• 2015-04-29, 12:57
  • 14

Ni som följt min blogg länge vet att jag för några år sedan skrev ett recept på fläskfilegryta. Den där grytan hade under ett tag topp på antal klick och statistik under en lång tid på Amelia. Galet. Många verkar söka på just “Fläskfilegryta” också.  Men den  är väldigt god. Igår gjorde vi den och hade grönsaker till. Jag fräste sparris och broccoli i kokosolja och grovmalen svartpeppar. Strödde på lite riven parmesan över. Hur gott som helst.

DSC_0524

Fläskfilégryta 4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlöksklyfta

1 chalottenlök

1 msk tomatpure

Färska champinjoner

1msk kalvfond, eller efter smak.

3dl Grädde

1 dl creme fraiche

salt peppar

Lite cayenpeppar

DSC_0531

Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i minst 10 minuter.

Man kan servera med vad som helst, sötpotatis eller klyftpotatis eller ris…..

Puss på er

2015-04-29 Recept

Kommentarer

Åh vad gott det ser ut! Måste provas:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Ja, det är så gott!!

Ann Bengtsson 4 år sen

Hej!
Lagade denna gryta för första gången igår och bjöd goda vänner på den. Kan säga att Alla tyckte att den var supergod. Blir inte sista gången vi äter den i detta huset!!
Tack!!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Vad roligt! :))

LottaF71 4 år sen

Hej!

Hoppas du har en bra helg? Gjorde din fläskfilé idag till middag. Mums! Ungdomarna fullkomligt älskar den å jag med! Tack för fina recept.
Kram Lotta<3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 år sen

Vad roligt! Mina tjejer gillar den också :)
ja, vi har en riktigt trevlig helg tack. Motion, kalas med familjen och god mat. I morgon ska jag och tjejerna och min syster bo på hotell och mysa.

Ha en fortsatt skön helg!

kram Johanna

Åsa 4 år sen

Alla som får smaka älskar den, brytningen dijon och fonden mums!!

Anette 4 år sen

Hej Johanna!
Älskar denna gryta!,
Ville bara säga att i förra receptet var det även med honung och ev. persilja . Kanske den smakar godare med detta i :)

Marie 4 år sen

Åhhh den där grytan har vi gjort många ggr!! Alla älskar den! Bjöd svärmor o hennes man på den i vintras och det slutade med att dom hämtade en sked för att få upp all sås…. bra betyg!!!
Själv är jag vegetarian så när jag gör till mig byter jag bara ut köttet till quornfile (som jag skär i småbitar) och skippar kalvfonden. :-)

anneli 4 år sen

Den grytan har jag gjort många, många gånger vid det här laget, säkert 3-4 ggr/ månad sedan du la ut den första gången, för den är verkligen supergod !!

Matilde 4 år sen

Hej Johanna!

Jag ÄLSKAR din blogg – dina träning och mat-tips är fantastiska.
Du är en stor inspiration för mig om hur man ska leva sitt liv.

Men jag har liksom inte orken att starta mitt nya liv! ( socker och latmask )
Jag vet att du har tidigare skrivit att man bara ska bestämma sig och börja nu! Jag har kollat runt bland dina inlägg och läst massa och fått bra pepp.

Jag önskar gärna ett nytt “kom igång jävlar anamma” inlägg! Vill få en sån stor spark i baken så jag reser mig från soffan och ut och springer!!

Stor kram :)

Lotte 4 år sen

Asså det låter ju så gott, minns när du la ut receptet och jag kollade det redan då men har inte blivit färdig till att prova ;-)
http://lotte4.blogspot.se

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Midsommar närmar sig, vad ska ni göra? Håller ni på att förbereda och fixa så har jag lite inspiration om ni vill ha lite tips. För mig betyder midsommar sill och potatis,…

Nu är vi hemma i Sverige efter en fantastisk weekend i Italien, tack darling för en grym födelsedagspresent! Ska tipsa er om hur vi bodde, reste och tips på utflykter. Men först…

Älskar Italien! Får inte nog av det här landet. Hoppas ni haft en bra helg! Vi har haft det magiskt. Ni kan se mycket från resan på min instastory. Sitter med en…