• 2015-02-05, 00:15
  • 77

Just den frågan får jag ofta svara på när det gäller hår. Hur gör man för att håret ska växa fortare? Jag ska försöka hjälpa er att ge några utav mina bästa tips, för man kan faktiskt påverka ganska mycket.

För det första.

Alla har olika slags hår och kvalité och det beror på våra gener. Vissa har fina hårstrån och är mer känsligt för både yttre och inre faktorer. Vissa har grövre, starkare hår och klarar mer påfrestning.

Inre faktorer: Hormoner, stress, sjukdomar påverkar både hud, hår och naglar och även sömn och kost. Vi blir vad vi äter även när det kommer till håret. Stoppar du i dig skräp och inte får tillräckligt med näring så kommer det också märkas på håret. Det blir livlöst och växer inte lika bra. Något som påverkar håret är också snabba dieter, även magsäcksoperationer. Jag har flera kunder som gjort den operationen och efter några månader blir håret bara tunnare och tunnare. Det säger en del. Kroppen kan alltså inte ta upp lika mycket näring.

fruit

Man kan alltså förbättra sin livsstil för att få håret att växa snabbare och må bättre. Ät nyttig och en bra kost. Vitaminer! Priorin är också bra och är ett kosttillskott som tillför näringsämnen och mineraler direkt ner till hårrötterna.  Jag har haft kunder som tappat mycket hår och började äta det. Håret blev bättre och tjockare.

Dom yttre faktorerna är förstås all slitage vi utsätter våra hår för. Alla värmeverktyg tex. Använd ALLTID värmeskydd. Även när du fönar. Tillhör du den som fönar varje dag? Det kan gå av och slits fortare än det växer. Försök strunta i fönen under veckorna och kanske bara ta fram den under helgen. Det gör mycket.

Plattar du eller lockar ofta? Samma där. Ett hår som tex är blekt och du sätter en het plattång utan värmeskydd, du fattar ju. Håret kan går av i topparna ganska snabbt. Var försiktig med alla värmeverktyg och försök låt håret vila under veckan.

Toppa det. Det växer inte snabbare men dom kluvna topparna kryper inte uppåt om du går regelbundet till frisören. Hur ofta beror på din kvalité. Men var 8-10 vecka är ganska lagom om du har ett längre friskt hår.

Val av produkter? Det finns en djungel. Men jag kan säga att det är STOR skillnad på salongsprodukter och tex schampo från ica för 12.90. Det är bara så. Ni förstår vad jag menar när ni väl börjat använda det. Håret får ingen näring, ingen fukt utan det är bara tillsatser med stark parfym och luddrar extra mycket så kunden ska bli lurad av att det är ett supershampo. Sedan blir håret istället matt, livlöst och trassligt efter ett tag.

Salongsprodukter är förstås dyrare men man får vad man betalar för. Dom är dessutom inte utspädda med vatten och räcker betydligt längre. Blir betydligt dyrare när du får gå och köpa nya schampon på ica oftare.

Vilka produkter ska man ha då för att håret ska växa snabbare?

DSC_0337

Du ska prata med en kunnig frisör på en salong, men mitt bästa tips är schampo med protein och keratin. Har du behandlat (som dom flesta har) behöver du det. Har du ett skadat och trasigt hår måste du också reparera och bygga upp och det finns inget som slår Joicos K-Pak där. (Nej, jag är inte spronsrad utan står för vilka produkter som är allra bäst)

Jag och mina tjejer har nu använt dom i många år och mitt hår växer massor! Lisa-Marie gjorde ett test i skolan igår vad hon hade för styrka på sitt hår och kvalité. Hon hade ett jättestarkt hår. Då är ändå hennes hår blekt. Men hon kör alltid K-Pak, tvättar bara några ggr i veckan och noggrann med inpackning.  Även där K-Pak.

Tvätta inte håret varje dag men låt det heller inte gå för länge för det gör att det blir igentäppta hårsäckar. Samtidig blir håret mer torrt ju mer du tvättar det. På längderna. Så hitta en balans. Var annan, var tredje kanske.

Ge håret vård och kärlek. Tillför massa fukt, speciellt nu när det är vinter. Varmt inne och kallt ute. Håret blir inte roligt då. Tvätta noggrant med ett bra schampo, sedan balsam. Alltid balsam. Inpackning minst en gång i veckan. Gnugga inte hysteriskt i håret med tex handduken. Det slits. Krama ur det istället.

