• 2015-04-30, 12:27
  • 72

Så här såg jag ut i morse när jag vaknade. Kaos. Sedan är man ju aldrig nöjd. Håret ska vara på huvudet och ingen annan stans. Tycker jag. ;) Vi är olika. Hatar allt hår som sitter på kroppen förutom på huvudet, även om nu mitt är lite väl mycket och stort.

I fm hade jag tid hos Caroline igen och nu är det 5e gången jag kör IPL, permanent hårborttagning. Bästa jag har gjort.

IMG_0030

Jag gör det hos Caroline på Löfvingkliniken här i Göteborg. Det är även hos henne jag gör mesopeeling. Hon är noggrann, duktig och rar.

Jag har stort sett inget hår kvar, på kroppen alltså. Slipper tänka och hålla på att raka jämnt. Finns det något fulare än mycket hår och som man måste se till att fixa med varje dag. Var och en gör som man vill förstås. Men när jag ser hår utanför bikinilinjen kräks jag nästan. Klarar inte av det.

FullSizeRender

Det känns kan jag säga, annars ljuger jag. Men vill man vara fin får man lida pin och det går snabbt över. Känns som ett gummiband smäller till och det är inga problem. Man kan sänka styrkan men då får man kanske göra det fler gånger.

Nu har jag gjort 5 behandlingar och nu är nästan allt borta. Hur skönt som helst!

Jag har gjort på hela benen, bikini, armhålan, även dom små fula korta fjunen i ansiktet som kan synas i skarpt ljus. Hatar det. Nu är allt borta.

IMG_0033

Haha! Så snygg är man under tiden.

Det är även hos Caroline som ni får rabatten på mesopeelingen. (Huden blir slätare och jämnare, mer lyster mm)

Nu får ni även 20% rabatt på alla IPL behandlingar fram till sista maj. Jag passade på nu när vi inte är i solen så mycket. Man ska inte sola på 4 veckor, men smörja även med solskydd. (Gör man ändå men var extra noga)

Frågor? Maila eller ring Caroline.  [email protected] 0709-799 153, 031-711 62 02.

Hon är jättegullig och hjälper er med frågor eller om ni vill boka. Kan jag hjälpa er med något, fråga på. Jag älskar olika behandlingar och tar gärna hand om kroppen.

Här i Göteborg vräker det ner regn så tränings plåtningen utomhus har vi ställt in tills det blir bättre väder igen. Dags att sätta fart, ska på möte strax.

Hoppas ni mår bra och får en fin Valborg.

Kram  .

 

2015-04-30 Hälsa , ,

Kommentarer

Muff-Moa 5 år sen

För några år sen fick jag också för mig att göra IPL-behandlingar, för att lyxa till det och unna mig… Gjorde 6 st i armhålor och bikinilinje. Typ ingen skillnad men fan va ont det gjorde! :-/
Det som däremot hände var att jag tyckte att jag lättare luktade svett i armhålorna efteråt…. Mindre kul! Och att jag sedan fick en knuta i ljumsken (bikinilinjen). Fan vad rädd jag har vart över detta sedan jag pratade med en läkare om att kroppens livsviktiga LYMFSYSTEM sitter i just ljumskar och armhålor….
När man tänker på hur fantastiskt våra kroppar är skapade är det skrämmande hur vi låter oss mixtra så med dem. Utan könshår får man svampinfektioner i lilla Fiffi… Det kan klia ganska obehagligt, så behåll muffen på och fundera på vem som skapat idealen – och för vems skull dagens ideal är till för.
Puss puss :-*

Sussie 5 år sen

Jag är 25 år. Har så länge jag minns rakat bort allt hår, förutom på huvudet, det långa försvinner inte ;-) Men såg vissa kommentarer om att “män tycker likadant, håret ska bort” Hallå eller! Stopp här nu. Jag har träffat killar som hatade (!) Att jag rakar mig, ville ha det naturligt, andra som gillade det. Dra inte alla över samma kant, hörrni. All gör som dem vill, raka sig, raka sig inte, ansa, ansa inte. Det som är så härligt, man bestämmer ju själv. Vad DU vill, inte vad “alla andra” vill. Ha en fin dag :-)

Kajsa 5 år sen

Hade ungefär samma inställning till hår på kroppen som många andra här inne, på huvudet och ingen annanstans, men när jag drabbades av Akut Leukemi och tappade både håret på huvudet, ögonbryn, ögonfransar och allt annat hår ni kan tänka er efter tuffa cellgiftsbehandlingar så har min uppfattning kring detta ändrats radikalt. Det är lugnare med rakhyvlar och epilator här hemma och varje gång jag rakar mig under armarna och på benen är jag tacksam att det kom tillbaka…. Bara ett litet annat perspektiv på detta med hår på “fel” ställen….

