ANNONS

Vacker blond färg och slipp hård utväxt

/
DSC_0690


Har ni vaknat utvilade eller känner ni av sommartiden? Jag har sovit som en stock i 8 timmar men nu är det lite bråttom, förlora en hel timma blev stressigt, haha!
Vi hade en skön lördag här igår. Tjejerna hade en del planerat, Marilyn hade fotbollsträning, Lisa-Marie skulle på 18-årsfest och hade sin kompis här hemma när dom gjorde i ordning sig. Härligt men skrämmande när dom blir stora och man oroar sig typ hela tiden. Släppa taget är hemskt men hade hon suttit hemma med mamma hela tiden hade inte det varit bra. Skönt när dom har sina vänner.
Middagen igår blev en het räkgryta med resterna från gårdagen. Än så länge är jag inte dålig så det gick nog bra. En dag klarar väl sig räkor iaf. =)

DSC_0690


Jag och Marilyn käkade tillsammans före hon gick på Bio med Maja. Räkgrytan ska jag ge er recept på i ett separat inlägg. Blev jättegod!

DSC_0712


På dagen färgade jag L-M och äntligen tog vi tag i hennes megahår. Galet långt och tjockt så det är inget lätt arbete men det blev fint och hon blev nöjd.
Hon är mörk i sig själv och när jag gör folieslingor blir det en ganska hård kant när det växer ut. Inte kul… så nu föreslog jag att vi skulle färga botten också men slingor i mellan. Brukar bli mjukare och fint.
Före:

IMG_7506

IMG_7583


Ni ser ju…. men hennes hår växer fort så det är inte så lång tid mellan gångerna som det ser ut.
Jag ljusade upp botten med en kall 8 A plus lite 7A. Alla har olika utgångsläge. Är du ljusare i botten funkar blond naturligtvis bättre. Är du mörk syns utväxten snabbare. Är man grå/vit ja då är ju en blondare också kanske bättre än svart tex. Men man väljer hur ofta man vill färga, smartaste är att hitta en färg som funkar också till din utväxt då sällan man vill gå till frisör var tredje vecka, även fast dom kunderna är väldigt välkomna förstås. 😉 Viktigaste tycker jag är att man passar i färgen. Tänk på att ju äldre vi blir desto mer värme behövs men det är vad jag tycker. Kall, hård färg kan ofta plocka fram allt vi kanske inte vill se. Linjer, tröttheten, blemmor  mm. Mjukare ton kan ge ett mildare uttryck i ansiktet.
Efter:

IMG_7581Visst blev det fint? Mjukare, varmare i bottenfärg och inte lika skarp utväxt när håret växer. Nu vill hon vara ganska ljus men vill man att utväxten ska gå ännu mer ihop med färgen tar man något mörkare men ändå slingor runt om. Blir jättefint.

IMG_7582

Jag lade även en toning på längderna för att dämpa ner det varma något.
Idag är det Marilyns tur att få sin färg fixad, ni förstås varför jag delar upp dom va, hehe. Tar ett par timmar.
Sedan ska vi träna, igår och i onsdags hade jag träningsledigt och 5 dagar är jag jättenöjd med. Vill man träna så ser man till att lägga in det i sin vardag. Kontinuitet för att få resultat. Viktigt att dela upp så du varierar din träning och återhämtning, nyttig varierad kost och sömn gör att kroppen återhämtar sig bra.
Vet ni vad vi ska gör i kväll? Första middagen i vår ”halv åtta hos mig klubb” med fina tjejgänget, tjoho! Så kul det ska bli! Helen är först ut och är övertygad om att det blir en magisk middag och trevlig kväll.


Hr ni frågor om håret, färg så skriv på. Flera undrar hur håret växer fortare, skriv i sökrutan längst upp ”Så får du längre hår” Har gjort ett stort inlägg med mycket tips om det för ett tag sedan.

IMG_7585


(Hon har megalångt men i veckan ska vi klippa topparna som vi inte hann igår)
Puss och kram hoppas ni får en skön söndag!

17

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00