• 2015-02-22, 16:34
  • 15

Har ni en skön söndag? Vi sov länge och har varit uppe på berget och tagit en första tur på våra nya längdskidor. Älskar den träningen! Vi håller på med lite fix idag, har precis klippt Janne och han har även satt ihop Lisa-Maries nya byrå så hon får ordning på alla kläder i sitt rum.

Jag vill bara skynda mig in här för att ge er ett nytt recept på Chokladbollar vi gjorde efter maten förut. Nu testade jag ett annat recept och tog lite vad som fanns hemma. Perfekt nyttigt “godis” istället för allt med socker i. För hur går det med #godisstopp? 3 veckor nu! Jag har inte ätit något med socker, varken fika, dessert eller godis. -2 kg på vågen och det är allt från jul som skulle bort. Efter den här månaden ska jag försöka strunta i godiset även på helgen, jag vet ju att om jag börjar är det svårt att sluta…

Åh vänner, ni måste verkligen göra dessa. Jag köper alltid krav, även smaken blir så mycket bättre.

DSC_0015

Det är skillnad på kokos och kokos om man köper kvalite. Inte många kronor dyrare.

Chokladbollar 10-12 st 

12 st Dadlar, färska urkärnade- Mixa med stavmixer

1 dl mandelmjöl

1/2 dl grovhackade hasselnötter

1 msk kokosolja

1 msk kakao (gott även med mindre om man vill)

Nypa vaniljpulver efter smak

1 msk starkt kaffe

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0010

DSC_0017

DSC_0027

Galet goda…….!

Vi hörs lite senare, jag och Marilyn ska ner till gymmet och sedan presenteras vinnaren i Clarks tävlingen.

Kram

 

2015-02-22 Hälsa, Recept , ,

Kommentarer

Stina 6 år sen

Nu har jag äntligen testat ditt recept på chokladbollar. Var skeptisk till att börja med, men de blev supergoda. Sa inget till min fyraåring om att det var nytt recept, men han sa direkt att de här var en miljon goda och de vanliga 99 000….

Maria 6 år sen

Men jösses vad gooooda:) Hela familjen gillar dem. Får gömma några eller baka i smyg, annars får jag inga själv!!! Trevlig kväll!
Maria

Marica 6 år sen

Hej Johanna! Gjorde chokladbollarna ikväll och de gjorde succé både hos mig och hos min pojkvän (som är lite skeptisk mot nyttigare godis haha!) Jag hittar dock inte färska urkärnade dadlar som är ekologiska! Vilken sort köper du?
Kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

ÅH vad roligt! Visst är det gott :))

Jag köper dom Krav på coop extra i lösvikt. Man får ta ur kärnan själv… helt fantastiskt goda!
kram Johanna

Maria Högberg 6 år sen

Mumsigt ! Du har säkert koll på detta men jag måste tipsa om fantastiska Ekobutiken Fram i Göteborg. En butik finns i Haga och en i Linne’ Dom säljer bla världens godaste dadlar ekologiska såklart o i lösvikt så man kan plocka så många som man önskar ! De har oxå himmelskt goda gojibär doppade i raw cacao. Besök Fram om du inte gjort det tidigare !

Kerstin 6 år sen

Måste testa! Låter inte så gott med dadlar men som sagt ska prova. Precis som du säger med kvalite på kokos är det samma sak med kakao. Heelt sjukt vad god den är som jag köper- dyrare men oj vad mycket godare allt blir!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ja!! Dadlar är så gott. Köp Krav, dom är mycket godare.

kram

Sofie.L 6 år sen

Mums! Måste göra i morgon ;)

Agneta 6 år sen

Åhh ser jättegott ut:) tack:))

Nidzara Zejnelagic 6 år sen

Så goda tack bästa Johanna för alla fina recept jag gjorde de direkt alla mina familj älskar de.Ha en bra kväll. Jag älskar dig verkligen du gör mina dagar bättre

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Har ni en skön söndag? Vilken fin välgörenhetsmiddag på Lindholmen vi var på igår, ni kan se filmer på min instastorie, klicka på min profilbild på instagram kommer man dit. Johanna Toftby…

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…