Svar på kommentaren:
Jessica 5 år sen

Bra skrivet Kajsa!! Jag har aldrig tänkt på det ur den aspekten men det är nog så att man inte tänker på hur viktigt vissa saker är innan man förlorat det!

Heléne 5 år sen

Oxå oerhört tacksam att håret växer ut efter cellgifterna. Mer ansiktshår än tidigare och annan hårfärg, men smällar man får ta. Kan dock förstå dem med kraftig hårväxt som måste raka benen ofta att det är jobbigt. Upp till var o en vad man tycker och vad man gör.

Sofia 5 år sen

Kräkas för att en kvinna har hår mellan benen det har jag aldrig ens reflekterat över att det skulle vara något märkligt med det. Brukar bara reflektera över karlar. Eller det var kanske män du menade :) Jag kräks aldrig över hur människor ser ut. Bara över hur folk kan bete sig. Tycker dock det är bra att man tycker olika. Varför reagerar folk så starkt bara för man har olika åsikter. Gillar din blogg!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Kräks på mitt hår så det ska bort ;)
Beter sig folk illa kräks jag ännu mer. ;)

Så är det, folk tycker olika och skriver man en blogg har man SINA åsikter. Svårt att skriva om hur andra tycker och tänker.

Tack och kram!

Jennie Gillholm 5 år sen

Håller fullständigt med… Hår ska va på hövvet och ingen annanstans. Johanna gör väl som hon vill, det gör väl alla?? Go for it Johanna. Kramar till dig.

Hanna 5 år sen

Och alla ni som skriver “skaffa er ett liv”- är det så ni svarar andra personer om de har andra åsikter? Förmodligen (förhoppningsvis) inte eller hur? Så länge man skriver på ett respektfullt sätt måste man väl kunna diskutera saker – och även INTE hålla med om allt (trots att det är Johanna som skriver). Det är lika roligt varje gång att läsa här när det blir lite diskussion :)

Mamman 5 år sen

Birgitta… Get a life.

Svar på kommentaren:
Birgitta 5 år sen

Tänk att vissa har rätten att döma människor. Tjocka håriga. Köper pizza lr godis. Lr har fel kläder. Gula tänder. Alla har vi RÄTTEN att ha en åsikt……MEN ej förnedra människor. Tänk va underbart att det finns människor med själ o hjärta❤️

Mamman 5 år sen

Birgitta. Vem förnedrar när det är du som är inne och skriver din skit hela tiden. Sett ditt namn genom hela den här tråden. vad har DU för problem egentligen? johanna får väl tycka vad hon vill? Varför ska du ens vara här inne om du stör dig så mycket? Det är väl ändå bättre för dig att inte ens klicka in om du inte klarar av vad hon skriver?

Bara en tanke……….

Birgitta 5 år sen

Du….,,Mamman som ej ens har stake i dig att skriva ditt namn. Jag ska berätta för dig.,,,,,,mamman. Jag är en 5 barns mor. Jag har all rätt o kommentera johannas blogg. Jag jobbar i vården o vet vad ortorexi är. Ha ett underbart liv …..mammmmmamn

Hanna 5 år sen

Håller med att man kanske ska tänka till lite över idealen som finns i vårt samhälle just nu. Inte lätt för unga tjejer att växa upp med detta, att man måste vara smal, vältränad, hårlös, vita tänder, perfekt hud, köpa dyra kläder osv för att bli “lycklig”. Jag hoppas de som läser är är äldre och mer trygga i sig själva och inser att lycka inte handlar om ytan. Och ni som försvarar johanna och pratar om “håriga tanter”- tänk lite till? Det viktigaste vi kan lära de unga kan väl ändå inte vara att man måste ändra på sig själv för att se “perfekt” ut? Lycka handlar inte alls om det, utan så mycket mer. Och att vara ödmjuk är en fin egenskap.