DRA inte eller SLIT inte i håret speciellt när det är blött. Där har du ofta anledningen till att det smäller av. Red ut försiktigt med en gles kam. Var försiktig. Vårda det lika ömt som din ansiktshud. :)

DSC_0342

Använd bra produkter som tex ett värmeskydd, en olja eller någon leave in balsam. Man kan ha upp till 6 produkter i håret….

Jag har alltid tex K-pak smoothing balm, eller någon bra olja när det är blött. Låter det ofta självtorka och enbart plattar till överhåret som är frissigt. Jag har ett megatjockt hår och är tacksam över att det är så tjockt men det kräver också en hel del jobb. ;)

Har du långt hår, sov med fläta eller en mjuk hög tofs med ett skonsamt band. Håret slits mest i sängen när vi sover.

Om huskurer. Jag brukar skoja om att det vi har i skafferiet äter vi och det vi har i badrumsskåpet har vi i håret. Olja, ägg mm känns inte fräscht att lägga i håret, det är jättesvårt att få bort  och lägger sig bara som en hinna.

Färga är inte alls lika slitsamt som blekning. Bleka hår är det värsta man kan utsätta håret för. Men gör man det på salong, enbart utväxt så är det bättre förstås. Får ni blekning på det blekta och det redan är slitet, ja då kan det tyvärr gå av till slut. Färga heller inte längderna som redan har färg. Det adderar och för varje gång ni färgar så blir det mörkare och mörkare. Svårt att få bort och det kommer slitas av om ni vill avfärga sen.

Extensions? Jag ljuger om jag säger att det inte sliter, för det gör det. En gång ingen fara kanske men det brukar inte bara bli en gång… =) Tjejerna har det istället år efter år efter år och “blir beroende”. Sedan får man tillslut klippa av sig till page. Håret slits jättemycket speciellt av vaxfästen. Page är snyggt, inget alls fel med det men sparar man ut håret är det inte kul.

Jag hade massor med extensions i mitt redan tjocka hår och såg ut som ett troll när jag var med i EMS för snart 7 år sedan. Finns det något värre löshår som ligger i “tampar” och tjocka slingor”.

07s35-mammor-646_psd

 

Det slet så mycket på mitt hår så till slut gick det inte längre. Min söta vän Mini hjälpte mig och vintern 2009 klippte jag av dom testarna som var och det blev en page. Just den bilden från när vi klippte av det hittar jag tyvärr inte. Det var svinkort.

Mitt hår är lockigt, tjockt och stort. En page krävde mycket jobb…nedan är det plattat.

cimg2142

Här har det gått ett par månader och det är februari 2010. 5 år sedan från idag.

P1030929

Mörkt, hemsk bild.

Efter en månad stod jag inte ut och satte i extensions i ett tag till för att få ner det en bit.

265929_10150208631973067_1524859_o

Ett år senare hade det äntligen kommit ner lite. HU vad hårt det är med så mörkt..En kall mörk färg är svårare ju äldre man blir för allt kommer fram i ansiktet. Det är inget att hymla om. Ju mer värme desto mer lyster och färg får du i ansiktet.

DSC_0413

2014

Bilderna nedan är tagna igår.

DSC_0339

DSC_0363

Ni får stå ut med myskläder och lite färg kanske inte skadar på armarna :) 

Är glad att det kommit ner och nu peppar jag er till att vårda era hår. Det GÅR att få ner håret och var rädda om det så kommer ni få resultat.

Berätta, hur gör ni med ert hår? Har ni bra produkter och hur ofta går ni till frisören?

