• 2015-05-02, 12:45
  • 21

I morse var vi uppe redan vid 06 och Janne skulle bli hämtad före sju då dom åkte till Marbella idag. Enkelt att ta sig, nu har dom redan landat och vi har skickat bilder och mailat från planet. Teknikens under. Älskar flyga när man har wifi.

Jag har hunnit varit ute på en cykeltur och idag blev det 3 mil. SKÖN känsla att ha bra tempo och inte vara trött efter. Mådde prima! Sedan är det förstås mer än dubbelt så långt på lördag när vi kör loppet. Jag ska köra ett par explosiva, snabbare pass i början på veckan för att få en kick, sedan vila, träna lite lugnare men absolut inte vara helt still. Äta mer kolhydrater och dricka mycket vätska. Hoppas mina knän inte bråkar, idag gick det hur bra som helst. Någon mer som cyklar Göteborgsgirot?

Vackert och soligt i Göteborg.

IMG_0239.PNG

IMG_0234.JPG

Sjukt snygg i hjälm.. men livsfarligt att cykla utan. Kompressionstights, har även korta och en topp. Minns när jag skrev om dessa kläder förra sommaren. Om hur bra dom är för det sätter fart på blodcirkulationen, bättre återhämtning mm. Det är roligt att se nu att det är väldigt många som tränar i kompressionskläder. Här inne på bloggen var det några som skrev riktiga skitkommentarer, inte ren åsikt utan mer negativa läsare som skulle ha något att gnälla på. Kanske ni också har testat dessa plagg nu? ;) Vi tycker olika, så är det med mycket. Men innan man har testat något tycker jag kanske inte man ska gnälla.  Man behöver inte investera i dyra kläder för att träna. Men för mig gör det mycket att hitta kläder som är roliga, snygga,  sköna och dessutom har flera funktioner än att skydda kroppen. Smart!

Dessa kläder kommer ni kunna köpa till rabatterat pris längre fram. Mxdc sport är märket.

Nu har jag duschat, ätit och ska strax möta mina girls! Idag ska vi nämligen bo på hotell och min syster Linnea ska också med. Vi ska gå en sväng på stan, sedan äta något gott.

Igår hade vi middag hos mamma! Så kul att träffa mormor, morfar och syskon. Linnea bor i Gbg så hon var inte med dock.

IMG_0151.JPG

IMG_0153.JPG

 

 

Kolla dom små söta tårtorna. Ska jag fråga mamma om recept?  Det är dadlar, cashewnötter, kakao, kokos, avocado mm . Jättegod!

Roligt att Janne hann upp också efter sin hockeyavslutning. Tycker morfar tycker det är roligt, dom sitter och pratar om livet och det är så kul att dom fortfarande alltid kommer med och  hänger i. Morfar är 88. =)

Nu ska jag sätta fart!

IMG_0210.JPG

 

 

 

Ha en fin lördag och njut av vädret.

Pöss

 

2015-05-02 Hälsa

Kommentarer

sara 5 år sen

Tack för personligt svar Johanna! Önskar dig en fin måndag, kram!

Linda 5 år sen

Tusen tack för ditt svar wow nu kommer jag ta tillvara på dina tips! Jag tränar ofta pass inne och det är skönt att komma ut i naturen och andas;) jag bor i Olskroken så det är nära till stan.
Jag hejar på dig du är grym! kram kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

ja, det är underbart att träna utomhus. Blir en helt annan människa!

kram på dig!

sara 5 år sen

När man läser vissa kommentarer här blir man beklämd. Jag kommenterar här ibland, både ris och ros, men håller en bra ton. Till exempel du Jo skulle behöva träna på tonen, men även på språkbruk. Bedrövligt. Sluta läs Johannas blogg är ett annat alternativ.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Hej Sara.

Tack för din kommentar. Ja, visst är det så med vissa kommentarer. Jag har valt att ha ett helt öppet kommentarsfält. Jag vägrar ha granskning eller godkännande av kommentarer och här inne tar var och en ansvar.

“Jo” har redan bombaderat mig med mail även på facebook så något är det nog som lockar väldigt mycket…

God natt, kram Johanna

Agneta 5 år sen

Vilken mysig dag ni haft, fina Göteborg!

Ann 5 år sen

Alkohol verkar finnas med varje helg!

Svar på kommentaren:
Mamman 5 år sen

Vilka bitterfittor det finns här inne ibland. Alltid gnälla och klaga på något. Fy fan vilken surkärring!

Anna 5 år sen

Hej Johanna!
Va grym du är som orkar träna så mycket :) Jag har precis köpt min första cykelhjälm men känner mig inte bekväm med den än men de är väl en vana. Använder du alltid cykelhjälm? Om du bara ska cykla till tex affären?
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Att ha hjälm under ett lopp, träning är lite skillnad kan jag tycka eller om jag ska cykla lugnt tempo till affären. Men även där ka det ju hända olyckor. Kan hålla med dig. Känner mig inte helt bekväm heller.

