• 2015-03-26, 22:27
  • 9

Halloj vänner!

Igår kväll var vi med på auktionsmiddagen för Ronald McDonalds hus i Göteborg. Tusen tack för en underbar kväll med mycket skratt, tårar men framförallt- Insamlingen. Sedan den 10 mars har det pågått nätauktion med unika objekt där pengarna som samlas in går oavkortat till “13 nya rum” på huset. För det behövs fler rum och många familjer som inte får plats. Igår var avslutningseventet där Peder Lamm auktionerade ut ytterligare föremål. Det var vackra tavlor, upplevelser mm och det dyraste objektet gick för 140.000kr!!!

“Det finns idag drygt 340 Ronald McDonald Hus i fler än 50 länder. Husen gör det möjligt för familjer med svårt sjuka barn att få vara tillsammans i en trygg och hemlik miljö, där barnen behandlas på specialsjukhus. Vi tror att barn läker bättre med sin familj nära!”

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, remitteras sjuka barn från hela landet. I Ronald McDonald Hus, som ligger strax intill, kan de få bo tillsammans med sina familjer under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor, månader eller längre.

I Huset har familjerna möjlighet att sova i en skön säng, laga sin egen mat, tvätta sina kläder och kunna koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att kunna samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra familjer i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela erfarenheter och finna nya vänner  för både föräldrar och syskon.

Nilfisk var en utav sponsorerna och jag och Janne var med under middagen igår för att göra skillnad. Det var en fantastisk kväll där också biljetten vi köpte gick till insamlingen. Kayo var konferencier, Stefan Odelberg trollade och underhöll, Peder Lamm höll i auktionen, Stefan Andersson uppträdde mfl.  Jag blev väldigt berörd när vi fick se filmen där Sara och Christian berättade om när deras son William fick ett nytt hjärta och var allvarligt sjuk. Dom berättade hur viktigt det var för dom att bo nära sjukhuset, få vara tillsammans och nära sin son,  hur mycket Ronald Mc Donalds hus betytt.

IMG_7420

DSC_0564

Här har vi precis fått se den starka filmen och dom berättar tiden på sjukhuset.

DSC_0592

Det var trevligt att få träffa er. Jag beundrar barn och föräldrar som lever med allvarliga sjukdomar, dom är riktiga hjältar. Letar efter filmen vi fick se igår och tänkte lägga upp den här för er men hittar den inte just nu. Man blir så berörd. <3

IMG_7418

DSC_0561

IMG_7416

Kayo intervjuar Anna-Karin Norrman som är eldsjälen i detta projekt!

DSC_0548

DSC_0531

Fining <3

DSC_0584

Janne med våra trevliga bordsgrannar.

DSC_0571

DSC_0588

Idag har vi fått ett fantastiskt mail där Anna-karin berättar att hennes mål var att samla in 300 000kr men vet ni vad dom fick in? 

629 150 kronor!! Så grymt! 

Vi fick också en inbjudan om att åka till huset och hälsa på en dag och göra ett studiebesök för att se hur dom lever i RMH på nära håll. Jag kommer definitivt åka dit och hälsa på, kanske vi här inne kan bidra med något. Vi är ju många läsare, kanske ni känner någon som har behov av att få bo där. Tänk om vi alla hjälper till med något litet så pengar finns till att bygga 13 nya rum s fler familjer får plats. <3

Jag ska även ta reda på armbanden man kan köpa..

 DSC_0583

Vill du stödja Ronald McDonalds verksamhet?

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något….

– Sätt in en summa på bg 5187-8767

– Ge ett bidrag eller starta din egen insamling på betternow/org/se/rmdhus-gbg och sprid detta i dina sociala nätverk: ”många bäckar små…” det fungerar verkligen!

