ANNONS
Integritet på Tailsweep

Färsk lax med sweet chili och limesås

/


God morgon fredag! Vill ni ha ett smaskigt middagstips? Jag har lagt upp den här laxen här förut och igår åt vi den igen. Älskar den här rätten!
Färsk lax är absolut godast och man kan variera med tillbehör. Vill man ha kolhydrater är pressad potatis gott till men eftersom det är mycket grönsaker är det gott ändå.


Ni måste göra detta om ni äter fisk. Det är min kund Kristina jag fått receptet av och hon kommer alltid med så härliga recept. Man behöver inte äta tråkig mat för att må bra. Jag äter också med ögat och just den här rätten blir man extra glad av när den serveras. Färsk fisk äter vi minst en gång i veckan, fryst är något helt annat, mest vatten egentligen men bra att ha i frysen förstås.

Hel färsk laxfile med sweet chili och limesås. 
1 tsk salt
2 msk sweet chili
4 msk mandelspån
2 paprikor, röd och gul är fint även som dekorationen.
Fryst sparris
Ruccola
Lägg laxen i en form som du oljat eller smörat. Salta, peppra och pensla på sweet chilin. Strö över mandeln. Skär paprikorna i små bitar och strö över. Ugnsbaka laxen i 225 grader ca 20 minuter.
Efter du tagit ut den lägg på sparrisen som du kokat innan. Jag lade på den över hela, blev jättefint. Lägg sist på ruccola.
Limesås
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk mjöl
Rivet skal av lime
1/2 msk pressad lime
1 tsp sweet chili (jag tog lite mer)
2 msk dill (fryst för dom är i små bitar)

Vispa ihop allt utom dill. Koka under omkörning och låt sjuda minst 5 minuter. Rör ner dill och salt.
Bon apetit!

Fredagar är jag alltid ledig från salongen, då gör jag allt annat kring blogg, samarbeten, event och möten mm. Idag är jag i Skövde, sitter hemma och jobbar och ska även hinna med en del ärenden. I morgon ska jag och tjejerna har en riktig hårdag då vi alla behöver bli fixade. Lika bra att avsätta en heldag för det lär ta sin tid med allt hår =)  Janne är i Sälen med sina säljare och har möten, konferens och njuter av all snö. Han bor på Bügelhof och har skickat fina bilder. <3 Där vi bodde när vi förlovade oss. <3
Jag ska precis äta frukost och ladda inför ett Body Pump pass kl 12. Lunchpass är perfekt! I kväll kommer en fin vän hit så jag ska åka och handla lite så vi har något gott att äta.


Kan knappt hålla mig att berätta om den roliga tävlingen som kommer lite senare. Tror ni kommer gilla den.
Kram så länge!

15

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00