Puss och kram  

Kommentarer

Linda 2 år sen

Ni behöver inte klippa av håret bara för det ät
Förstört. Klipp det värsta men man behöver inte klippa av 10 cm tex eller mer såvidare håret inte tappat hälften av tjockheten. Bästa är bara ha håret uppsatt 1 år. Tråkigt kanske men slipper klippa av allt. Sen toppar man det i mellan åt. Det fungerade för mig o nu är håret långt igen o tjockt. Tog 2 år utan värme o färg. O alla frågar hur jag gjorde. Sen tvättade jag håret var 4de dag med återfuktande shampo o balsam o inpackning var 2 vecka. Har man inpackning för
Ofta så torkar håret ut oavsett vad det står på instruktionerna. Blekning skadar håret extremt är man blond sen innan är det bättre låta sin naturliga hårfärg växa ut o sen slinga det. Har man ett skadat hår ska man vänta max 9 månader till 1 år innan man färgar det. För visa gör misstag o tror det är friskt bara för det ser bra ut. O sen när de färgar det så blir håret stelt som tuggummi igen. Vill man ha ett långt hår ska man använda så lite produkter i håret som möjligt oavsett vad folk säger. Jag har alltid haft endast shampo o balsam. O inpackning ibland. Hårolja tar jag bara om jag ska iväg någonstans. O mitt hår har alltid växt. Men som sagt allt beror på ens egen hårstruktion. Man kan inte gemföra sig med andra o vad andra använder i sitt hår.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 år sen

Hej Linda, nja det där stämmer inte riktigt.
Allt beror på din egna kvalite från början och vad du använder för produkter och hur du sköter håret.

Vissa kan inte få långt hår hur de än gör för håret är skört i sin kvalite.
Sedan är det a och o vad du äter hur du lever.

Bleka håret stämmer att det sliter men inte om du enbart gör utväxt på det färska håret. Bleker man längder som REDAN är blekt, det är då det går av och blir tuggummi.

Mathias Talasmäki 3 år sen

du är söt

weld 4 år sen

Hej jag är en kille 20 år och mitt hår växer inte så mycket? bor i Göteborg

alvkvinna 4 år sen

Det finns 2 års hårcykel och därför alldrig blir så långt hår man vill ha och 7 års hårcykel blir håret längre! Genetisk oxå!

IONUT COJOCARU 4 år sen

HEJ KAN NY SER MIG VICKET SCHMPO SKA JAG KOPA STOR TACK.

Anna 4 år sen

Hej. Började med att sluta tvätta så ofta. Tvättar med balsam var 3-4 dag. Nån gång i månaden kör jag med schampo, inpackning och balsam. Mitt hår är längre och tjockare. Så har jag gjort i snart 2 år och det verkar funka

JennieAnn Söderlind 4 år sen

Hejsan! Mycket intressant läsning =) Jag tänkte investera i mig själv genom att köpa Joico komplett kit. Men det finns ju en uppsjö av produkter. Vad ska jag välja? Jag håller på & spara ut mitt hår. Det är lite längre än till axlarna. Nu mörk färgat, tidigare blekt när jag hade håret till örsnibbarna. Tort & risigt längst ner ca 10 cm. Hälsningar/JennieAnn

andrea andren 4 år sen

Hej jag var och klippte mig idag och min hår frisörska sa att mitt hår blir inte så mycket längre än så jag har det. Men jag vill ha det längre vet ni hur jag gör då?

Svar på kommentaren:
alvkvinna 4 år sen

Äta Hårkontroll på Apoteket och massera hårbotten varje dag och inom 2 år kanske kan bli en skillnad. Man får prova sej fram!

Idy 4 år sen

Fanny håller med frisörer förstör håret min fucka hela mitt hår tack vare henne så är håret förstört. Bor man i Malmö

Idy 4 år sen

Har mellanblondt hår men alltid färgat det mörkt har tjockt o långt. Jag testade ha blondt i 7 månader aldrig mera det slet något fruktansvärt fick klippa av 7 cm. Så häromdagen färgade jag det ljusbrunt håret blev mjukt och mår redan mkt bättre även om det e långt o tjockt än så e blondt hår jobbigt o sköta. Ska låta håret vila o växa. Funderar på en avfärgning nästa år o försöka få min egen hårfärg igen. Slipper man färga det hela tiden

Fanny 4 år sen

Hej! Bra inlägg! Min frisör total förstörde mitt hår från ett långt jämnt hårfall till ett “pagekort” framtill och nedanför skulderbladen bak. Uppklippt dessutom. Jättefult. Har du något tips på hur jag kan gömma håret? (har knut hela tiden nu) Växa snabbare?
Mvh en snaggad rapunzel

Svar på kommentaren:
alvkvinna 4 år sen

Massera hårbotten för hårväxten varje dag 3 min och toppa vid (uppstigande måne) en vecka innan fullmåne

Stina 4 år sen

Hej! Har nu under en tid tittat på Joico K-Paks produkter men är osäker på vilka jag ska köpa? Har blekt mitt hår med ljusa slingor och det bleks väldigt lätt i sommar- och vårsolen så vill även vårda håret nu när varmare tider kommer. Vilka produkter rekommenderar du?

