• 2015-04-19, 20:36
  • 11

Jag vet inte vart jag ska börja riktigt, det är svårt med ord beskriva allt vi fick uppleva under gårdagen. Tack Nordic Wellness och alla inspiratörer för ett fantastiskt träningskonvent. Jag är fullmatad med pepp, energi, glädje och mycket tänkvärda, kloka råd från dom 4 föreläsningarna jag var på. Så mycket positiv energi vi fått med oss!

Det var ett fullspäckat schema och man kunde välja vad man ville gå på. Mycket träningspass med riktigt duktiga instruktörer. Jag valde dock att gå på nästan alla föreläsningar. Dels för att jag är intresserad och älskar att ta del av duktiga inspiratörer men också för att jag inte helt ok i luftrören. Ett pass brände jag dock av med Sabina Dufberg.

Vi börjar från början.

9.00 satt jag bänkad och förväntansfull i den stora föreläsningssalen och lyssnade på Tobias Karlssons föreläsning.

Allt är möjligt! 

Jag blev knockad och berörd från början. Tobias berättar om sin barndom och uppväxt där han fick vara med om två olika världar kan man säga. Han älskade sin dans, där mådde han bra. Men han blev också mobbad under hela skoltiden fram till gymnasiet. Han hade ett helvete.

Fullständigt söndermobbad. Man kan inte gilla dans om man är kille. 

När man är mobbad är man också väldigt ensam. För ingen vill vara med den som blir utsatt, för då kan man ju också riskera att bli mobbad….

Fruktansvärt.

IMG_9136.JPG

När han började gymnasiet fick det till slut en vändning där hans enda, riktiga vän till och med bytte klass för att komma med i Tobias klass. För att stå upp, för att hjälpa honom när andra mobbade.

Hans kompis heter Jocke och det är hans förtjänst att Tobias lever idag.

IMG_9134.JPG

Han är värd en applåd! Hela föreläsningssalen applåderade. Tårarna slutade inte rinna.

Han fick uppleva sin dröm, genom sin dans. Han berättade också om när “han klev ut ur garderoben” om hur svårt och tufft det var i en liten stad. Hur svårt att berätta för sina föräldrar, om att det inte finns så många förebilder som det tex finns idag.

Tobias föreläsning “Allt är möjligt” handlar om hur smärta och kamp kan skapa såväl lycka som identitet.  Jag satt med klump i halsen, samtidigt peppad och berörd. Han sprider så mycket glädje, hopp och jag önskar alla kan få möjlighet att få lyssna på honom  någon gång. Hans föreläsning kan hjälpa många. <3

Du har lyckats, inte bara med karriären utan också bevisat att Allt är möjligt. 

Stort TACK, underbara fantastiska Tobias. Jag lärde känna honom för några år sedan genom gemensam vänner och varje gång jag springer på honom är han lika glad och varm.

IMG_9146.JPG

Du är en förebild och inspiratör för många.

Det är för jävligt med mobbing. Han önskade att det fanns en “Jocke” i alla klasser. På alla arbeten, för det är inte svårt att hjälpa till. Att säga ifrån och stå upp för din kompis. Våga hjälpa till!

Direkt efter var det dags för nästa föreläsare!

 Sabina Dufberg 

Jag tror hon är min stora idol. Hon är så jäkla bra så man smäller av. Jag har hennes bok “Tänk om, tänk rätt” sedan länge och älskar den. Därför var jag extra peppad att äntligen få sitta och lyssna när hon föreläser samt också vara med på ett träningspass under eftermiddagen.

Mina två systrar var också med och vi satt som ljus alla tre.

IMG_9149.JPG

Föreläsning:

Få resultat i din träning! 

Biggest Loser-tränaren Sabina Dufberg har över 20 års erfarenhet av hälsobranschen. Nu är hon aktuell med sin nya bok ”Tänk om, tänk rätt! Hälsa, skönhet och styrka – inifrån och ut”. Som tränare, inspiratör och coach är hon expert på resultatsinriktad träning och hur man skapar en hållbar livsstil. 

