ANNONS

Het räkgryta med cayenne och vitlök

/
DSC_0673

Välkommen fredag och efterlängtad helg!
Gillar ni skaldjur? Jag älskar det. Färska är allra bäst men jag gillar även mat med räkor och andra skaldjur som tex den här heta räkgrytan, speciellt med lite ”hetta”.
Jag har en del gamla, fina kokböcker som är min mammas och där kan man hitta mycket gott. Det här är en variant av Räkor Indienne som var poppis på menyn för många år sedan.
Jag kör färska räkor och skalar även fast det är lite pill. Blir mycket godare, lita större räkor och inte lika mycket vattensmak. Behöver inte vara dyrt, ofta kör butikerna bättre pris beroende på tillgång och efterfrågan.
Het räkgryta 4 pers 
ca 1 kg räkor med skal
Kokosfett/olja att steka i
2-3 tsk curry
Cayennepeppar efter tycke och smak
1/2 tsk paprikapulver
3 pressade vitlöksklyftor
Lite purjolök
1 röd och gul paprika
3 msk tomatpuré
Skvätt soja
1/2 tsk sambal oelek el mer
3 dl grädde
1/2 dl vitt vin
1 burk créme fraiche
1 Paket lättstuvad bladspenat
Gör så här:
*Fräs curryn, cayenne, vitlök, purjolök, paprikor knappt att mjukna. Jag finstrimlar allt.


*Tillsätt tomatpurén, soja, grädde och koka ihop. Rör i vin och crème fraîche. Lägg i resten av kryddorna, smak av.
*Jag lät det småkoka lite och sist i med räkorna som bara ska i hastigt i.
*Värm spenaten för sig och lägg underst på ett fat, lägg sedan på grytan.
*Man kan servera vad man vill, god sallad, ris eller glasnudlar.
SÅ gott!

DSC_0676


Väldigt svårt att fota den här rätten, ser ur som falukorv, haha! Och det är det inte…. 

DSC_0687


Bon aptit och hoppas ni gillar det!
Här har vi tränat, storstädat och jag har suttit och jobbat vid datorn en stund. Ska ner till stan med Marilyn en sväng och sedan kommer nästa inlägg om lite träningspepp. Intressant på instagram idag! =)
Kram så länge

6

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00