Bea 4 år sen

Hejsan, du får gärna maila mig för jag har massa frågor om vilka produkter jag ska köpa osv.
Skulle bli jätte glad om du orkade ta dig tid att hjälpa mig. :)
Mvh Bea

Kjerstin Malm 5 år sen

Mitt hår blir aldrig långt. Trots att jag försöker vara rädd om det. Använder nästan aldrig värme, eller stylingprodukter. Kör med s.k. “balsammetoden” med godkända produkter.Använder inte frottehandduk till håret. Äter vettigt och motionerar. Äter apotekets kostttillskott för hår. Färgar enbart utväxten och klipper topparna då o då. Hos frisör.
Men jag får aldrig långt hår.

mvh Kjerstin. Ger aldrig upp.

Jessica 5 år sen

Hej ! :) Jag undrar om du vet om man kan använda daxxin schampoo och balsam från apoteket? Om du vet om det är bra eller inte, jag har fått irritationer i hårbotten men läst om daxxin och det ska tydligen va bra för det inte är parfymerat. Men vill inte att håret ska slitas av det heller då jag vill att det ska växa.
Tacksam för svar även fast jag är riktigt sen med kommentaren haha!

Hanna 5 år sen

Hej!
Nu är jag väldigt sen på det här inlägget men har googlat som en galning efter tips mot håravfall efter amning. Slutade för ca 4-5 mån sedan (efter att ha ammat i ca 7). Tappar fortf massa hår och har nu börjat få en härlig liten luggutväxt. Vad kan jag göra för att få tillbaka mitt hår? Har normalt sett inte jättetjockt hår, men nu känns det som det knappt finns något hår kvar snart. Smått desperat ;) har läst om priorin bl.a. Är det något att ha? Å schampot du rekommenderar i detta inlägg? Med vänlig hälsning, Hanna

alva 5 år sen

Hej! Johanna!
Jag har just läst på nätet att HairBell ska få håret att växa snabbare men jag undrar om det stämmer för jag är ju lite skeptisk till det här och en skrev att det bara var skit och en annan skrev att den ska prova denna hårprodukt för och se om det verkligen funkar. Jag skulle verkligen att det funkar på mig för jag vill så gjärna ha långt hår. Men nu läste jag att den där HairBell innehåller uttorkande alkoholer men om man använder arganolja och jojobaolja så borde det väl funka eller vad tror du?

Från Alva. Tacksam för svar. Tack på förhand.

Kerstin 5 år sen

Rekommenderar varmt TRX2 håravfallsbehandling som verkligen hjälpt mig att återfå mitt tjocka hår!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Härligt att du hittat något.

kram!

Maria 5 år sen

Du har ett fantastiskt hår nu! undrar hur du kommit fram till att man kan ha 6 produkter i håret. Är det oavsett hur de kombineras? Kan inte låta bli att förvånas över den genomgående dåliga svenskan & stavningen. Ett schampo luddrar inte, det löddrar.. / Maria

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Maria

Detta är en blogg.
Ingen korrekt artikel och då får man acceptera stavningen.
Det går snabbt när jag skriver.

Att jag vet man kan ha 6 produkter beror på att jag jobbar med hår.

Med vänlig hälsning,
Johanna

Emmy 5 år sen

Hej,

Måste bara tacka för dina fantastiska hårtips! Har precis som du ett stort, frissigt och lockigt hår som alltid har varit svårt att få snyggt utan fön och plattång. Men nu när jag verkligen börjat vara noga med vad jag använder för produkter så känns det äntligen som jag lyckats tämja det. Och med dina tips har det blivit ännu bättre, mycket mindre friss och håret känns friskare och har mer lyster. Dom här tipsen hade jag behövt för flera år sen!

Ulrica 5 år sen

Hej Johanna
Min dotter är 13 (snart 14) år och vill ha långt hår. Hennes hår är ganska tunt och växer långsamt. Det har nu kommit ner till axlarna. Hon är ledsen över att det är tunt och sprött och aldrig blir långt. Vi övriga i familjen har alla mycket hår, kraftigt och långt. Har du några tips till henne? Hennes frisör har alltid sagt att det kommer snart börja växa men nu tror inte min dotter på henne längre. Med vänlig hälsning, Ulrica

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej!

