Fläskfilegrytan
Ni som följt min blogg länge vet att jag för några år sedan skrev ett recept på fläskfilegryta. Den där grytan hade under ett tag topp på antal klick och statistik under en lång tid på Amelia. Galet. Många verkar söka på just ”Fläskfilegryta” också. Men den är väldigt god. Igår gjorde vi den och hade grönsaker till. Jag fräste sparris och broccoli i kokosolja och grovmalen svartpeppar. Strödde på lite riven parmesan över. Hur gott som helst.
Fläskfilégryta 4 pers
ca 7oo g fläskfile
2 tsk dijonsenap
1 paprika
1 vitlöksklyfta
1 chalottenlök
1 msk tomatpure
Färska champinjoner
1msk kalvfond, eller efter smak.
3dl Grädde
1 dl creme fraiche
salt peppar
Lite cayenpeppar
Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig- lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i minst 10 minuter.
Man kan servera med vad som helst, sötpotatis eller klyftpotatis eller ris…..
Puss på er