Får du inte de resultat du vill ha i din träning trots många träningstimmar och bra kost? Under denna föreläsning får du lära dig hur du investerar din tid på bästa sätt, når dina mål och skapar en hållbar livsstil!

IMG_9161.JPG

Hon började med att berätta om sig själv, om att hon gillar att träna. Hon älskar det och då blir det förstås mycket enklare. Det är svårare om man inte tycker det är roligt. Förstås.

Jag känner så igen mig. För mig är det inget konstigt eller jobbigt, jag rusar till mina träningspass som om det vore julafton. För det blir som en hobby man brinner för.

Men hon pratade en del om att man ska lyssna på sig själv, göra det just du tycker är kul. Hitta din grej.

Sedan blir det lättare när du ser resultat.

Men hennes föreläsning handlar framförallt om hur du kan påverka genom att lära sig tänka rätt för att hitta sina mål. Om hur viktigt det också är att träna hjärnan. Om att fokusera, att ta kontrollen över ditt liv och hitta den inre balansen. För det är inte bara bullar som gjort dig 30 kilos övervikt. Det är ofta djupare saker.

IMG_9152.JPG

Om hur man tränar för att hitta ditt inre, att steg för steg hitta vägen till ett hälsosammare liv.

Hon pratade också mycket om alla olika dieter. Det finns inga genvägar. Vi vet ju det där, men det är väldigt intressant att höra hur man kan lära sig att skapa en balans. Det var så oerhört peppande med alla hennes råd om just kost ihop med träning. Eller om hur man ska försöka tänka när man vill förändra.

IMG_9343.JPG

Ur boken: Tänk om, tänk rätt.

IMG_9157.JPG

Men man behöver inte bara gå upp i vikt av mat. Man kan också gå upp i vikt enbart av stress.

Hon berättade om vad hon tyckte om dieter. Att det inte finns några genvägar. Om att man måste äta för att gå ner i vikt. Äter du för lite? Om du slarvar någon dag så säger det poff, extra kilon direkt. Då kanske du är för snål mot dig själv och måste äta dig ner i vikt.

Fett bränner fett. Bra fett förstås.

Man måste hitta sin grej, jag tror också på det där med att det finns ingen sko som passar alla. Sabina gav så mycket kloka råd, så mycket tänkvärt vi fick med oss och idag läste jag igenom boken igen. Den är så bra!

Hon frågade också hur många det var som tränade för att vilja vara snygga. Upp med en hand!

Tror ni det var många som räckte upp handen? Svar nej.

Men i Sverige får man inte säga att  YES! Jag vill träna för att vara snygg. Hon har finskt påbrå och berättade att i Finland, där får man säga så.

Vi gör ju det för oss själva, men för att känna sig snygg måste man också hitta en balans, ditt inre och din självkänsla.

Att träna handlar om så mycket. Kropp och själ hör ihop, kosten är A och O tex om du är väldigt kraftigt överviktig. Har man lite grann, lite smådaller som hon sa eller om man vill tighta till. Ja, då kan man balansera med kanske lite mer träning och då händer det grejer tex.

Vi skrattade åt när hon pratade om hur en del tränar. *
Mystränar man, går ner till gymmet för att “bocka av” och mysa lite. Ja, då blir det också mysresultat. Det händer alltså ingenting.

Man behöver kämpa hårt. Vill man ha stora resultat måste det svida. Hjärta och lungor MÅSTE jobba.

Träna, ät, sov, återhämtning.

Visst vet vi allt det här? Ändå så är det så många som står still och trampar eller som vill ha hjälp.

TACK Sabina för en magisk föreläsning! Vi flög ut från salen och tar med oss så mycket hem.

IMG_9191.JPG

Kolla! Häftigt va!

Stronger you med Sabina på eftermiddagen- en fullsatt träningssal och vi var genomsvettiga men glada! Hon är GRYM instruktör!