Läs allt jag skrev, det är precis så…. det handlar också om gener. Sedan maten mm… kanske behöver något mer där?
Gå till hälsokosten och prata med dom var en tonåring kan äta.

kram och hälsa din dotter.

lindha 5 år sen

Vad förvirrande det blir när ni frisörer säger så olika. Jag följer även Elin Johanssons blogg i DV. Hon skrev häromdan att att man absolut inte skulle låta håret självtorka!
Hm…vem ska man lita på?
http://elin.damernasvarld.se/2014/03/03/lasarfraga-sjalvtorka/

Maria 5 år sen

Klipper hos hårfrisörska var 10-12:e vecka, alltid gjort. Alltid frisörschampo + balsam, just nu marocoonoil+värmeskydd efter varje tvätt (varannan/var tredje dag) och det är låångt. :-)

AnnSophie 5 år sen

Du är jättefin i håret och jag önskar jag hade tjockare hår själv. Har typiskt skandinaviskt hår, tunna strån men mycket. Tänkte köpa schampot du rekommenderar men fanns ju mycket ☺ om jag ska köpa schampo, balsam, conditioner etc vilka är det jag ska köpa? Fanns ju sånt som ska sitta kvar i håret. Ska bli kul att testa och se hur mitt långsamma hår växer med bättre medel. Kramar

Nidzara Zejnelagic 5 år sen

Hej Johanna tack för dena inlägg och alla andra.Du är en fantastisk kvinna. Genom att följa dig har lärt mig mycket både mode hälsa och annat.
Angående deta produkter jag vill köpa k pak men villken exakt det fins olika.
Kan du snälla skriva vad heter den shampon balsam och inpackning. Stor kram till dig och önskar dig och din familj all lycka <3 <3

Anette 5 år sen

Tycker du passade även i page,jättefin!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack snälla men det är ändå inte riktigt jag… mitt hår ser inte ut så där ;) Jag har stort, lockigt och frissigt egentligen.

Page är därför helt ohållbart i längden och tyngt och längre längder funkar bra och sedan vantrivs jag i kort hår.
kram johanna

Marika Baumeister 5 år sen

Vad heter färgen du har i ditt hår Johanna? Den är jättefin!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack!

Finns ingen nummer ;) Jag blandar…
Oftast 7N i botten med lite 6B och haft lite slingor på längderna som är kvar.

Kram Johanna

Hanna 5 år sen

Innan tvättade jag mitt hår 3 gånger i veckan, men har trappat ner till två. Använder torrschampo mellan dagarna. Håret är inte alls så fettigt som det var innan konstigt nog. När jag schamponerar så masserar jag hårbottnet ganska mycket och länge. Det gör att håret blir mer fluffigt, får mer volym. Och det känns som om håret växer snabbare. Kan det vara så tro?

Sofie 5 år sen

Vilka bra tips! Jag använder Redken’s produkter men är dålig med inpackningar. Har tunna och fina hårstrån. Försöker tvätta håret var tredje dag men det är svårt, det blir så himla fettigt, ser verkligen tok smutsigt ut. Gillar inte känslan av torrschampo, tycker det kliar i håret och känns iaf ofräsch, men jag använder det iaf dag tre för att uthärda

Frida 5 år sen

Hej Johanna :) Är så sugen på att göra kebelo på mitt tjocka frissiga hår, skulle vara så skönt att slippa platta var dag. Gör du det på Main? Vad kostar det? Kram

Emma 5 år sen

Hej Johanna! Grymt inlägg! Hur ofta toppar du ditt hår? :)

Susanna 5 år sen

Bara jag men du var ju verkligen skitsnygg i page :)

Annette Nord 5 år sen

Hej Johanna! Tack för alla tips om håret och att få det att växa ut. Nästa gång jag köper schampo/balsam ska jag köpa det du rekommenderade. Nu har jag Pallette, hur står sig det förhållandevis till det andra? Ditt hår är fantastiskt vackert tycker jag. Själv har jag haft slingor “alltid” känns det som, men nu är jag så trött på det. Ska jag gå och lägga i en toning medans jag väntar eller ska jag bara härda :) ut? Tack för en fantastisk peppande och inspirerande blogg! Ha de gott!
Annette

