ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax med skagenröra! Hemmagjord med ingefära

/

Wow vad roligt att ni gillar bloggträffen! Många som tycker om Sankt Jörgen också. Just den anledningen jag valt att vara där. Det är ett fantastiskt ställe!
Lång dag på salongen och ingen träning idag. Hostar men som tur är, känner mig inte sjuk. Är frisk och pigg men hoppas hostan inte är kvar på lördag….. närmar sig Nordic Wellness stora träningskonvent! Är ni laddade?
Jag ser så fram emot föreläsningarna, jag älskar att lyssna på inspirerande människor! Bästa avslutningen kl 17.45 när Magnus Carlsson uppträder. Missa inte.
När jag var och handlade förut gick jag förbi fiskcharken och såg fina laxkotletter som jag inte kunde låta bli. Väldigt gott med färsk fisk och det försöker vi äta ofta. Borde äta fler gånger i veckan.
Dom var stora som hus, stekte på dom och det blev nog hälften kvar… bra lunch i morgon. Tjejerna åt ris och sallad till, jag tog sallad, sparris och avocado.
Gjorde även en skagenröra på färska räkor,  hittade ett recept på nätet och lade även till ingefära. Det blir lite bitigt och jättegott!


Skriv ner detta och testa!
Jag gjorde på Grekisk yoghurt och lite crème fraîche istället för majonäs.. vill ha den lite ”lättare”.
Skagenröra: 4 pers 
3 dl färska räkor
2 msk hackad dill
1 dl grekisk yoghurt
1/2 dl creme fraiche
2 msk finhackad rödlök
Ishavsrom, knappt en burk
Riv lite ingefära, det blir så gott!
2 tsk pressad citron
Salt, peppar
Rör ihop allt, ställ kallt en stund.
Fräscht och den här maten blir man mätt på.
Himmelskt. 


Vi körde lite torsdagsmys och satt vid det stora bordet. Vi försöker ha en liten ”helig stund” hemma varje kväll och det blir alltid när vi äter. Det är den tiden vi umgås, pratar igenom dagen och eftersom alla har fullt ös med träning, läxor, jobb mm så är det roligt att äta tillsammans. Gymmet har också blivit den plats jag umgås med tjejerna. Just den här åldern är annars ganska speciell, man kanske inte vill göra allt med mamma.  Ni som har samma åldrar… äldre tonåringar… Här börjar vi nog snart komma över den gränsen tror jag.

Vi har tagit oss igenom dom ”värsta” åren om man nu får säga så. Speciellt ni som har tjejer. 13-16…. oj oj. Ni vet vad jag menar. Där sätts tålamodet på prov. Dra mig baklänges. Speciellt när man bor ihop hela tiden, men samtidigt är jag glad över det. Skulle avlida om dom hade varit borta varannan vecka sedan dom var små. Sedan väljer man det som passar bäst, framförallt för barnen. Vid den här åldern tycker jag dom bestämmer själva.
Nu börjar vi få riktigt roligt igen. Kan träna tillsammans, hitta på mer saker ihop. Guld värt och slippa tjafs hela tiden, få hjälp här hemma. Det är en självklarhet att vi alla städar och hjälps åt.


Nu är det bara jag uppe, sittandes vid datorn. Kommer i säng runt midnatt idag tror jag. Skönt!
I morgon ska jag på massage, klippa mig och förhoppningsvis träna! Inte fy skam, mina fredagar är heliga. Även om jag jobbar nästan jämt så avsätter jag alltid stort sett hela fredagen till sånt jag inte hinner annars.


Vi har snart helg igen vänner! Visst är det skönt?
Sov gott eller god morgon.
kram


9
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00