Kanske är en vana? Cykla i en storstad med mycket trafik är rent livsfarligt om man som jag dessutom inte är van vid mycket bilar mm.
Lite mindre stoj i Skövde och på landet ;)

kram Johanna

Ramona 5 år sen

Godmorgon <3 Vilket väder ni har. Här har det regnat i tre dagar men idag ska visst solen titta fram :) Vilken underbar tårta. Gärna recept på den :)
Kram och ha en jättefin dag

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja, här är vädret fantastiskt! Lite kall vind bara men i lä så är det väldigt skönt.
Ska be mamma skicka receptet för flera ville ha det.

kram och ha en fin söndag!

maria g 5 år sen

Varit en hel del utomlands älskar spanien m favoriten är mallorca vilken ö där finns mycket att se. Vill ej åka
bort över sommaren men till hösten funderar på
några veckor utomlands. Portugal är nog fint. Är då glad att solen ska komma igen nästa vecka. Ja vad
tårtorna v fina mums kramis till dej vissa gärna ditt
smink.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Ja, Sverige är ju helt fantastiskt under sommaren! Men resa är också underbart.
Ska försöka visa sminket.

Hoppas du får en fin dag.

kram Johanna

Jo 5 år sen

har faktiskt aldrig sett några negativa kommentarer på om du har hjälm och lämpliga kläder. Folk har däremot reagerat på din ytlighet och att du bygger dig ung på ett ganska nedslående sätt. Du skriver om tjocka som hystar upp onyttig mat på bandet, du äcklas över om hurvida det är ‘fint’ att ha hår på kroppen, du stör dig på folk som inte lever som dig. Du gör dig jävligt ful!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

“Jo” eller, Jenny Samuelsson som du heter egentligen och är även en fd granne till Janne. Jag har hälsat på dig flera gånger. Varför skriver du att jag är jävligt ful? Varför sa du aldrig det face to face?

Jo 5 år sen

du gör dig ful när du trycker ner på andra, det är det jag menar och inget annat. Jag tycker att du är nedlåtande ibland. Men vad det beträffar ditt utseende är du jäkligt söt och det va inte det jag skrev om du testar att läsa om det så kanske du hänger med. Och det där med att lägga ut namn. Man fyller ju i sin epost adress, varför skickar du inte till den om du misstänker vem som ev skriver? Jag började följa dig strax innan Janne flyttade, visste inte ens vem du va innan. Det va superroligt om jag ska va helt ärlig att följa er. Men vissa grejer som du skriver reagerar man på. Det är inte illa menat, men du blir jäkligt förbannad om man har en motsatt åsikt. Det är trist. För det mesta är det kul att läsa dina inlägg. Och jag kan ju berätta att jag gick upp en jäkla massa i vikt pga mediciner, man blir förbannad när du skriver inlägg om vad onyttigt andra handlar osv. Utan att ha en tanke på att den personen kan vara sjuk, deprimerad, i sorg. Du Dissar folks ohälsa utan att veta vad den kommer ifrån. Jag tycker just det beteendet är fult. För övrigt är du, för det mesta iaf, kul att följa. Jag gör det sporadiskt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Så här är det Jenny. Du har själv skrivit mail till mig och bett om ursäkt för att du flera gånger tydligen på “fyllan” skrivit en massa skit. Du har betett dig riktigt illa här inne, även på instagram.
Jag står för mina inlägg, min blogg och alla vet vem jag är.
Vill du skriva elaka saker som du ofta gör, skriv med ditt namn och stå för skiten.

//

Linda 5 år sen

Hej! Nu är det tredje gången jag frågor utan att få svar;) vilka rundor brukar du ta när du promenerar i Gbg? Och nu när du cyklar? Kramkram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 år sen

Förlåt!!

Oj, det finns massor. Vi går gärna PW bort till slottsskogen. Jag springer även ofta där. Otroligt fint. Igår cyklade jag ner till Saltholmen, också väldigt fint…
Eftersom vi bor precis vid kanalen vid trädgårdsföreningen börjar jag alltid min runda där. Magiskt vackert. Sedan över vägen och fortsätter kanalen ner mot hamnen, där springer jag upp mot slottsskogen. Vidare upp för backen mot Sahlgrenska, ner mot chalmers och sedan hem. tar ca 1.20 PW om man går raskt.

Hoppas du hittar några fina områden. Detta passar oss bra eftersom vi bor i centrum.

Kram Johanna

Katarina Kron 5 år sen

Hej! Så fina tårtor! Jag vill gärna få receptet på dom.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Vad kallt det var i morse när jag var ute med Lucy, men jag gillar det! Frisk luft och lite varmare kläder är skönt. Jag tränade på morgonen idag, härligt…

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…