Olivia 5 år sen

Hej!
Jag använder hårinpackning istället för balsam, alltså ungefär var tredje dag då jag tvättar håret. Vad tycker du om att använda det så ofta? :)

Svar på kommentaren:
Maria 5 år sen

Du ska ha balsam efter. Inpackning öppnar upp stråna så du behöver balsam som slutar igen… Man kan inte ersätta balsam med inpackning

Eva 5 år sen

Jag klipper mig ganska oregelbundet. När jag väl gör det så färgar jag samtidigt. Är dålig på att sköta mitt hår som är långt, strax nedanför axlarna, luggen är lika lång som resten, har fint hår, men lagom mycket.. Använder värmeskydd om jag plattar det. Finns det något bra shampo som inte luktar så mycket? Har ont av starka dofter. Har du något märke som du kan rekomendera för mitt självlockiga, fina hår? Har köpt på salong, men som sagt så luktar det för mycket.
Tack för alla tips och din inspiration!!

Ha en härlig dag! Kram

Maria Uusimäki 5 år sen

Vilket bra inlägg! För ca 4 år sedan började jag klippa mig var 10 vecka och har sedan dess märkt stor skillnad på håret! Jag använder schampoo från Forever Living som jag själv är återförsäljare av. Med Aloe vera, som jag tycker ger bra fukt till hår och hårbotten. Däremot är jag dålig på att använda värmeskydd, bättring!!

Ingela 5 år sen

Hej Johanna!
Supertack för tipsen! Ska verkligen göra allt jag kan nu. Efter sjukdom, stress, separation och uttagna extensions är det dags att inse fakta. Jag har superlockigt hår (telefonsladdslockigt) ;) Det är inte långt och mår inte bra nu efter 2 års plattande men det kan bara bli bättre nu. Om man tycker det är lite dyrt att inhandla allt man behöver, vad skall man helst lägga pengarna på? Leave in produkter? Schampo och balsam? Inpackning? Extra tillskott? Jag äter Silica och B-vitamin varje dag. Bra för naglarna och huden också ;)
Kramar!

Malin P 5 år sen

Hej Johanna!

Tack för alla bra tips! I höstas blev jag riktigt skraj då jag tappade massor av mitt hår det blev livlöst och väldigt skört. Jag fick lite smått panik och sökte på tips på nätet på vad jag kunde göra. Jag började äta Priorin samt köpte ett leave in treatment från Redken som heter anti snap. Jag har typiskt nordiskt hår tunt och fint och blekte gärna slingor, fönade ochplattade håret en hel del. Nu försöker jag att bara föna och platta håret då och då mest till helgerna. Duschar varannan till var tredje dag. Jag tror att mitt hårs illamående berodde på ett stressigt år samt att jag genomgick olika fertilitetsbehandlingar.
Klippte håret i höstas i en page och hoppas nu på att få det och växa ut friskt och fint. Tar med mig dina tips och fortsätter ta Priorin. (OBS, Håret mår mycket bättre idag).

Camilla Arvberger 5 år sen

Hej
Jag har kort hår och färgar/ tonar de med Goldwells produkter 3 N och 4 N.
Jag har även nån ljus slinga uppe på, sist jag tonade la jag på koppar guld över de.
Jag håller med dig att de blir ett hårt intryck av de mörka, så min fråga till dig är vad har du för färg just nu,
Från en som har blivit starkare både på ut och insidan. C

Emelie 5 år sen

Tack för en superbra blogg! Jag har jättetjockt hår och tunnar ur håret för att överhuvudtaget trivas med att ha utsläppt hår, annars känns det bara som en ända stor mössa. Har ganska långt hår…men det är så torrt och så fort jag är ute när det är fuktigt tex så blir det direkt frissigt och jag vill bara sätta upp det i en tofs. Har du bra tips på produkter som inte ger volym till håret och som håller det borta från att bli frissigt?

Kram

Svar på kommentaren:
Lisa 5 år sen

Jag har samma problem och har i stort sett bara hittat ett schampo och balsam som passar mitt hår; Lanza healing smooth. Inte jättebilligt men väldigt drygt! :)

Evelinn 5 år sen

Hej! Jag älskar din blogg och man får mycket bra tips. Jag använder moroccanoil serien hydtrating och jag tycker det är jätte bra. Men dock tycker min mamma att det är för dyrt. Men då brukar jag säga man får det man betalar för. Sen så känns det som att det mår bättre och växer mer med moroccanoil.

