i tomatsås.

Detta står jag mig utmärkt på.

Lura er inte genom att tänka på mat mat mat. Man behöver inte vräka i sig och räkna alla mål. Lyssna på kroppen. Tränar du hårt, ja då ökar du intaget. Rör du inte på dig alls, ja det säger ju sig självt att inte stoppa i sig mer än vad du gör av med.

Många som viktminskar tänker ofta på alla mellanmål och hur viktigt det är med alla 5 mål. Ja, det är bättre än att stoppa i sig kakor och godis men om du äter mycket protein, rätt fett kommer du också stå dig längre. Du kanske inte behöver ta en halv påse nötter utan ett par?

Du kanske inte behöver ta om den där portionen? Det räcker oftast med en portion. Backar man om gör man det oftast för man tycker det var gott och på sätt gör du bara magsäcken större. Och större.

Jag kan verkligen rekommendera er att gå med i #godisstopp för er som vill bli av med sockerberoendet. Hitta andra roliga nyttiga alternativ så kommer ni må så mycket bättre! Fb sidan godisstopp tipsar massor och jag ska skriva ännu mer här. Har man kontroll över sitt matintag kommer man också sedan klara av att kunna ta den där kakan på kalaset eller smaka på något godis på helgen tex. Men är man inne i kolhydrat och sockerbegäret blir det svårt för det blir som ett gift. Kroppen MÅSTE ha det.

IMG_4384.JPG

Titta vilken snygging som kom in på salongen och hälsade på idag! Annica i fin mössa dessutom. ;) Hon hälsar till er alla så jättemycket från sitt hjärta. Nästa vecka skriver hon igen.

Yes! Morgondagens utmaning nummer 17 4/2

55 Squats

40 Utfallssteg

35 Höftlyft

35 Crunches

Lycka till och kör hårt!

 

 

 

Kommentarer

Agneta 5 år sen

Hej.
Tack för ditt svar Johanna.
Ringer Main imorgon torsdag:))

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Gör det! :))

Cinna 5 år sen

Hej Johanna!
Vilken härlig inspiratör du är. Har nu kört i gång med jobbarkompisarna på jobbet. Arbetar på ett boende o vi har långa korridorer så nu kör vi utfallsstegen när vi förflyttar oss i korridoren.
Bildbevis kommer….

Pernilla 5 år sen

Hej! Vilket scandic hotell rekommenderar du i Göteborg ?kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Åh jag är osäker för jag bor sällan på scandic, speciellt inte i Gbg ;) Vet att Europa har renoverat och gjort väldigt fint där nere, skön bar och fin restaurang. Även den som ligger på avenyn har grym mat och trevligt hotell. Har som sagt inte bott där men varit där som gäst.
Hoppas du hittar något bra! Kram

maria 5 år sen

Men på vilket sätt mår man bättre utan socker j tycker
om dej m ibland tycker j du verkar ta det jätteallvarligt
livet ska ju njutas också o jag tröstäter men det är ej
lätt o sluta just nu på vintern när man sitter inne o
väntar på våren kramis fr maria.

Agneta 5 år sen

Godmorgon:)
Fransförlängning var i Gbg gör du det Johanna? Ha en fin dag:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hos Linda på Main där jag jobbar :) Ligger på Götabergsgatan 7

kram

Ulrica 5 år sen

Tack för ditt peppande inlägg! Är där nu med sockerberoende och mycket kolhydrater ( snabbmat ) till middag! Måste ta tag i mig själv nu för att orka med vardagen.
kan inte träna just nu då jag opererat bort livmodern och som du skrev så måste jag äta mindre då jag inte rör mig något! Blir dock som en sysselsättning och tidsfördriv att fika/ äta lite! Blir peppad av dig och dina mat tips !
Tack snälla för att du delar med dig så mycket. Kram Ulrica

Annika 5 år sen

Hej! Tack för dina livsbejakande och pepprande inlägg!
Angående godis så har jag och min man under en längre period haft en regel att det bara ska vara godis en dag i veckan. Detta har lett till mindre sug uppenbarligen men också att jag har hållit mig frisk. Till saken hör att jag är förkyld 5-6 ggr per år och har alltid trott att det beror på min astma och att jag jobbar i förskola. Men nu har jag fått lite bevis på att min kropp reagerar så att äter jag godis så på nåt sätt sänks min immunförsvar, har ätit godis två dagar i rad nu och nu är jag på väg att bli förkyld. Undrar om det finns forskning kring detta.
Som jag berättat tidigare så väger jag över 90 kg men jag har lagt om kosten och min man och jag tränar ihop 3 ggr i veckan och jag kör utmaningen. Detta är lagom för mig, det ska vara lätt att lägga om och jag tror att jag har lyckats så nu är det bara att ha tålamod och lite jävlar anamma.

Kram Annika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Visst är det underbart när man inser, tar tag i saker och lyssnar på kroppen.
Grattis! Du har kommit en bra bit på vägen och vad roligt att ni gör det tillsammans. Blir mycket enklare.

KRAM Johanna

Lotte 5 år sen

Jag har saknat min träning myyyycket nu under graviditet och bebis, så idag när jag fyller år fick Jag presentkort på Friskis!!! Så nu blir det spinning som jag älskar :-) Men – måste läka ihop helt efter förlossningen först, men SEN! Än så länge gör jag din utmaning. Perfekt.
http://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Heja !! :)

Sussie 5 år sen

Helt rätt!!!!!!!!!!
Socker är livsfarligt………… Mina läkare som jag går till med mina leder (RA, fått diagnos, äntligen) säger att man ska tänka på kosten och äta mindre och bättre kolhydrater, ex grönsaker i dess former bla lagom med morötter, palsternacka mm, MEN RENT, VITT SOCKER, BIG NO, irriterar inflammationen bla. Man ska äta mer fisk, det ska man göra generellt, minska köttet.
Har du fler smaskiga tips på fiskrätter? Har prövat dina rätter som du lagt upp, super goda =)
På en av bilderna här så har du “lite” stjärnor på den, är det en speciell app? Vilken isåfall?
Nu kämpar jag på med challange och sjukdom =)
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Vad kul att du gillar mina fiskrätter. Jag har fler som jag kan lägga upp!
Ja, visst är det så. Vitt socker är katastrof… eftersom det även finns i så mycket.

Appen heter repix. Jättefina små detaljer man kan lägga in.

Heja heja!!
kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…

Nu räcker det! Den galna kvinnan som låtsas vara svårt cancersjuk är tillbaka. Hon säger sig vara döende. Isolerad på sjukhus. Och jag har skrivit om det så många gånger, ändå lurar hon fler och fler…