IMG_9181.JPG

IMG_9203.JPGJ

Lika trötta som vi ser ut =)

IMG_9141.JPG

Träffade så många bloggläsare, vad roligt att det var många som var där! Här är några som vann i tävlingen. Det var roligt att få träffa er.

IMG_9174.JPG

Fotade inte så mycket för det var en del stress att hinna till nästa pass mm, men det var väldigt kul att många av er kom fram och sa hej. Tack från hjärtat, jag blir så glad när ni berättar att ni blir inspirerade här inne på min blogg. <3

Jag var på två föreläsningar till, men lägger upp dom i nästa inlägg. Blir så mycket text eftersom jag gärna delar med mig lite från vad vi fick vara med om. Mitt tips är, köp Sabinas bok och om ni har möjlighet, lyssna på någon av hennes föreläsningar. Kolla upp Tobias om han föreläser någonstans- gå på den. Ni kommer älska det.

Puss så länge!

 

 

 

2015-04-19 Hälsa

Kommentarer

Stina 6 år sen

Vad kul att du skriver mycket om den dagen, så alla får ta del av den. Hade varit så kul att vara med!

maria g 6 år sen

Tobias är nog en av dom snällaste i sverige så fin o
glad tur att han orkat kämpa o vad j saknar gympan
m den slutat där j bor gick 3 gånger i veckan så kul
ha det fint.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Ja, han är helt underbar <3

Therése 6 år sen

Godkväll! När kommer det mer information om bloggträffen, för den vill man inte missa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Vi skulle haft den klar i fredags men saknade en grej från hotellet- Håll ut, i morgon tror vi det är klart!! :))

kram

Sara 6 år sen

Tack Johanna för en rolig och inspirerande dag. Härlig avslutning också med Magnus. Idag har jag grym träningsvärk, mysträning är inget för mig! Hoppas att du snart blir bättre i luftrören.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack själv!
Mysträning, haha! Det låter så roligt ;)
Skönt med träningsvärk, jag känner det också. Underbart!
Ja, det måste bli bättre snart hoppas jag. Än så länge inget ont i halsen eller känner mig sjuk, men kan inte ta ut mig.. så får hoppas hostan ger sig snart.

kram!

Veronica 6 år sen

Hej. Träffade aldrig dig igår men vill tacka så för biljetterna jag vann.! Åh vilken dag det var. Längtar nu till bloggträffen ( hoppas på att hinna köpa biljetter). Kramar

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Tack!
Hoppas du hade en rolig och inspirerande dag!

Håll utkik under morgondagen :)

kram Johanna

annette 6 år sen

Hoppsan fick en chock att se mig själv på din blogg:) Så glad för att jag vann biljetter och fick uppleva detta. Full av energi efter gårdagen, grymma föreläsningar och pass och bästa avslutningen med Magnus C. Hann inte säga hur grym jag tycker att du är, delar med dig av så mycket och ordnar så mycket fina tävlingar och erbjudande till oss läsare. Bodde i sviten på Spar Hotel med ditt erbjudande:)
Ha det gott
kram kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 år sen

Så glad jag blir att ni fick en härlig dag! Visst var det kul!! Bär med mig massor med energi och träningspepp!

Men åh- bodde ni i den? Så kul!! Vilken lyxhelg ni hade det.
Och vilken avslutning med Magnus!

Hälsa din kompis, kram Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vad kallt det var i morse när jag var ute med Lucy, men jag gillar det! Frisk luft och lite varmare kläder är skönt. Jag tränade på morgonen idag, härligt…

Innehåller annonslänkar till Blueco. Här kommer mer tips på riktigt bra rabatt, i morgon är det Black Friday och jag vet många gillar att fynda om man letar efter julklappar eller har…

Innehåller annonslänkar Tre dagar kvar till första advent. Underbart! Här skiner solen precis så jag ska stänga datorn efter jobb sedan före åtta, tar alltid ett par timmas paus mitt på dagen,…