• 2015-03-16, 13:57
  • 16

Grönkål är något utav det nyttigaste vi kan äta. Det en kalorisnål grönsak som är fullproppad med vitaminer och mineraler. Den hjälper dig tex att gå ner i vikt, den kan lindra artrit, inflammationer och kan även förebygga cancer. Den är en supergrönsak som vi borde äta mer av!

HÄR kan du läsa mer.

Eftersom den dock är lite speciell i sin smak har jag ibland svårt att äta den. Fast jag ändå vill för den både mättar och är en vitaminbomb för kroppen. Jag har gjort chips men det är också svårt att äta mycket av. Därför ska jag göra smoothie några gånger i veckan och testade första idag.

Smoothie är fantastiskt tycker jag, det finns massor och jag har fått en bok med roliga och nyttiga recept av mamma. Vissa ändrar jag efter fått tips från henne och pröva även mycket själv. Jag ska lägga upp här inne några gånger i veckan för jag tror många skulle kunna tex skippa mackorna, sockerflingorna mm på frukost och istället bli mätta av en god och nyttig smoothie. Ägg äter jag nästan varje dag, men när man kört det under många månader behöver man variation. Fröbröd tex är också grymt, men jag är lite sån att om jag äter någon slags smörgås även fast den är nyttig vill jag ha en macka ännu mer. Därför försöker jag undvika det helt förutom på helgen. Tänk på när det gäller både dieter, kostråd mm. Vi är alla olika. Det finns inte en enda mall som passar alla. Det lärde vi oss och pratade mycket om när vi gick kostdelen under andra PT delen förra året. Man behöver inte äta “ren frukostmat” tex på morgonen. Vem har bestämt det? Jag kan ibland ta räkor och avocado, som en liten sallad tex. Ibland kan jag ta några skivor lax mm.

Med råd och tips kan man istället hitta det som passar för just dig. Åse 56 kilo tex har många bra recept om du vill viktminska. Hon har dels erfarenhet, sedan fått tusentals genom sin kunskap att få många komma igång med en bättre kost och därmed går ner i vikt på rätt sätt. Det finns inga genvägar och ju mer du tex tränar desto mer energi behöver du. Men det är viktigt att du får i dig rätt energi. Vi vill också hålla oss friska, inte bara går ner i vikt.

DSC_0248

Nu till dagens smoothie.

Jag tog lite av vad jag hade hemma och köpte grönkål på vägen hem från morgonrundan. Före rundan tog jag en kaffe och några nötter som energi. 

Grön smoothie som mättar och ger dig en kickstart 

En hand grönkål

1 pressad citron  

1 tsk psylliumfröskal (Har du inte det hemma kör ändå)

1 msk linfrö /(Omega-3)

Lite honung om du vill ha sötare smak.

Mixa ihop allt ordentligt, tillsätt vatten så mycket som du vill. Jag vill inte den är för tjock, då går den inte ner. Lagom konsistens och jag drack upp hela utan problem. Citron och honung var super och tog bort mycket av grönkålssmaken.

DSC_0250

DSC_0241

DSC_0260

Absolut inte lika osmaklig som den ser ut. Jag blev proppmätt och står mig till middagen som blir lax i eftermiddag. Ska köra ett träningspass på gymmet ikväll och måste planera maten ordentligt.

Där i mellan tar jag 1 ägg som mellanmål och 1 nyttig chokladboll med energi jag gjorde igår. Kaffe också förstås.

Bild 2015-03-16 kl. 13.22 #4

Mums!

 

2015-03-16 Hälsa, Recept ,

Kommentarer

maria g 6 år sen

Hej du skulle kunna skriva en bok med tex recept
hårtips o funderingar j skulle köpa den mvh maria.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Vem vet ;)

Kram Johanna

Emma 6 år sen

Hej!
Har en fråga angående mössorna.
Finns det några militär kamouflage mössor kvar eller är det bara nya mönster och färger nu?
Tack för svar!
Mvh,
Emma

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kanske, kanske det kan finnas någon camo kvar annars blå och rosa som precis kommit.

Kollar upp!

Kram

Lina 6 år sen

Hej

Hur låter magen efter grönkålssmoothien ;-)
Tack för en bra blogg!
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Jag kanske har en tålig mage för den var precis som vanligt och inget konstigt :)
kram Johann

Margareta 6 år sen

Hej Johanna. Som du vet är jag alltid inne O läser din blogg. Har några frågor var du köper psylliumfröskal O cocosolja. O och om man kan köpa slim gum på rabatt Har blivit beroende av dom. Hej Margareta kramis

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Hej Margareta!

slim gum finns nu för kampanjpris hos MMsports så gå in på deras hemsida!

Psylliukfröskal finns i alla hälsokostbutiker, kan även finna hos mmsports. Jag har alltid hollistic för dom har “rena” grejer.

Även kokosoljan.

Kram Johanna

Agneta 6 år sen

Hej. Snygg färg på ditt hår ngt ljusare. Ha en fin kväll

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack snälla! Ja, något ljusare är det. Gillar också den färgen, det blir inte “så hårt mot ansiktet” och en mjukare känsla.

kram johanna

Ylva 6 år sen

Hej!

Här kommer familjens favorecept på grön smoothie, kan säker ha grönkål istället för spenat om man vill.

Detta recept ger en full mixerbringare strax över en liter, kan stå i kylen ett par dagar och kan även frysas.

En näve spenat
2 avokado
5 cm ingefära eller mer efter smak, jag tar säkert 10 cm..gott när det är starkt.
2-3 dl äppeljuice ekologisk el hemmagjord i centrifug
3-4 dl vatten
3 st lime, skär ut köttet från klyftorna
1/4 broccolihuvud eller mer

Mixa allt

Har även slängt i vetegräs el dyligt pulver och kokosfett om man så vill.

Späd med vatten eller juice efter smak om den blir för tjock.

Denna är verkligen god.

Lycka till!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Åh tack snälla!! Ska testa den =)
Verkar super!!

kram Johanna

Madeleine 6 år sen

Recept på smoothie vore kul, dricker det själv ofta, men lätt att man snöar in sig på samma.

Madeleine

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Absolut, visst är det så. Vi kan ju dela med oss här inne!

kramar Johanna

Lotte 6 år sen

Jag tycker de gröna drinkarna ser SÅ goda ut men jag har aldrig testat någon… Grönkål har jag inte ens smakat någongång. Går det göra i en vanlig blender-mixer? Eller det är avancerat?

http://lotte4.blogspot.se

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Grönkål ÄR super!

Går absolut att göra i en vanlig mixer. Jag har en sån och det blir jättebra.
Lycka till!

kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Janne har hjälpt mig att skriva denna text: Tack alla underbara läsare för alla hälsningar och förlåt att jag inte orkat berätta mer. Trots att detta varit några av de tuffaste dygn…

Hej från sjukhussängen på Calanderska! Idag har jag opererats och just nu känns det som om jag blivit överkörd av en ångvält. Det har varit ett tufft år och de sista veckorna…