ANNONS

Frissigt hår och här kommer mina bästa tips

/
DSC_0145-720x478

Har du frissigt eller torrt hår? Då ska jag ge er mina bästa tips. Jag har nämligen också ett förfärligt frissigt och jobbigt hår. När jag var yngre hade jag blankt, tjockt guldblondt hår. Men barn har ofta den där blanka, vackra kvalitén sedan händer det något antingen i tonåren eller också tex efter du fött barn. Där är det ganska vanligt att man helt plötsligt får en helt ny kalufs. Håret kan också förändras vid sjukdomar, stress och annat som kommer inifrån.
Många som har fina, tunna hårstrån som gör allt för att då den där volymen, burret vet kanske inte vilket jobb det ligger bakom ett stort och kraftigt hår. Sedan vet jag att det man inte har, det vill man ha. Min dröm när jag var yngre var att bli av med mitt megatjocka hår och få sånt där platt, tunt och rakt hår. Det vill jag inte idag för det finns bra grejer. Även för er som har tunt hår. Det viktiga är att man anpassar sig till just sitt hår så kommer det bli mer lättskött.


Om vi börjar med frisset.
Gener styr mycket, även  behandlingar, årstider mm.
Kalla luften ute och varma, torra inomhus gör att våra hår blir mer statiska och elektriska. Det man kan göra är att använda serum på toppar och längder eller en olja som ”lugnar ner håret”. Det hjälper även att gå och klippa topparna regelbundet då frissigt hår är mer skört och lätt kan dela sig.
Du kan också ha frissigt och flygig hår i din kvalité och då krävs det bra produkter som ”tar ner frisset”. Det är inte det bästa att inte ha någon produkt i ditt hår. Det kan vara det sämsta. Gå till en frisör, visa vad du har för kvalite. Köp en bra lugnande kräm, olja och naturligtvis bra schampo, balsam och inpackning. Det är grunden. Har du tjockt, grovt behöver du ofta en annan kräm än den som kanske har fint och tunt.

20140615-143221-52341092-670x893

Tvätta inte hårt med inpackning varje gång. Det tynger och gör det bara flygigt och statiskt.
Har man behandlat hår, plattar eller lockar ofta är det bra om man ger håret en riktig fuktboost och även bekämpar frisset-det gör jättemycket och ni kommer märka stor skillnad.


Mitt bästa tips är Joico fuktbomb Hydrator som är en grym inpackning för ge maximalt med fukt. Även Kevin Murphy har en bra serie för torrt och frissigt hår.

20140113-150335-720x960

59-528_11

20140615-144106-52866130

1. Tvätta håret med rätt produkter för just din kvalité.
2. Föna håret kan göra det större. Skippa helst den om du inte måste föna ner småhåren försiktigt.
3. Fukt, fukt, fukt. Den här årstiden gör det torra håret ännu värre och mer friss. Fuktbomba så blir det bättre.
4. Inpackning en gång i veckan.
5. Klipp topparna. Kluvna toppar gör frisset värre.
6. Var försiktig med blekning. Skonsam toning är bättre för friss.
7. Var rädd om håret. Var försiktig med värmeverktyg. Locka, platta varje dag kommer göra ditt hår ännu frissigare tyvärr.
8. Rör så lite som möjligt i håret. Krama ur vattnet. Ta i en lugnande kräm. Låt självtorka, skaka inte runt håret. Burrigt hår blir värre ju mer du rör i det.
9. Föna inte upp och ner som många tror är det bästa.
10. Tvätta inte håret för ofta.
Ni frågar ofta hur jag gör när jag tränar, om jag tvättar håret varje gång. Nej, då skulle mitt hår vara katastrof. Jag planerar däremot. Tränar jag hårt tex på kvällen och det är lite svettigt planerar jag in träning på morgonen dagen efter. Alltså, jag sätter upp håret på kvällen och duschar eller också sköljer av det och har balsam. Dagen därpå när jag har tränat tvättar jag det.  Man måste planera även här. Håret  blir extra torrt av att tvätta ofta, ta hellre torrschampo. Ett hår som är lockigt är oftast väldigt torrt. Tvättar du det då varje dag blir det bara värre.
Frågor om friss och burrigt hår? Skriv så ska jag försöka hjälpa er.
Jag tvättar håret var tredje dag ibland var fjärde. Använder alltid K-Pak eller fuktserien från Joico. Tar alltid i serum eller en lugnande kräm tex Smoothing balm när det är handukstorkat. Fönar nästan aldrig. När det är torrt plattar jag det väldigt försiktigt på överhåret, dagen efter brukar håret vara som bäst och är mer lugnt. När det är torrt tar jag en olja på längderna.


Kram, idag är jag hela dagen på Main och jobbar. Ska bli så kul!

27
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00