Hanna 5 år sen

Kan väl delvis hålla med lite av ovanstående men samtidigt så får ju hon göra som hon vill men personligen tycker jag att det är lite tråkigt att allt eller mycket av det du tipsar om-kläder, behandlingar etc kostar skjortan! För vem har råd med att ta bort allt hår på benen (vilket jag gäääärba skulle vilja)om ett ben kostar 3500:-! Hehehe… MEN åter igen. Av allt det du tipsar om så kanske man har råd med ngt…

Molly 5 år sen

Blir ofta förvånad på alla tanter här som uppenbarligen inte gillar Johanna´s blogg och inriktning. Varför läser ni??
Analysera er själva en stund, tror det kan var nyttigt.
Skulle vilja veta mer om behandlingar för oss som tycker det är roligt att lägga tid på utseende.
Kram M

Jasmine 5 år sen

Har man dålig självkänsla så uttrycker man ofta väldigt starka åsikter, man höjer sådana som tänker som en själv till skyarna och tvärt om. Ett annat tecken på dålig självkänsla är att man lägger mycket tid och fokus på sitt utseende.

katja 5 år sen

Insidan är viktigast!
Men samtidigt är detta en resa som Johanna gjort med viktnedgång och tycks ha stort intresse för det. Samtidigt tycker jag vissa krönikor om tjocka människor är illa valda men hon peppar andra också.
När jag var i tonåren, för över 20 år sedan så rakade nog de flesta tjejer sina armhålor och solade solarium ( jag skippade det)Tekniken går framåt med skönhet och vi lever längre idag. Tack var sundare kost/ vetenskap och medicinska framsteg.

Annelie 5 år sen

Johanna hur mår dina tonårsdöttrar? Kan ni inte bara vara? Låta kroppshåret o träningen vara för en helg? Prata och skratta istället. Inte jaga märkeskläder tala istället om att de duger som dom är! Jag blir faktiskt lite skrämd av din blogg, du har ju själv varit lite mullig osv. Jag tränar ett par dagar i veckan och jag äter gott. Men jag håller inte på med sjuklig träning el mathållning. och jag låter mina barn vara precis som de vill.

Jessica 5 år sen

Ta bort allt hår ( utom på huvudet förstås) kör kemisk peeling 2 ggr/ år, blek dina tänder, skaffa silikon, träna som en gnu och ät aldrig någonsin något sött… Då blir du komplett och helt perfekt!
Hoppas inte unga tonårstjejer läser bloggen och tror att dom måste leva upp till den här utseendefixeringen! Unga tjejer behöver istället hjälp och bygga en stark självkänsla så dom inte tror att dom måste göra allt det här för och duga.

Svar på kommentaren:
Annelie 5 år sen

Jättebra skrivet! Ja, vad gör man inte för att synas……blir mörkrädd hur en kvinna 40+ jagar träning och märkeskläder. Ortorex i är en sjukdom.

Babsan 5 år sen

Bra skrivet håller med om allt ni skriver Jessica och Annelie. 40+, skrämmande ideal.

Molly 5 år sen

Vad håriga tanter gör här kan jag inte förstå, det finns bloggar med en inriktning som passar er bättre…
Tack Johanna för tips och rabatter, en som läser din blogg för att jag uppskattar den
/M

Birgitta 5 år sen

Mycket bra skrivet!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Birgitta

Enbart i detta inlägg (!) Har du skrivit 6 kommentarer under den här dagen.

Måste säga, TACK för att du engagerar dig oerhört mycket och ger trafik här inne på min blogg.

Jag läser alla kommentarer.

Mvh Johanna

Lotta 5 år sen

Hahaha! Vilka arga feminister du skrämde fram! Strunta i dem och kör ditt race! Jag tycker detta inlägg var superintressant oc imorgon ska jag kolla upp vart man kan göra IPL i Karlstad!

Svar på kommentaren:
Birgitta 5 år sen

JAG m JESSICA. Skrivit mkt bra.

Johanna Toftby 5 år sen

Vad roligt att ni engagerar er och tycker till! Här är det ett helt öppet och fritt kommentarsfält och jag läser alla. Bloggen handlar om mitt liv, vad jag gör och vad jag tycker.
Man får själv välja om man vill läsa eller inte.

Stor kram och hoppas ni får en fin dag.

Johanna

Svar på kommentaren:
Anna 5 år sen

Lite trist att du har ett standardsvar så fort vi tycker något här på bloggen. Vi vet att det är din blogg, och att det är dina åsikter du uttrycker. Och vi vet att vi inte behöver läsa. Hade varit intressant att höra dina tankar angående om hur vi borde vara förebilder för unga tjejer.

Birgitta 5 år sen

Johanna. Du måste ju förstå varför……kanon att du resgerade!

Mamman 5 år sen

Väldigt intressant att många kryper fram i just detta inlägg och herre jisses vilket liv…….

