• 2015-02-28, 15:37
  • 16

Dagen D är här! I en månad har jag kört GT:s kampanj #godisstopp och det är tusentals som hängde på!  Vad duktiga alla är och visst går det lättare efter ett tag? Jag har egentligen inte ätit mycket sött innan men helgerna har jag ätit tex någon dessert och dyker gärna ner i en stor godispåse på fredagskvällen.

Två veckor tog det innan jag glömde av godiset helt. Julfrosseriet gjorde att jag ville frossa loss på helgerna så den här kampanjen var perfekt. Vi äter overkligt mycket sött i Sverige och jag tycker vi borde vara mer för nyttiga alternativ speciellt för våra barn. Tänk på alla sjukdomar. Fetma tex ökar risken för diabetes mm och barn och ungdomar borde inte få vara kraftigt överviktiga. Jag menar, farlig fetma. Det är vi vuxna som har det ansvaret. Inte barnen.

FullSizeRender-7

Lagom är bäst men just kampanjer och utmaningar kan hjälpa många att ta tag i ett hälsosammare liv, både kost och träning.

Här i GT/Expressen kan ni läsa mer om #godisstopp.

Jag är osäker om jag vågar prova något nu när det gått en månad. Jag har inte tagit en endaste kakbit, ingen dessert varken chips eller godis. Skum känsla i början men det har gått väldigt bra. Jag gillar utmaningar och kampanjer för man kämpar tillsammans.

För att ha något lite extra gott till helgen har jag gjort chokladbollarna med olika recept några gånger. ÅH himmel vad goda dom blir. Jag köper ekologisk kakao, alla ingredienser är krav och det blir fin smak. Receptet på dom senaste med mandelmjöl och hackade nötter hittar du HÄR. 

DSC_0179

DSC_0186

Igår em åkte jag och Janne upp till Sthlm och hade med lite gott färdgodis på vägen upp. Bilder från kvällen när vi käkade middag med våra vänner Magnus och Mats kommer i nästa inlägg.

Hoppas ni får en fin lördag! Kram från oss

2015-02-28 Hälsa, Recept , ,

Kommentarer

emma 6 år sen

Jag gör cokladbollarna nu i skrivandes stund! OMG så goa! Min dotter rullar o jag äter ;) haha!
Mina dadlarna med stavmixern men mixern klara knappt det. Blev varm o dadlarna blev fastna o gegga sig! Tips på hur man gör det enklare?
Ha en skön lördag.
Kram

Svar på kommentaren:
Kristina 6 år sen

Jag blandar allt i matberedare. Blir superbra. Bollarna blir också goda av att förvaras i frysen.

Ingmarie 6 år sen

Hej!
Du säger du har slutat med godis och desserter men vad räknas chokladbollarna som?

Barbro 6 år sen

Håller med Anna en vit månad var vad jag också tänkte på. Bubbel är gott men kanske svårare för en del. Allt med måtta är MIN filosofi.

ramona 6 år sen

God morgon <3 Älskar dom där små goda bollarna. Måste göra sådana igen. Blir jag riktigt sötsugen räcker det med en sådan sen är det borta.
Kram fina Johanna och ha en toppen dag, tänk 1 mars idag <3 Mot våren ;)

Anna 6 år sen

Känns som det är dags för en vit månad nu. Alkohol är ju inte heller bra för våra kroppar. Tror att det kan vara svårare för många att vara utan..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Absolut, vi får ber GT fixa det. Men detta var en godiskampanj just för svenskar äter MEST godis i hela världen. Galet skrämmande.

kram Johanna

Anna 6 år sen

Men vi som läser din blogg kan ju ha en egen kampanj:) Ny månad idag..

katja 6 år sen

Hej!
Jag läste att du omskolat dig till frisör, trodde du alltid varit frisör med din passion för ditt jobb :) Läste också att du varit sjukskriven förut pga värk? Jag undrar hur du tog dig igenom detta och kommit så långt som du är nu? Många kvinnor sliter och är långtidssjukskrivna och utbrända…
Trevlig kväll!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Jag har även haft fördelen att även jobbat med musik. Underbart!
Sjukskriven på grund av värk? Mer än vad jag visste själv ;)

Däremot panikångest för va 14 år sedan som jag skrivit om mycket.
Träning och kost gjorde att jag kom tillbaka fullt frisk. :)
kram Johanna

Camilla 6 år sen

Jag tappar mkt hår (äter rätt,samt både vitaminer o mediciner) så det är stressrelaterad -samt har tunt “fint” platt hår. Jag behöver schampo balsam inpackning o säkert något mer i produktväg- vad skulle du rekommendera? Söker något som stärker håret o ger det VOLYM o växer har för övrigt mkt torr hårbotten – snälla hjälp!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Nu har jag skrivit om frissigt hår och nästa hårinlägg kommer handla om just volym och fina, skandinaviska hår.
Kommer!

kram

Camilla 6 år sen

Perfekt så bra – tack, det ser jag fram emot

Nella 6 år sen

Tack för en fantastiskt finn blogg !

http://www.nattstad.se/gratis_drottning

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack söta!! kram

Agneta 6 år sen

Väldigt goda! Gjorde dom när du lade ut recept förra veckan!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Finns det något godare än nygjorda chokladbollar? Kommer på mig ibland att säga N-bollar men det är ju totalt förbjudet. Men när det är sen gammalt är det svårt ibland. Men gud…