• 2015-02-23, 22:06
  • 16

Vad är det med dålig service på restauranger eller i butiker? Eller också är det ingen service alls. Förra helgen när vi var i Malmö och skulle gå ut och äta hade vi ingen aning om vart vi skulle gå men vi gick till ett ställe som såg trevligt ut. Kön växte och alla stod ute och huttrade vid skylten där man skulle vänta på hovmästaren. Paret som stod framför oss verkade som om dom hade stått en stund och började tröttna. Till slut gick vi därifrån.

Där var det inte ens dålig service, där var det ingen service alls. Jag tycker man åtminstone tittar, ger en blick åt gästerna som väntar att “vi kommer snart”. Säger hej i alla fall. Men nop. Nästa ställe, Jospers restaurang var det helt tvärtemot. Vilket ställe! Bra hela vägen.

Oftast är det bra service men ibland fattar jag inte. Alla kan ha dåliga dagar. Det kan vara stressigt, kaos med folk. Det är inte det jag menar utan det där nonchalanta, släpar benen efter sig och helst vill stänga. Tänk om man tex sällan är ute, har skaffat barnvakt och får dåligt bemötande eller usel mat. Man går inte tillbaka. För det är så svårt att ge det stället en andra chans.

Hade jag varit krögare och haft personal som inte bryr sig om gästerna hade den personalen fått gå direkt.

Bilden ovan har inget att göra med veckans krönika som ni hittar i GT HÄR. 

Även i butiker. Vissa tjurkärringar som knappt vill hälsa, några som det står i pannan- JAG HATAR att jobba här, vill helst inte ha kunder alls. Man känner sig nästan besvärad som kund för att man gick in i butiken.

Sedan finns det helt underbara människor. Ex all personal på Coop Extra i Skövde. Dom är helt fantastiska. Alltid glada, alltid pigga och alerta. Positiv energi i hela butiken. Tjejerna på lilla söta butiken Kaffe Record. Alltid super! Den yngre killen på Hennings i Skövde. Sprudlandes glad. Även några på Willys samt deras ägare i Skövde. Stort leende och jag ser att dom tar väl hand om kunderna. Mycket äldre som handlar och får fin hjälp.
Restaurang Caleo i Gbg. Alltid, varje gång lika trevlig personal. Trevlig service från början till slut. Även Farellis, Bee bar. Personalen på Hedens guld, vi har varit där flera gånger nu. Superproffs. Man kan nämna så många bra ställen som är värda att nämnas och jag ska försöka komma ihåg att tipsa er på flera ställen som vi ofta går tillbaka till.

Heja er som ger det där lilla extra så att man vill komma tillbaka om och om igen.

Dags att fixa ordning här, körde ett Bodypass på Gymmet med Marilyn så nu är vi lagom trötta och mosiga. =)

kram Johanna

 

 

 

 

 

 

2015-02-23 Krönikor, Mitt liv

Kommentarer

Morsan 6 år sen

Hej söta Johanna. Du har helt rätt, har själv

Karin 6 år sen

Åh johanna måste bara få fråga. Hoppas du har tid att svara ;-) men den jackan, den rosa. Den du hade i det tidigare inlägget. Är den bra/användbar? Är så sugen på en liknande jacka och den är så snygg. Ser att du haft den både i spring och skidspåret :-)
Kram!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Den är SUPER!! Skynda dig skaffa den, jag har en i S. Älskar den och det säger jag inte bara för att jag visar upp den här.
Du kommer bli nöjd.

kramar Johanna

Karin 6 år sen

Åh tack för svar :-) Men den du använder på många kort, är det den som har en turkos “cirkel” på baksidan??

Minna 6 år sen

Håller med, Jopers i Malmö superbra. Rekommenderar även Drumbar på Lilla Torg , god mat, stort utbud på ölsorter , fanatisk personal. I Göteborg finns Radisson blue river hotel och nääs fabriker,och….givetvis Bee bar, Personalen, maten toppen på alla ställen!!!! Visst finns det många fler, men dessa är mina favoriter. Och får man dålig sevice ngnstanns, antingen går man eller aldrig mer gå dit igen. Lägger mer än gärna mer pengar på ett ställe där man vet att man är nöjd med allt. Kram

Agneta 6 år sen

Eller om man beställer kläder och inte får lämna tillbaka när det går sönder efter några dagar. Skitkvalite. Ingen nämd ingen glömd…..

maria 6 år sen

Håller med är man på sitt jobb så är man i sitt esse o
får knipa igen om dom haft en dålig dag. Annuvärre som
j blivit utsatt på akuten fullt m perdonal nägra patiener
o ligger m inflammerad gallblåda o ingen varken ser eller
frågar hur msn mår hände även när j hade njursten
det är hemskt. Kommer alltid ångrs att j inte anmälde
kanske gör det o så ont så jag kan skrika
kära johanna ha en fin dag o gå från såna ställen som
ej ser kunden kramis fr maria.

Victoria 6 år sen

Visst är det tråkigt med dålig service… kan förstöra vilken dag eller kväll som helst. Borde vara så mycket roligare att jobba i en restaurang eller affär och vara serviceminded. //Victoria

Lena 6 år sen

Sen finns det bra och dåliga hotell också!? Du bodde förr på ett hotell i Stockholm som gav dig superbra service speciellt kväll och natt ;) Eller hur Johanna?
Kram / Lena (nattisen)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

SÅ KLART finisen! Minns alla skratt! Men det är ju längesen och nu jobbar du inte kvar ju ;)
Kram!

eva 6 år sen

Blev inte den röda mattan utrullad? Hahahaha

Svar på kommentaren:
maria 6 år sen

Säger du tills du själv blir drabbad o får se hur det känns!!!

K 6 år sen

Håller med dig, fast själv har jag fått riktig skitservice både på Farrellis och Dorsia när jag varit o hälsat på i Götet. Så ingen bra reklam för mig i alla fall..

Svar på kommentaren:
Linda 6 år sen

Dorsia…. inge bra.

Sofie.L 6 år sen

Sant! Finns några man aldrig går tillbaka till. :/

Malin 6 år sen

Håller med dig till fullo för inte tala om de oproffdiga bemötande jag fick på fanny Michel i Haga. Sen kommer man till flash super trevliga och restaurang lilla london,

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…