Svar på kommentaren:
Ann 5 år sen

Det finns kanske en orsak till att folk blir upprörda. Känner en skolsköterska som säger att vi har stora problem idag med att unga flickor rakar bort varenda hårstrå på kroppen. Att vi som mödrar spär på detta gör ju inte saken bättre. klimakteriet närmar sig för Johanna, hon kommer att få ligga i om hon ska stoppa alla skavanker som man får då .

barbro 5 år sen

Jag slutar läsa bloggen nu .

sara 5 år sen

Alla tycker olika och gör som dom vill. Javisst, men när det gäller kroppsbehåring och i synnerhet underliv kan det ligga någonting i att vara försiktig i sina uttalanden, i synnerhet som tonårsmamma. Har själv en dotter i känslig ålder och jag kanske inte skulle uttrycka mig som att jag blir kräkfärdig av allt hår som inte sitter på huvudet.
I övrigt en inspirerande blogg!
Sara

Helena 5 år sen

Jag slutar läsa här. För mycket yta, för lite själ.

Svar på kommentaren:
Birgitta 5 år sen

Ja o man ska vara försiktig när man uttalar sig o verkligen när man har döttrar i känslig ålder!! Alla människor är olika. Så är det bara….

maria g 5 år sen

Hej försökt skriva m ej lyckats komma med testar
denna gång.

Janni 5 år sen

Om en manlig bloggare hade sagt att kvinnor bara ska ha hår på huvudet så skulle jag sluta följa honom, en sådan kvinnosyn är inte ok för mig. Om du som kvinna väljer att ta bort allt ditt hår så är det upp till dig. Men när du som kvinnlig bloggare väljer att ägna en stor del av ett inlägg om hur äckligt du tycker det är med hår och t.o.m lägga dina värderingar i själva titeln, då är det t.o.m värre än den manlige bloggaren tyvärr… som tjej, även som relativt fåfäng sådan, känner jag mig inte trygg och välkommen i din blogg längre. Så ja, jag slutar läsa nu.

Svar på kommentaren:
Ann 5 år sen

Bra skrivet Janni!. Johanna får självklart ha hår/icke ha hår men hennes ordval i inlägget är bedrövligt. Hur kan man formulera sig som du gjort JOHANNA? Från en som själv ogillar kroppsbehåring men som håller det för mig själv.

Katarina 5 år sen

Tänker att som mamma som uppfostrar/vägleder två tonårsflickor så kanske man ska vara extra ödmjuk och ligga lite lågt ang utseendet…

Svar på kommentaren:
Ullis 5 år sen

Precis min tanke också!
Jag är glad över att läsa alla kloka inlägg, att det finns förnuftiga människor som inte bara jamsar med i allt vad Johanna skriver.

Ewa-Marie 5 år sen

Men herregud så mkt kritik!!??
Låt bli att läsa! Alla är olika och har olika intressen och här ger Johanna tips för Er som är intresserade!
Nej usch så negativa kommentarer!!
Skaffa er ett liv!!

Svar på kommentaren:
Agneta 5 år sen

Jisses!! Håller med skaffa ett liv! kvinnor!!!!
Johanna ha en kanondag:))

Anna.S 5 år sen

Håller med….

Moa 5 år sen

Men snälla nån. Det är humor på hög nivå här inne :)))

Frida 5 år sen

Det börjar gå över styr Johanna – märker du inte det? Alla får så klart göra som dom vill men när man gått så långt som du att man blir kräkfärdig av att se hår på “fel” ställen…ja då bör man söka hjälp.

OBS! Ni som eventuellt tänkte er till StJörgen och råkar ha missat att raka er eller helt enkelt kör naturligt – undvik om möjligt Spaat då Johanna är där – vore ju synd med nedspydda pooler och så! Ni som har löshår – tänk också på att “klippa ihop” det med erat naturliga hår, ni som är tjocka och otränade bör nog stanna hemma helt och hållet.

Vilken människosyn och oerhörd fixering vid utseende! Ut och lev det “riktiga” livet Johanna!

Svar på kommentaren:
Anna 5 år sen

Du har så rätt!
När jag började läsa bloggen såg det annorlunda ut!
Nu handlar allt om utseende o träning, inget annat.
Ytligt och tråkigt!
Å nej, jag behöver inte läsa, men tittar in ibland…
Synd att det blivit så här! Snart lutar det åt samma håll som Zytomierska, alla som inte ser ut som eller lever som bloggaren är inte lika bra…

Jag 5 år sen

du är supersöt Johanna . Tycker bara att det är så synd att du förändrats så som du har gjort under resans gång. Du verkade mjukare förut , mer ödmjuk? Jag kan inte tänka mig att Janne har den här negativa påverkan på dig. Jag kan inte tänka mig det om honom. Janne är mjuk och ödmjuk i sitt sätt och jag tror faktiskt du är det du med. Men i vissa inlägg verkar du arrogant. Det klär inte en så söt tjej som dig. Kramar till dig och hälsa Janne.

