• 2015-03-19, 15:14
  • 11

Gillar ni kokos och mango? Smaken får dig att längta ännu mer till sandstranden men snart är vi där. Den här sommardrinken måste ni testa. Dessutom- fullt med nyttiga saker för kroppen. Den slår dom flesta smoothies jag gjort men det är också för jag är löjligt förtjust i kokos.

DSC_0028

Jag drack den efter en pw runda i morse och den blev min frukost. Kokosmjölken lägger sig som bomull i magen och du står dig långt fram till lunch. Smoothie tycker jag är fantastiskt att variera med både som frukost, lunch eller mellanmål. Man kan ju ta precis vad som helst.

Här kommer receptet.

Somrig smoothie med kokos och Mango!

1 dl kokosmjölk

2 dl fryst mango i bitar (Antioxididanter)

1 msk kokosolja (alt hampaolja som är super el linfröolja.)  Oljan smörjer hela kroppen inifrån och ut.

Lite riven ingefära

2 tsk nyponmjöl (super för lederna och inflamationshämmande.

1 tsk gurkmeja

Mixa ihop allt. Späd med lite kallt vatten om du tycker den blir för tjock.

Jag rostade lite kokosflingor och strödde på.

SÅ god!

DSC_0024

Jag tycker maten och det vi stoppar i oss ska smaka gott, se gott ut och framförallt- Vi vill få i oss näring. Vi vill bli mätta och inte gå och vara småhungriga. Är du trött på dina kokta ägg till frukost är en god smoothie perfekt. Tränar du mycket är en smoothie också super direkt efter ett pass. Jag brukar göra en kanna ibland och ha i kylen några dagar.

Bon apetit!

Ps. Har ett fantastiskt inlägg från Kristian Thimberg som är Annicas fina man. Kommer här snart.  <3

2015-03-19 Recept

Kommentarer

Sabina 6 år sen

Så gott det lät :)) men var köper man nyponmjöl?

Carina H 6 år sen

Hej.
Jag undrar om kvarg?? vad och kan man göra för något med det? äta som vanligt typ yoghurt eller fixa till något annat. och hur nyttig är den?? Vore tacksam för svar.
Tack på förhand

Kerstin 6 år sen

Hej Johanna.
Stort tack för din härliga blogg! Och dina härliga recept! Maken köpte färska dadlar häromdagen på min begäran- men efter att smakat dem var vi inte taggade på att göra “dina chokladbollar”. Trodde verkligen inte att de skulle bli goda även om jag iof har stor tilltro till dig. Så idag fick jag hjälp av min yngsta dotter att göra dem. Hon var också skeptisk- men sååå goda dem var! Storasyster hade kompis hemma och alla barnen gjorde tummen upp och även maken som kom hem lite senare. Har gjort andra recept från dig förut men inte tackat tror jag!
Ska prova din smoothie också då jag älskar kokos!
Tack Johanna!

Sara 6 år sen

Hej!
Tack för många smarriga recept. Går det att använda “vanlig” kokosmjölk från matbutik eller är de mindre hälsosamma?
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Klart det gör! Kung markatta är ekologiskt och finns på tex hemköp eller coop extra. Är inte alls mindre hälsosamma.

Lycka till med smoothien!

kram

Barbro 6 år sen

Gillar ju mango i smoothie så jag testa din omgående.
Ha en trevlig kväll.
ps har du fått mitt brev?ds

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

ÅH Barbro, fick ditt brev!!
Jag fixade allt idag ;) Gissa om hon blev glad! <3

Bilder kommer :))

kram!

Madeleine 6 år sen

Tack för tipset! Jag älskar också kokos, men ibland blir det att man gör samma saker med den hela tiden. Jag älskar att använda kokosolja (som finns att köpa i vanliga mataffärer eller hälsokostbutiker) att smörja in kroppen med. Man blir verkligen len som en baby! :)

Mathilda 6 år sen

Super inspirerande!! Vad har du för kokosmjölk?! Ha en fin dag :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Kul! ‘

Idag tog jag Kung markattas som är ekologiskt. Köper stort sett bara krav.
Den smakar dessutom bättre än många andra tycker jag.

kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…