Stina 5 år sen

Tack för alla tips! :-)
Jag har problem med att mitt hår blir fett fort och vet inte riktigt hur man kan komma till bukt med problemet. Jag har lugg och och det är först och fräna den som blir fet fort, men även underhåret. Ibland när man ska ha tofs så känns det liksom jättefett och fult när underhåret kommer fram på sidorna. Jag tvättar håret varannan dag men redan efter en dag ( och ibland senare samma dag) är håret fett. Jag testade ett schampo som skulle vara bra för detta men set har inte hjälpt, sen läste jag någonstans att man inte ska använda så mycket balsam för att det redan är fet i sig så då började jag att bara ha lite i längderna men märker ingen skillnad där heller. Börjar fundera på om det kan ha med hormonella förändringar att göra . Hur som så är det väldigt frustrerande och jag skulle vara tacksam för lite tips. Tack för en peppande blogg! Kram Stina

Lotta 5 år sen

Hej johanna.
Jag har färgat mitt hår mörkt brunt i flera år men skulle vilja ha det ljusare, samma som du. Vad för kag? Mitt hår är rätt så skört och går av lätt. Kan jag göra ngt själv eller är det avfärgning hos frisör som gäller. Hur lång tid tar isf en sådan och vad kostar det hos er? Jag vet att det finns avfärgning att köpa men att få den rätta färgen på håret sedan måste väl vara svårt? tack för en bra blogg/lotta

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Lotta! Om ditt hår är skört och lätt går av måste du vara försiktig. Absolut inte göra en avfärgning själv. Man behöver luckra upp den gamla färgen, när man har färgat håret mörkt hemma flera år så sitter det ofta ganska hårt. Färgen adderar nämligen om man lägger på färg på redan det som är färgat.

Det är ett avancerat jobb för en duktig frisör och tar flera timmar. Först avfärgar man och det är olika hur snabbt det släpper. Sedan måste man färga in en ny färg/toning eftersom det är mycket gula, röda och oranga pigment som kommer fram.

Man gör det i steg, man kan inte vräka på stark blekning och tro det blir ljus på en gång, svart, mörkbrunt brukar man kunna få upp något/ett par steg första gången. Men det gör ofta stor skillnad. Sedan gör man om det efter några månader. Det kan ta 6-12 månader beroende på hur mycket man ska ljusa upp. Priset är beroende på hur lång hår du har och hur mycket avfärgning/färg/toning man behöver men runt 2000-3000 brukar det landa på.

Men- det brukar blir bra och fint med lite varmare/ljusare om man också kör med bra produkter och bygger upp håret. Gör det precis före vår/sommar så gör solen sitt sen.

KRAM och lycka till!

maria 5 år sen

Hej märks vid klimakteriet nu stor ändring ska
unna mej priorin o h tyvärr inget bra frisör har någon
tips på bra frisör i stockholm tack mvh maria.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Jag har tyvärr inte jättebra koll i Sthlm, kanske bättre du frågar dina vänner mm som bor där?

Priorin är bra!

Kram Johanna

Annicka 5 år sen

Jag har mago hair extensions (http://www.solidhair.se/frisor/mago-hair)
Jag visade det för dig Johanna när du hade din bloppis i Gbg. Man knyter i sitt eget hår. Smidigt och sliter inte på mitt tunna hår.
Numera använder jag frisör schampo, balsam, inpackning. Tvättar varannan dag. Använder hårolja, rooth lift, värmeskydd och hårspray allt från frisörsalong. Verkligen en superstor skillnad på produkter.
Dock växer inte mitt hår så fort som jag önskat och har tunt platt lite tråkigt hår. Är super fint när jag precis har fixat det (innan jag hade förlängning) men efter 1 tim. så är det trist och menlöst. Hänger i tesar om jag har plattat det och lockarna faller ur om jag har använt min kontång. Tips?
För tanken är att inte ha förlängning längre efter denna omgången, har haft det 4 eller 5 gånger nu.
Ska nog införskaffa Joicos K-Pak och se om det kan stärka upp.