Svar på kommentaren:
Janne 5 år sen

Hej på dig “jag”!
Tänkte bara lugna dig och andra som tror att jag påverkar Johanna att träna, sluta med socker eller göra behandlingar.
Man kan INTE kontrollera Johanna, hon är en stark kvinna med en egen vilja och som vet vad hon vill.
Ibland önskar jag att jag kunde styra henne, speciellt när hon sprutar av PMS men då går det definitivt inte att stoppa henne :)
Så slappna av, det är många som inspireras av resan hon gjort och gör för hon är helt otrolig när hon bestämt sig.
Love U honey! <3

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

;-)

Love U <3<3<3

Agneta 5 år sen

Men jag tror jag smäller av här när jag läser kommentarerna. Vilka är det som ska skaffa ett liv??? Jag vill inte heller ha hår på kroppen men fan bryr sig. Vill någon ha buske, so what?

Ullis 5 år sen

Tyvärr Johanna jag gillar dina blogg men jag tycker dina fördomar om saker lyser igenom ibland. O att kräkas för det tycker jag låter överdrivet. Ibland upplever jag dej som väldigt utseendefixerad tyvärr..

Svar på kommentaren:
Inni 5 år sen

Håller med. Jag gillar din blogg men din utseendefixering börjar gå för långt. .

Marie 5 år sen

Jag har gjort IPL i armhålorna, men efter 4 gånger och ingen skillnad sa jag nej tack. Synd, för jag är SÅ trött på att raka. Bra med tips på ett ställe som gör det dom ska.

Svar på kommentaren:
Susanne 5 år sen

Jag har också gjort på Löfvingkliniken och är väldigt nöjd.
Mvh Susanne

Helena 5 år sen

Du skriver väldigt ofta att “alla är olika”. Om så är fallet borde du ju inte känna dig kräkfärdig över lite hår vid bikinilinjen.

barbro 5 år sen

Håller med.Det finns värre saker att kräkas åt.

annelie 5 år sen

Kräks? nä, det måste finnas annat i livet! Håret har vi fått av en annlednig,skydd!!! Stackars johanna………

Svar på kommentaren:
Birgitta 5 år sen

Otroligt. Skaffa ett liv Johanna….

Birgitta 5 år sen

Var är min kommentar???????????

Svar på kommentaren:
Agneta 5 år sen

Hallo!!!
Johanna har ett härligt liv:)

Helene 5 år sen

Johanna, varfor kan jag inte anvanda de tre sista bokstaverna i alfabetet nar jag kommentera pa din blogg??
Funkar pa andra bloggar.

Ninni 5 år sen

Några tanter som tar illa vid sig här verkar det som. Hahahaha

Svar på kommentaren:
Ullis 5 år sen

Ha ha! 37 år och tant… Ja, ja…

Åsa 5 år sen

Håller med dig Johanna, håret ska sitta på huvudet. Är nästan hundra på att alla killar håller med om det. Min sambo tycker det är viktigt att håret ska bort.

Svar på kommentaren:
Anna 5 år sen

Vad har din sambo och andra killar med detta att göra? Har du inte kommit längre än så? Vill man ta bort håret, så måste det väl ändå vara för sin egen skull. Åsa, hur gammal är du?

babsan 5 år sen

Herre min Gud vilket ideal du har som nästan kräks om du ser lite hår på bikinilinjen.
Janne spring och raka kroppen nu så inte din älskling kräks för det gäller väl karlar med hår på kroppen också eller?? OjOj vilka påhopp jag ska få nu.

Svar på kommentaren:
Ullis 5 år sen

Inga påhopp från mig i alla fall! Håller fullständigt med dig. Det finns värre saker i livet att kräkas över…

Anna 5 år sen

Sjukt trist att läsa att du inte tycker om hår på kroppen. Det måste vara jobbigt att nästan kräkas när man ser lite hår vid bikinikanten. Testa ta med lite avslagen coca cola till stranden nästa gång så kanske du slipper känna dig så illamående. Stackars dig!

Agneta 5 år sen

Ogillar också hår. Måste testa IPL!
Tack för tipset.

anna 5 år sen

Vuxen och se ut som en baby mellan benen eller???? Konstigt ideal, sen behöver man ju inte se ut som en grottmänniska för det.

Svar på kommentaren:
Annica 5 år sen

Håller med på den punkten.. Känner mig äldre när jag försöker se yngre ut/30 taggareb

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I onsdags var jag hos Caroline på Löfvingkiniken för att göra mesopeeling andra gången. Det är en fantastisk behandling som ger resultat. Mesopeel är en säker peeling baserad på A-vitamin, känd för…