ANNONS
Integritet på Tailsweep

Grön smoothie till frukost är en riktig kickstart

/

Grönkål är något utav det nyttigaste vi kan äta. Det en kalorisnål grönsak som är fullproppad med vitaminer och mineraler. Den hjälper dig tex att gå ner i vikt, den kan lindra artrit, inflammationer och kan även förebygga cancer. Den är en supergrönsak som vi borde äta mer av!
HÄR kan du läsa mer.
Eftersom den dock är lite speciell i sin smak har jag ibland svårt att äta den. Fast jag ändå vill för den både mättar och är en vitaminbomb för kroppen. Jag har gjort chips men det är också svårt att äta mycket av. Därför ska jag göra smoothie några gånger i veckan och testade första idag.
Smoothie är fantastiskt tycker jag, det finns massor och jag har fått en bok med roliga och nyttiga recept av mamma. Vissa ändrar jag efter fått tips från henne och pröva även mycket själv. Jag ska lägga upp här inne några gånger i veckan för jag tror många skulle kunna tex skippa mackorna, sockerflingorna mm på frukost och istället bli mätta av en god och nyttig smoothie.

Ägg äter jag nästan varje dag, men när man kört det under många månader behöver man variation. Fröbröd tex är också grymt, men jag är lite sån att om jag äter någon slags smörgås även fast den är nyttig vill jag ha en macka ännu mer. Därför försöker jag undvika det helt förutom på helgen. Tänk på när det gäller både dieter, kostråd mm. Vi är alla olika. Det finns inte en enda mall som passar alla. Det lärde vi oss och pratade mycket om när vi gick kostdelen under andra PT delen förra året. Man behöver inte äta ”ren frukostmat” tex på morgonen. Vem har bestämt det? Jag kan ibland ta räkor och avocado, som en liten sallad tex. Ibland kan jag ta några skivor lax mm.
Med råd och tips kan man istället hitta det som passar för just dig. Åse 56 kilo tex har många bra recept om du vill viktminska. Hon har dels erfarenhet, sedan fått tusentals genom sin kunskap att få många komma igång med en bättre kost och därmed går ner i vikt på rätt sätt. Det finns inga genvägar och ju mer du tex tränar desto mer energi behöver du. Men det är viktigt att du får i dig rätt energi. Vi vill också hålla oss friska, inte bara går ner i vikt.


Nu till dagens smoothie.
Jag tog lite av vad jag hade hemma och köpte grönkål på vägen hem från morgonrundan. Före rundan tog jag en kaffe och några nötter som energi. 
Grön smoothie som mättar och ger dig en kickstart 
En hand grönkål
1 pressad citron  
1 tsk psylliumfröskal (Har du inte det hemma kör ändå)
1 msk linfrö /(Omega-3)
Lite honung om du vill ha sötare smak.
Mixa ihop allt ordentligt, tillsätt vatten så mycket som du vill. Jag vill inte den är för tjock, då går den inte ner. Lagom konsistens och jag drack upp hela utan problem. Citron och honung var super och tog bort mycket av grönkålssmaken.
Absolut inte lika osmaklig som den ser ut. Jag blev proppmätt och står mig till middagen som blir lax i eftermiddag. Ska köra ett träningspass på gymmet ikväll och måste planera maten ordentligt.
Där i mellan tar jag 1 ägg som mellanmål och 1 nyttig chokladboll med energi jag gjorde igår. Kaffe också förstås.


Mums!

16
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00