Få väl boka en tid när vi är i Gbg nästa gång så får du ge mig tips. :)

Ha en underbar dag!
Kram från ett soligt Skåne

Gunilla Johansson 5 år sen

Tusen tack för alla bra tips. Har aldrig testat något från Joicos men det ska jag göra nu. Kram från ett vintrigt Skåne.

helene 5 år sen

Tycker du var superfin i den frisyren Johanna men finare i varmare ton som du har idag.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack söta!

Eftersom jag har extremt lockigt och frissigt så blir det ännu värre när det blir kort… så dessa bilder är när jag plattat det. Och det tog tid. ;)

Vill man inte ha sitt krusiga och burriga hår är det bättre med längre och tyngd i det samt mindre uppklippt. Nu trivs jag jättebra!

Färgen stämmer. Mörkt är svårt…

Kram!

Annica 5 år sen

Jag har haft extensions i två år, vårdar det bra och mitt hår växer så det knakar, inte alls slitet när jag tar ut dom. Mitt hår har snarare blivit bättre.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Du har tur ;) Grattis!

DeMarkey 5 år sen

Grymt fint hår du har! Jag har själv haft fint men efter graviditerna så dog det. Nu kämpar jag för att få fint och långt igen. Klipper mig för ofta antar jag, för det växer inte. Ska prova den Joicos K-Pak , du tipsar om, får se om det hjälper lite.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tack! Ja, jag har fått min pappas tjocka hår men det krävs också mycket jobb.

Kram!

Sanna 5 år sen

Hej!

Kan inte du lägga ut bilder vilket schampoo och balsam ni använder jag vill också ha långt å fint hår. Och även på produkter ni använder. Kan också lägga ut och skriva om andra produkter du använder till ansiktet. parfymer osv..
Tack för en jättebra blogg.
Sanna

L 5 år sen

Vad har du för tips för mig, jag är kanske lite udda idagens samhälle men jag har aldrig färgat håret! Eller gjort ngt annat. Bara naturligt i alla år. Vad ska jag använda för schampo? Jag har tjockt och starkt hår, rödlätt med lite självfall.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Härligt med rödlätt! Det är så fint så jag förstår att du inte färgat det. Gör inte det heller. :)

Köp ett schampo och balsam med fukt eftersom du är lite självlockig, då behöver man mer fukt.
kram!

LottaF71 5 år sen

Hej!

Kul med ett “hår” inlägg :).

Jag är en av de som har tunna fina hårstrån och kämpat med att få det långt länge. Går var 10 vecka ca till frisören, färgar och toppar det. DÅ jag tidigare blekte mycket har vi gått till att färga det blont istället och det fungerar super bra :). Jag har fått SÅ mycket bättre kvalitet på håret. Jag tvättar håret endast 2 – 3 ggr/ vecka och äter vitamintillskott för håret. Min frisör märker skillnad varje gång jag kommer dit :). Använder också Joico Schampo och balsam (det guldiga). Suveränt!

Tack för en bra blogg :). Läser varje dag!
Kram Lotta <3

Lotta från Sundsvall 5 år sen

Hej, och tack för ett superbra inlägg om hårvård! Vad har du för färg i ditt hår nu? Tonar, färgar eller slingar du? Ha det bra!

Marie-Louise 5 år sen

Dottern försöker få håret att växa men vad gör vi åt de gröna (!) nyanserna som blir på hennes solblekta överhår? Vi har egen brunn…:(

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Oj oj, du måste köpa ett utrensningsschampo. Ett bra från en salong. K-Pak har även där ett grymt bra.
Är det grönt ska hon även akta sig för blekning för det kan bli en kemisk reaktion och börja koka.

Kör hon med utrensningsschampo ett par ggr i veckan kommer det bli bättre!
Vet inte om hon är liten, men går hon i skolan är det smart att tvätta håret på andra ställen än sitt egna hemma då och då.

Kram!

Ps många som vill veta just om grönt hår så det kommer ett inlägg om det också.

Helen 5 år sen

Hair Bell ska det ju vara naturligtvis

Helen 5 år sen

Vad tycker du om schampo och balsam kittet Hair Bel?
Kan du skriva om det i ett blogginlägg ☺
Hälsningar
Helen

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Kan tyvärr inte skriva om det för jag har ingen aning om hur dom funkar tyvärr.

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Innehåller annonslänkar  Nu är vi hemma efter en vecka ute med båten, de sista dagarna har vi varit på mysiga Gullholmen, en underbar skärgårdsö som ligger bara 10 minuter med färja från…