– Swisha en valfri summa till oss. Vårt swish-nummer är: 123 178 0501

– SMSa GBGHUSET till 72970 och du skänker 50 kr till utbyggnaden som kommer förse oss med 13 nya familjerum

– Skänk pengar till en uppskattad Husmiddag för våra gäster (ca 3000 kr) – kontant eller via bankgiro eller swish

Att lägga ett bidrag i bössan nästa gång du är på McDonalds går givetvis alltid också bra! Dessa pengar går oavkortat till Ronald McDonald Barnfond,  vars syfte är att bygga fler Ronald McDonald Hus samt hjälpa befintliga hus att bygga ut till tillräcklig storlek.

 

2015-03-26 Mitt liv

Kommentarer

Marita 5 år sen

Vilket fantastiskt initiativ
så klart ska jag sätta in en slant ❤️

Maria Törngren 5 år sen

Hej Johanna,
Jag bor på Ronald McDonald Hus i Göteborg med min man och våra två pojkar. Deras lillasyster Juni föddes den 9/12-14, mer än tre månader för tidigt och vi har bott här sedan dess. Hon vårdas fortfarande på neonatalavdelningen här på Östra sjukhuset. Vi hoppas på att få komma till hemsjukhuset, vilket är i Skövde om några veckor.
Tack vare Ronald McDonald Hus har vi som familj fått vara tillsammans under den här tuffa tiden. Allt hade varit hundra gånger värre om vi hade varit åtskiljda! Det är ett fantastiskt ställe och personalen som jobbar här är underbara.
Så snällt av dig att du är med och stöttar nu när de samlar in pengar till utbyggnaden! Men så har jag redan förstått att du har ett stort hjärta utifrån vad du gör för min vän Annica T!
Ha det fint!
/Maria

Katrin Eriksson 5 år sen

Hej Johanna

vet inte om det är LikeHome armbanden du menar när du skriver att du ska ta reda på vart dem säljs..?

Det är jag som gör dem samt är initiativtagare då vi bodde på huset i 3 månader i samband med att vår lille Lowe föddes 15 veckor för tidigt.

Du kan läsa mer samt beställa på likehome på Facebook, du kan även följa oss på likehomelidkoping på instagram

Allt gott!
Katrin “likehome”

maria g 5 år sen

Är så viktigt att försöka stödja o hjälpa framåt i en
svår situation. Många får j kämpa själv utan stöd o
det är tufft o ej rätt. Vi ska alla hjälpas åt så bygger man ett bra samhälle man bidrar med det man kan
inget är för litet o vi får ett tryggare och bättre samhälle kramis.

Andreas 5 år sen

https://www.youtube.com/watch?v=wF3kcblUS4Y – Christian Sara

https://www.youtube.com/watch?v=_bPAiKp_pU0 – Barnsjukhuset med William och andra barn på barnsjukhuset.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Tusen tack!

Karina 5 år sen

Hej
Jag har hört om deras fantastiska hus från vänner som fått tillbringa tid där. Jag skulle vilja uppmana alla att skänka en slant för det hjälper verkligen dessa människor i nöd.
Kram

Emelie 5 år sen

Detta är fantastiskt!!
Vi har bott långa perioder på “Ronald” i Göteborg när vår son varit på sjukhuset, så vi vet verkligen vad detta betyder för alla familjer. Ett underbart ställe där man kan få komma ifrån sjukhusvärden en stund.

Tack till alla som gör detta möjligt!

Helena Lans 5 år sen

Underbart detta med dessa Ronald McDonald hus! Vill informera om att det är min frisör i Lidköping, Katrin Eriksson, som är ansvarig för idén, tillverkningen och försäljningen av armbanden som det står “Like Home” på. Vet att de var med på auktionen igår. De har en sida på Facebook som heter Like Home och e-post: [email protected]

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Lindex  Äntligen sommartid! Nu går vi mot ljusare tider, så skönt. Vi är i Skövde och vaknade till strålande sol, hoppas ni också får en fin dag. Idag blir…

Innehåller annonslänk till Åhlens God förmiddag lördag! Vad gör ni idag? Så roligt när vi delar med oss vad vi gör nu när vi är så begränsade. Jag tänkte odla groddar i…