• 2015-04-01, 14:08
  • 15

Jag läser att skrikande barn toppar det som man störs mest av på tåget. Håller ni med? Dom flesta av oss har haft småbarn eller kanske har just nu. Är man mitt i bubblan kanske man inte störs lika mycket. Man “ser det inte”. Men om man tex väljer en restaurang som det var stor debatt om för ett tag sedan och då inte vill störas av skrikande barn- då blir det ett sådan hets på en gång.

Jag förstår det inte.

För två veckor sedan var vi på Upperhouse här i Göteborg och bodde där efter vi sett showen flashdance. På morgonen käkade vi frukost och det finns ingen frukost som slår den restaurangen. Utsikten, lugnt, mysigt, bordsservering och inga småbarn överallt.

Jag är verkligen ingen barnhatare, jag älskar mina egna och andras barn. Men det är konstigt att det ska bli känsligt ämne när man tex skriver #ingaskrikandebarn Att dela in i grupper eller kategorisera behöver man inte göra. Men varför måste det bli sådan hets? Jag skulle inte vilja dundra in med en dubbelvagn, några barn till och kanske sätta sig på en lite lugnare, finare restaurang. Är det kul för barnen? Sedan ska dom lära sig att anpassa sig, går man inte ut lär dom sig inte. Men om det inte fungerar i just den åldern kanske man går till ett mer passande ställe?

För innerst inne. Vem gillar att sitta och äta frukost om det springer omkring barn som skriker? Kastar mat och föräldrarna sitter på sina rövar och lyfter inte ens blicken. Jag får panik på sånt för det är inte barnens fel. Det är vi vuxna som borde uppfostra och se till att respektera andra gäster.

Hur många tex har varit på en restaurang när man ordnat barnvakt, vill sitta i lugn och ro och äta en god middag, men bredvid sitter en barnfamilj som stör hela restaurangen med gap och skrik.

Det är inte roligt. Sedan kan vuxna vara lika störiga, men barn behöver vi lära och visa att man respekterar andra och i en frukostmatsal härjar man inte runt. Där sitter man lugnt och äter.

Lämnar man sina egna barn hemma tror jag dom flesta vill ha lugn och ro. Sedan finns det fantastiska barn som uppför sig och kan sitta ner på en lugn frukost. Men det funkar inte riktigt så för alla.

Veckans krönika om just detta hittar ni i GT/Expressen HÄR. 

2015-04-01 Krönikor

Kommentarer

Ida 6 år sen

Måste bara få lägga in i debatten att om barnen aldrig får följa med på resturang så lär de sig inte hur de ska bete sig. Vi har med oss våra barn ganska mycket och de uppför sig exemplarisk 9 av 10 ggr, men jag märker att om vi tar med vänner med barn som inte är vana vid att få följa med så är uppförandet sämre.

malin 6 år sen

Hej! javisst är upperhouses frukost grym…vi hade med oss våra två barn men när dem började tappa intresset för frukosten kom direkt servitrisen med kritor och papper att färglägga olika saker på …sååå bra tänkt.

Carina H 6 år sen

Håller med dig till fullo, tror inte jag behöver skriva mer om detta ämne. lycka till med nästa projekt vad det nu än blir.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

hehe ;)

Tack! Kommer bli fantastiskt!

Mia 6 år sen

Håller fullständigt med dig Johanna!
Älskar mina barn och dom får ofta följa med över allt MEN vissa ställen skulle jag inte ens vilja ha dom med eftersom det inte passar sig med barn över allt.
Är jag ute med min man för en gångs skull utan barn så blir jag inte gls om det springer runt ett gäng barn som skriker och gapar och har sig. Framför allt intenom föräldrarna bar sitter på sina rövar och inte bryr sig… Det gör mig väldigt irriterad!
Men det finns vissa saker som inte är pk att tyvka/säga och detta är en sån sak, tyvärr.

Nina 6 år sen
Svar på kommentaren:
Nina 6 år sen

Min text försvann

Nina 6 år sen
Ullis 6 år sen

Ouppfostrade, skrikiga och stökiga ungar… För det mesta är det nog föräldrarnas fel… Barn till föräldrar, som med kärlek och respekt har uppfostrat och lärt sina barn hur man uppför sig, är underbart att ha omkring sig. Vi måste kunna umgås tillsammans, oavsett vilken ålder det är på oss. Men det finns “regler” som vi bör följa, båda gamla och unga. Jag och min man hamnade bredvid ett överförfriskat och högljutt sällskap på en restaurang för en tid sedan. Ingen i det sällskapet var under 40 år… Hade hellre haft en barnfamilj vid det bordet…

Svar på kommentaren:
Birgitta 6 år sen

Jag håller m dig ullis. Mycket bra

Malin B 6 år sen

Kunde inte sagt det bättre själv!! Håller ned till 100%

Lena 6 år sen

Håller med dig Johanna. Kunde inte sagt det bättre själv :)

Madde 6 år sen

Känsligt ämne det där:-) men håller med dig. Älskar ungar och har absolut inga problem med dom, men förstår inte problemet med att ha det lite uppdelat. När vi var i Mexico hade dom en bra uppdelning. En del som var för barnen, massa leksaker, bus och skratt. Kanonbra, för då kunde man släppa lite på sina barn utan att någon behövde gnälla. En del för familjer, inga leksaker, mycket lugnare men ok med barn och sista delen var enbart för vuxna och där var inga barn välkomna. Perfekt kände jag…,och alla fick ut det bästa av semestern. Även restaurangerna blev lite uppdelat. Inte pga förbud utan mer naturligt då dom serverade olika mat…. Klart barnen ska med ut och äta, men man kan faktiskt välja när och vart man går :-) sätter jag mig på mc Donalds kan jag inte gnälla över lite flygande milkshake eller bus :-)

Mia 6 år sen

Håller helt och hållet med. Samma sak när ex Ving lägger ut erbjudanden på sin FB-sida om sina Ving Sunprime-hotell. Fritt från Minidiscon skriver dom och det blir ett jäkla liv I kommentatorsfältet om diskriminering av barn osv…
Vad är det för dumheter? Då skulle alltså specifika golfhotell vara diskriminerande mot dom som inte spelar golf??
Nej, det är väl superbra att det finns nåt för alla så man kan välja utifrån sin egen livssituation och sina egna intressen.

Emma 6 år sen

Så himla bra skrivet Johanna! Särskilt det där med all in clusive och Lollo och Bernie och samma matsal samma mat och barnskrik, bläää!! Jag älskar mina barn, och älskar göra mysiga saker med dem, men det betyder inte att jag inte också älskar stunder utan dem, och andra barn, och lugn och ro när man sitter och äter två vuxna tillsammans. Och Lollo och Bernie klarar sig väldigt bra utan mig och jag & mina barn har upptäckt så mycket mer av resor utan lollo och bernie och middag på hotellet varje kväll..

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…