• 2015-04-16, 23:45
  • 9

Wow vad roligt att ni gillar bloggträffen! Många som tycker om Sankt Jörgen också. Just den anledningen jag valt att vara där. Det är ett fantastiskt ställe!

Lång dag på salongen och ingen träning idag. Hostar men som tur är, känner mig inte sjuk. Är frisk och pigg men hoppas hostan inte är kvar på lördag….. närmar sig Nordic Wellness stora träningskonvent! Är ni laddade?

Jag ser så fram emot föreläsningarna, jag älskar att lyssna på inspirerande människor! Bästa avslutningen kl 17.45 när Magnus Carlsson uppträder. Missa inte.

När jag var och handlade förut gick jag förbi fiskcharken och såg fina laxkotletter som jag inte kunde låta bli. Väldigt gott med färsk fisk och det försöker vi äta ofta. Borde äta fler gånger i veckan.

Dom var stora som hus, stekte på dom och det blev nog hälften kvar… bra lunch i morgon. Tjejerna åt ris och sallad till, jag tog sallad, sparris och avocado.

Gjorde även en skagenröra på färska räkor,  hittade ett recept på nätet och lade även till ingefära. Det blir lite bitigt och jättegott!

Skriv ner detta och testa!

Jag gjorde på Grekisk yoghurt och lite crème fraîche istället för majonäs.. vill ha den lite “lättare”.

Skagenröra: 4 pers 

3 dl färska räkor

2 msk hackad dill

1 dl grekisk yoghurt

1/2 dl creme fraiche

2 msk finhackad rödlök

Ishavsrom, knappt en burk

Riv lite ingefära, det blir så gott!

2 tsk pressad citron

Salt, peppar

Rör ihop allt, ställ kallt en stund.

Fräscht och den här maten blir man mätt på.

Himmelskt. 

IMG_8964.JPG

Vi körde lite torsdagsmys och satt vid det stora bordet. Vi försöker ha en liten “helig stund” hemma varje kväll och det blir alltid när vi äter. Det är den tiden vi umgås, pratar igenom dagen och eftersom alla har fullt ös med träning, läxor, jobb mm så är det roligt att äta tillsammans. Gymmet har också blivit den plats jag umgås med tjejerna. Just den här åldern är annars ganska speciell, man kanske inte vill göra allt med mamma.  Ni som har samma åldrar… äldre tonåringar… Här börjar vi nog snart komma över den gränsen tror jag. Vi har tagit oss igenom dom “värsta” åren om man nu får säga så. Speciellt ni som har tjejer. 13-16…. oj oj. Ni vet vad jag menar. Där sätts tålamodet på prov. Dra mig baklänges. Speciellt när man bor ihop hela tiden, men samtidigt är jag glad över det. Skulle avlida om dom hade varit borta varannan vecka sedan dom var små. Sedan väljer man det som passar bäst, framförallt för barnen. Vid den här åldern tycker jag dom bestämmer själva.

Nu börjar vi få riktigt roligt igen. Kan träna tillsammans, hitta på mer saker ihop. Guld värt och slippa tjafs hela tiden, få hjälp här hemma. Det är en självklarhet att vi alla städar och hjälps åt.

IMG_8967.JPG

Nu är det bara jag uppe, sittandes vid datorn. Kommer i säng runt midnatt idag tror jag. Skönt!

I morgon ska jag på massage, klippa mig och förhoppningsvis träna! Inte fy skam, mina fredagar är heliga. Även om jag jobbar nästan jämt så avsätter jag alltid stort sett hela fredagen till sånt jag inte hinner annars.

Vi har snart helg igen vänner! Visst är det skönt?

Sov gott eller god morgon.

kram

 

 

 

 

 

 

 

2015-04-16 Mitt liv, Recept

Kommentarer

Agneta 6 år sen

Så gott det ser ut! Måste testa den skagenröran i helgen.

kramar

Monat 6 år sen

Hej gulliga Johanna
Snälla kan du hjälpa och svara mig för jag mår så dålig.
Det finns inte en dag som jag inte läser din blogg. Du skriver så bra och verkligen inspirerad. Jag har följt dina tips på mat och träning förra året, då kändes att jag gick ner nåt kilo och orkade mer. Sedan juli förra året ända tills februari har jag inte tränat med tanke på olika saker som har hänt i mitt liv. Sedan mars har jag börjat träna igen 2-3 gånger i vecka. Jag går upp, ner hela tiden. Ena vecka går jag upp 3 kilo och andra vecka går jag ner 1 kilo. Jag mår så dåligt. Många av mina bekanta och kollegor pratar om itrim. Då tänkte jag en gång för alla börjar jag där. Nu behöver jag din syn på sån här rivstart med ersättningsmåltid. Jag behöver din hjälp , för jag kan inte detta metod samtidigt vill jag ner snabbt. Snälla Johanna hjälp mig och ge nån tips.
Kram Mona snälla hjälp mig

Mariella 6 år sen

Fisk är så gott och en självklarhet när man bor i skärgården.
Jag tycker du har så fin hy och skulle vilja höra förändring i hyn iom godisstopp

LottaF71 6 år sen

God förmiddag :)!

Ja jösses … vet precis hur du menar … hahaha. Nu har mina tjejer hunnit bli 20 och 16 så som du man får mer “kvalitets tid” tillsammans :).

Jag och min stora dotter ska åka utomlands tillsammans nu i vår/försommar tänkte vi :).

Sen får jag och den yngre dottern hitta på nåt annat i höst innan gymnasiet drar igång för henne :).

Ha en fortsatt mysig fredag :) hoppas du njuter av den fullt ut!

Kram Lotta

Sara 6 år sen

Godmorgon!
Puh jag känner igen vad du menar med att ha tonåringar ;-)
Själv har jag tre barn varav en är 15 år och kille. Målbrottet startat och han är “tonårsstinn”. Sällan hemma och allt mamma säger är löjligt… Puh vet att det är några år till sen vänder det väl. Att låta sina barn bryta sig loss och hitta sig själva (i denna värld som ser annorlunda ut mot när man själv var tonåring) är en utmaning…
Härligt att viga fredagar till sånt man tycker om! Ha en fin dag :-)

Annette 6 år sen

Oh ja ser mycket fram emot morgondagen

HannaB 6 år sen

Godmorgon Johanna,
Ja färsk fisk är verkligen riktigt gott! Vi åt det ofta när jag växte upp. Inspireras av din blogg, har börjat träna mer hemma med enkla medel. Har tom fixat ett träningsrum haha kram

N 6 år sen

Hej!
När tror du att du får tid att skriva om din
Foundation och hudvård?
Går här och väntar på ett sånt inlägg…:-)
Kram

Barbro 6 år sen

Din skagenröra får man nog testa till helgen.Vi försöker att äta färsk fisk på helgerna .Hoppas ni får kul i helgen-är borta på annat annars skulle jag vilja vara med.
kram o ha en bra dag.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…