ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hemmagjord Choklad och jordnötsbar

/

Gillar ni choklad? Seg kola? Då måste ni bara göra det här. Jag fick receptet av min mamma och tänk vad roliga grejer man kan göra utan vitt socker.
Choklad och jordnötsbar i tre lager: Salt jordnötsbotten, seg kola och mörk choklad. Helt amazing.
Alla ingredienser är  ekologiska. Jag sötar med dadlar, lite jordnötter är det och det är sällan jag äter det så lite är ok tycker jag. Den mörka chokladen är rå choklad 70% med lite palmsocker.
Dessa är så goda så jag vill tala om att ni som är sockerberoende ska tänka er för när ni gör sånt här godis som är ”nyttigt”. För vräker man i sig blir ju inte det heller så bra.
Är ni känsliga för det som triggar igång socker, kanske ni ska vara försiktiga. 😉 För det smakar nämligen snickers….
Men har ni inget sockerbegär och vill ha goda energibars-gör dom! Jag älskar dadlar och nej det är inte farligt att äta dom. Självklart inte för mycket som med allting. Balans. Lagom. Inga problem!
Jag triggas inte av dadlar, tvärtom.

 Det är mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter och fibrerna gör att du inte får sockerbegäret som med vanligt socker. Man ska ju även vara försiktig med frukt i för mycket mängd.
Självklart är en sådan är bit ingen fara och betydligt bättre än en bit kladdkaka om man vill hålla sig ifrån det. Bjud på dessa till fredagsfikat istället så lovar jag att ni kommer bli populära för det var dom godaste på länge.
Sedan gör det ekologiska mycket….
Recept:
Botten: 
1 dl naturella Cashewnötter
1/2 dl jordnötssmör (osötat eller hemmagjord)
1 1/2 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver
nypa havssalt
1. Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt jordnötssmöret, vanilj, honung och salt och kör igen.
Gör en rulle och dela den i bitar, platta till dom något och ställ in i frysen täckt med bakplåtspapper.
Fyllning:
10 Färska dadlar, urkärnade eller 1 dl dadelpure
1 msk kokosolja, flytande
1/2 tsk vaniljpulver
en nypa havssalt
1 dl jordnötter
2. Mixa dadlarna, kokosoljan, vanilj och salt till en slät smet. Vänd ner jordnötterna i fyllningen. Jag grovhackade dom innan. Blir som ”snickers”.
3. Ta fram bottnarna och lägg på fyllningen på varje liten bars. Jag gjorde mina ca 3-4 cm. Plasta dom väl och lägg i frysen till allt har stelnat.
4. Smält chokladen i vattenbad och doppa dom. Låt stå kallt i 10 min. Kan ju ha vilken choklad du vill, men rå och mörk är bäst då fyllningen är ganska söt.


Lite kladd men jag gör det enkelt. Doppar ner dom, upp på ett bakplåtspapper och sedan lyfter jag upp dom igen så dom stelnar utan chokladen runt om som flyter ut.


Jag har nu varit utan godis och skräp sedan 1 februari. Kanske aldrig testar något sånt godis igen? Eller jo, det ska jag kanske. Någon dessert har jag smakat på efter 2 helt sockerfria månader, det är kul att testa sig fram. Har jag förresten missat skriva om hur jag upplevde två månader helt utan socker, varken fika, godis eller dessert? Måste skriva om det! Det var ett roligt test.


Jag tog en halv före träning och en bit efter direkt när jag kom hem. Bra energi och behöver inte mer. Perfekt om man vill tex ha något fika till helgen eller äta något som är gott och bättre än skräp. Lagom och en räcker gott och väl.
Lycka till med era munsbitar!
Körde två vändor PW idag och i kväll var jag och L-M på ett Corepass. Bålstabilitet och tunga magövningar, rumpa och lår. I morgon hinner jag inte till gymmet för det kommer gå i ett. Jobb på salongen, sedan mot Gbg men en runda på morgonen hinner jag alltid.


Kallt som sjutton i morse men SOL. Tusen tack för alla hälsningar både på mail, instagram eller när ni kommer fram på stan. Det är så kul att ni gillar våra mössor! Vill ni beställa våra mössor mailar ni på: johannaojanne@gmail.com

34

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00